עצירות יכולה לקרות לכולם והיא נובעת מגורמים שונים. הפתרונות הם מגוונים ולכן מומלץ להיוועץ ברופא כדי לדעת מהו הטיפול המתאים לכם. אם מדובר בבעיה זמנית, ייתכן שכמה תרגילי יוגה יעשו את העבודה. אז למה להתאמץ סתם? 

כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

"תנועה היא חיונית כדי לעורר את המעיים ולסייע במעבר מזון, גזים ופסולת במערכת העיכול", מספרת ד"ר רבקה גרוס, מתמחה בגסטרואנטרולוגיה למגזין Women's Health. "יוגה יכולה לתרום גם בהפחתת לחץ נפשי, החיונית לטיפול בבעיות עיכול שונות, בייחוד במצבים כמו תסמונת המעי הרגיז". 

1. מדיטציה בישיבה

איך עושים: יושבים ב"ישיבה מזרחית" על שמיכה או מזרן יוגה. קובעים טיימר לחמש דקות ונחים. התמקדו אך ורק בנשימות שלכם. "הפנו את מלוא תשומת ליבכם לנשימות והתעלמו מכל מחשבה אחרת שעלולה לצוץ", אומרת ליונס. בקיצור – זה הזמן שלכם להירגע מכל מה שמטריד אתכם.

איך זה עובד: "כאשר אתם נתונים תחת לחץ יומיומי קבוע, זה עלול להשפיע על מערכות הגוף, גם על מערכת העיכול", מסבירה בת'אני ליונס, מנחת יוגה בניו יורק. לכן, חשוב להקדיש מספר דקות יום כדי פשוט לשבת ולהירגע.

מדיטציה (צילום: Milles Studio, Shutterstock)
תרגיעו עם הלחץ | צילום: Milles Studio, Shutterstock

2. כיפוף קדמי בעמידה

איך עושים: עומדים עם רגליים מעט פשוקות, התכופפו כך שהחזה יהיה קרוב לירכיים. בעוד הברכיים ישרות, הניחו את כפות הידיים על הרצפה, את קצות האצבעות אם קשה לכם או שלבו ידיכם והחזיקו במרפקים. וודאו שהרגליים שלכם ישרות וקחו 10 נשימות עמוקות.

איך זה עובד: "תנוחה זו מרגיעה את מערכת העצבים וגורמת לדחיסה באזור הבטן, המסייעת בעיכול", מסבירה ליונס.

עמידה וכיפוף
כיפוף קדמי בעמידה

3. כלב מביט מטה

איך עושים: מתחילים כשכל הגפיים על הרצפה, מכניסים את אצבעות כף הרגל פנימה, מיישרים את הרגליים ולוחצים על הידיים, כך שנוצרת צורה של האות "וי" הפוכה. הידיים במרחק של רוחב הכתפיים אחת מהשנייה והרגליים במרחק של רוחב המותניים אחת מהשנייה. לחצו על כפות הידיים וכופפו את הברכיים מעט והרימו את עצם הזנב לכיוון התקרה. קחו 10 נשימות עמוקות.

איך זה עובד: ליונס מסבירה כי "תנוחה זו יוצרת מרחב בגוף, במקומות שהם לרוב דחוסים. היא מאפשרת למתוח את כל הגוף ובכך משחררת לחץ ומסייעת לשחרר את מערכת העיכול".

תנוחת כלב מביט מטה (צילום: Luna Vandoorne, Shutterstock)
תנוחת כלב מביט מטה | צילום: Luna Vandoorne, Shutterstock
עוד ב-mako בריאות:
>> אם תאכלו את זה בארוחת הבוקר שלכם אתם תרזו
>> מה הסיכוי שגם אתם על הקשת האוטיסטית?
>> האם דיאטת 17 הימים שווה את זה?

4. הסרת רוח

איך עושים: שכבו על הגב עם רגליים ישרות, הניעו את ברך ימין לעבר החזה באמצעות הזרועות – החזיקו ל-20 נשימות. לאחר מכן, חזרו לתנוחה הראשונית והושיטו את זרוע ימין לעבר הראש, כך שתמתחו את אורכו של צדו הימני של גופכם. החזיקו במשך 10 נשימות וחזרו על זה בצד הנגדי של הגוף.

איך זה עובד: "זו תנוחה המיועדת לבטן נפוחה, כיוון שהיא מאפשרת לשחרר גזים", מסבירה ליונס. "זה מעורר את המעי הגס, הקיבה ואת המעי הדק. הסדר שבו התנוחה נעשית חשוב כיוון שהוא מקל על עצירות".

הסרת רוח (צילום: nanka, Shutterstock)
הסרת רוח | צילום: nanka, Shutterstock

5. תנוחת המשולש

איך עושים: מתחילים בעמידת פישוק על המזרן ומרימים את זרוע ימין לעבר האוזן. מכופפים את הגוף הצידה, כאשר היד עוד למעלה ומרפים. יש להפנות את הראש מעלה, כלפי היד המתוחה. לאחר מכן משחררים ומבצעים זאת בכיוון הנגדי של הגוף.

איך זה עובד: "התכופפות לצדדים מעוררת את מיצי העיכול, תוך עידוד פעילות כיס המרה והכבד".

תנוחת משולש
תנוחת המשולש

6. פיתול בישיבה

איך עושים: מתחילים בישיבה על הרצפה, כאשר הרגליים ישרות מולכם. כופפו את ברך ימין והצליבו את רגל ימין מעל לרגל שמאל, כך שכף רגל ימין ממוקמת מעבר לברך שמאל והשאירו את רגל שמאל ישרה. כרכו את הזרוע השמאלית סביב רגל ימין, כך שיד ימין ממוקמת על הרצפה מאחורי הגב התחתון. הימתחו בכל שאיפה והעמיקו את הפיתול בכל נשיפה. קחו 10 נשימות וחזרו על זה בצד הנגדי.

איך זה עובד: "תנוחה זו היא כמו לסחוט סמרטוט רטוב", מסבירה ליונס. "הפיתול הוא מעין מסז' למערכת העיכול המאפשר סילוק רעלים".

פיתול בישיבה (צילום: fizkes, Shutterstock)
פיתול בישיבה | צילום: fizkes, Shutterstock
>> צפו: אימון המדרגות שישדרג לכם את הגזרה