רותם סלע כינתה אותו "חלומה של כל אם עברייה", ואסי עזר התנדב להיות חולה בבית החולים שהוא עובד בו. נא להכיר: ג'וש סימונס, רופא בן 28, בוגר הטכניון ומתמודד "נינג'ה ישראל" (שבת וראשון, קשת 12) שצלח את המסלול הקשוח ועל הדרך כבש לא מעט לבבות.

בימים אלה ג'וש מתחיל התמחות ב"רפואה פיזיקלית ושיקום" בניו יורק. למרות הלו"ז העמוס שלו, הוא מצא זמן לשתף אותנו בכל סודות ההצלחה שלו. אז איך הוא שומר על הקוביות בבטן? מה הוביל אותו להתמחות הנוכחית? איך הוא מוצא זמן לכושר ומהו התפריט שבזכותו הוא מצליח לשמור על המראה והבריאות?

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק? 

ג'וש, לפני הכל אי אפשר בלי קצת רכילות - כמה פניות קיבלת אחרי השידור?

"הרבה (צוחק במבוכה), זה באמת מאוד מחמיא לי ואני מעריך את הישירות, אבל הנה ההזדמנות לבשר לכל המתעניינות שבשנים הקרובות אני מתכנן לגור בניו יורק לרגל ההתמחות שלי ב"רפואה פיזיקלית ושיקום". ההתמחות אורכת כארבע שנים, ואני מניח שאחריהן תישאר לי עוד תקופה מסוימת של חובות ללימודים, כך שאני לא מתכנן לחזור לארץ בקרוב".

איך הגעת דווקא לתחום הזה?

"אני מוצא בזה שילוב בין תחביב לעבודה. תמיד התעניינתי במה שקשור לגוף האדם: מערכת השרירים, העצמות והגידים. מעבר לכך, אני יכול לעזור לאנשים שסובלים מכאבי גב, בעיות כתפיים וכל מה שקשור לרפואה אורתופדית. יש בזה סיפוק מאוד גדול, בעיקר מאחר שלא מעט אנשים סובלים מהבעיות האלה".

מה התוכנית להמשך?

"כרגע אני מתמקד בלימודים אז קשה להעריך, אבל בגדול אני בהחלט מתכנן לחזור לארץ בתום הלימודים".

View this post on Instagram

A post shared by @anicejewishboy on

תשמע, אני חייבת לציין שכשצופים בך מהצד זה נראה כאילו התאמנת שנים למסלול כזה. מאיפה הזמן?

"האמת היא שלא ממש התכוננתי באופן מיוחד לתוכנית. ספורט ואקרובטיקה זה התחביב שלי ולכן הלכתי לשם בשמחה. אני מתאמן כבר שנים רק כנגד משקל הגוף שלי. עוד בזמן הלימודים בטכניון הייתי מתאמן קבוע על החוף בבת גלים, ללא משקוליות או עזרים מיוחדים, ממש התעמלות מסורתית נטו. יש בזה משהו הרבה יותר מאתגר כי הגוף זקוק לגירוי תמידי וגם לגיוון בתרגילים כדי להתפתח".

כמה פעמים בשבוע אתה משקיע בכושר גופני?

"זה תלוי. אם אני בדיוק בתקופת מבחנים, אז משהו כמו פעמיים בשבוע. אם אין משהו מיוחד, אני יכול להתאמן 4-5 פעמים בשבוע. אני חושב שהסוד פה הוא להבין שהאיכות עולה על הכמות. כלומר, גם אימון של חצי שעה יכול להיות אינטנסיבי ויעיל".

תוכל לחלוק איתנו את התפריט שלך?

"באופן כללי, אני לא מסכים עם שום שיטה שכוללת דיאטה קיצונית. אני חושב שצריך ליהנות מאוכל ולא לסבול. כמובן שגם לא כדאי להגזים בשום דבר. בדרך כלל התפריט שלי נראה כך:

בוקר (אם אני מספיק): חביתה עם לחם ופרי

צהריים: מנה בשרית + פחמימה + קערת סלט גדולה

ערב: דומה לצהריים. אני לא אוכל מוצרי חלב כי יש לי אי סבילות ללקטוז, כך שבשר בהחלט יכול להשתלב אצלי גם בארוחת הערב.

View this post on Instagram

A post shared by @anicejewishboy on

מה לגבי מתוקים?

"הפתרון די פשוט: אני לא מחזיק אותם בבית, כי אני יודע שאם יהיו כאלה אני עשוי לזלול בלי סוף. פירות לעומת זאת תמיד נמצאים אצלי במקרר".

עוד ב-mako בריאות:
>> להתרחק ומהר: זאת הפחמימה שהכי פוגעת בדיאטה
>> זאת תדירות הסקס שתשמור על הבריאות שלכם
>> אתם משתמשים בחפץ הזה כל יום והוא מסכן אתכם

טיפ למי שרוצה להיות בריא?

"אנשים לא תמיד מבינים משהו פשוט: לפעמים שגרת חיים בריאה שכוללת שמירה על תזונה נכונה ושגרת אימונים קבועה יכולה להיות תרופה הרבה יותר טובה ויעילה מכדורים. ניקח למשל אנשים שסובלים מסוכרת, לא מזמן פורסם במחקר גדול שהאוכלוסייה הזאת יכולה להחלים רק כתוצאה משינוי אורח חיים. מעבר לכך, הקפדה על אורח חיים כזה יכולה גם למנוע מחלות רבות".

טיפ לאנשים שרוצים להיכנס לכושר?

"צריך לזכור שלא חייבים להשקיע במינוי לחדר כושר. פעילות גופנית אפשר לבצע בכל מקום – בבית, בחוף הים, בנופש. בנוסף לכך, קל מאוד להתייאש כשלא רואים תוצאות במהירות. וזה גם די הגיוני – הרי מי לא רוצה לקצור את פירות המאמץ? העניין הוא שלרוב כדי לראות תוצאות צריך להשקיע שנים. אבל כשמשקיעים ולא נוטשים, אפשר ליהנות מתוצאות מדהימות – גם במראה וגם בהרגשה. במקרה שלי ההשקעה בכושר הגופני פשוט שינתה לי את החיים. הפכתי להיות אדם הרבה יותר חברותי, פחות מופנם וההרגשה מצוינת".

מה אתה חושב על רופאים שלא מקפידים ליישם בעצמם את הטיפים שהם נותנים למטופלים שלהם בנושא אורח חיים בריא?

"תראי, לי קל לדבר – אני רווק ואין לי הרבה מחויבויות מעבר ללימודים. אבל אני יכול להבין שסדר יום עמוס שכולל גם חיי משפחה וגם טיפול בחולים, לא תמיד משאיר מקום להשקיע בדברים כאלה גם אם הם חשובים. מצד שני, אם מצליחים לעשות את זה אפילו בחצי מהזמן הנדרש, אין ספק שזה נותן המון – גם לרופא עצמו וזה גם מהווה דוגמה אישית למטופל".

מה לאחל לך לסיום?

"בינתיים – להצליח בהתמחות שלי"

קיבלת.