כושר מוגדר כיכולת של הגוף לתפקד ביעילות. להיות בכושר לא אומר רק לערוך אימוני סבולת אלא גם להגדיל את הכוח, המהירות והגמישות שלנו. בסיס כושר יציב טמון בבסיס חיוני לבניית שרירים ושיפור מתמיד של הביצועים. שבעת ענפי הספורט שהבאנו כאן טובים במיוחד לגוף שלנו ולכן הם מקום טוב להתחיל ממנו כשאנחנו רוצים להיכנס לכושר.

ריצה

פעולת הריצה היא אחת הפעולות אשר תורמות במיוחד למערכת הלב וכלי הדם שלנו. יש ביכולתה לשפר באופן ניכר את מצבם הבריאותי של אנשים הסובלים מלחץ דם גבוה, רמות כולסטרול גבוהות ומתח.  עם זאת חשוב לזכור כי עלינו להיות מודעים לגופנו בזמן הריצה, ריצה צריכה להתבצע כאשר אנו נשענים קדימה, מעט אחרי המותניים, ומסתכלים קדימה. אם המבט יהיה כלפי מטה בזמן הריצה הוא יפעיל לחץ מיותר על דיסקי עמוד השדרה ושרירי הצוואר והגב.

הליכה

כדי שפעולת ההליכה תהיה אפקטיבית היא צריכה להתבצע בקצב די מהיר, כאשר הזרועות שלנו נעות קדימה ואחורה. הליכה היא החלופה העדינה יותר לריצה, במיוחד עבור אלו שמתחילים מאפס. ניתן לשלב הליכה עם ריצה באימון וכל כמה דקות להחליף בין השתיים. הליכה מהירה מזרזת את חילוף החומרים בגוף ושורפת שומן והיא "עדינה" יותר לגוף, מבחינת עומס על המפקדים והרצועות.

הליכה כושר שתי בחורות הולכות (צילום:  Brocreative, shutterstock)
החלופה העדינה יותר לריצה | צילום: Brocreative, shutterstock

רכיבה על אופניים

זה לא משנה אם אתם חובבי מכשיר האופניים במכון הכושר או שאתם אוהבים לדהור במרחבים הפתוחים – רכיבה על אופניים נהדרת לשרירי הבטן והרגליים. רכיבה יכולה להיות אידיאלית ביותר לאנשים הנושאים מעט עודף משקל ורוצים לנסות את מזלם בעולם הספורט, זוהי דרך מצוינת לבנות כושר בהדרגה, כל עוד מקפידים לערוך מתיחות וחימום כמו שצריך לפני הרכיבה ואחריה.

לפרטים ורכישה של שעון הנינג'ה הרשמי של GARMIN>>

שחייה

כוח הכבידה על הגוף יורדת משמעותית במים וזרימת הדם משתפרת, מאחר ולחץ המים מגביר את זרימת הדם מכלי הדם אל אזור החזה. שחייה בסגנון גב יכולה להיות תרופת פלא לאלו הסובלים מכאבי גב, מכיוון שמשקל הגוף פחות מורגש בבריכה. באמצעות שחייה ניתן לעבוד ולחזק את הגב ללא כאב ונוסף לכך השחייה תורמת רבות לחילוף החומרים בגוף ואם נתמיד היא יכולה לחסל את הצלוליט.

שחייה בים (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
לעבוד ולחזק את הגב ללא כאב | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

חתירה

נכון, ענף החתירה אינו מתאים עבור כל האנשים, אך אם זה כן רלוונטי עבורכם הרי שזהו ענף הספורט שיכול להגדיל בדרך טובה במיוחד את הסבולת הכללית של הגוף שלכם. למרות שחתירה בונה כושר בישיבה היא מצוינת לשרירי הידיים והגב. מתחילים ישימו לב כיצד בעת החתירה הדופק עולה, מאחר והיא דורשת מאמץ לא מבוטל. אם אתם רק מתחילים ודאו כי אתם לוקחים הפסקה כל 10 דקות ורק אז ממשיכים לחתור.

מכשיר אליפטי

אם אתם כבר רשומים למכון כושר כזה או אחר אתם בוודאי מכירים את המכשיר האליפטי הפופלרי בחדרי הכושר, לצד ההליכונים. העבודה על המכשיר האליפטי נוחה למפרקים והאפשרות להתאים את רמת המאמץ הופכת אותו לבחירה טובה מאוד לאלו אשר מאיתנו שרק מתחילים לבנות כושר וסבולת.

ריקוד

כן! גם ריקודים נחשבים! ואתם אפילו לא צריכים לחכות לפעם הבאה שתצאו לחגוג במועדון. האפשרות הפשוטה ביותר היא לרקוד בבית לצלילי המוזיקה האהובה עליכם ועדיף לעשות זאת עם בת/בן זוג כמובן. התחילו בחימום עם כמה שירים איטיים ואז התחילו להעלות את הקצב. ריקודים עובדים על שרירים מגוונים והכי חשוב – מעלים חיוך על הפנים. כמובן שהתוצאות יגיעו רק אם תסיימו את האימון מזיעים כמו אחרי כל אימון אחר.

רקדנית (צילום: Africa Studio, Shutterstock, מעריב לנוער)
התחילו בחימום עם כמה שירים איטיים ואז התחילו להעלות את הקצב | צילום: Africa Studio, Shutterstock, מעריב לנוער

לסיכום, הדבר הראשון שצריכים לזכור לפני שניגשים לאימוני סבולת הוא שאם אתם מתכוונים לעשות זאת, עשו זאת נכון. אם אתם רוצים להיכנס לכושר צריך לזכור לא להתאמץ יותר מדי. כשמגיעים לסוף אימון אנו צריכים להרגיש שיש לנו עוד טיפה לתת ושאנחנו לא מרוקנים לגמרי מאנרגיות. ודאו כי אתם מקדישים מספיק זמן ותשומת לב למתיחת השרירים שעבדתם עליהם אחרי כל אימון והקפידו לבחור תכנית אימונים הגיונית, כזו שתוכלו להתמיד בה לאורך זמן, אז ודאי גם תזכו לראות תוצאות.

הכתבה באדיבות חברת GARMIN שמציעה לכם את "GARMIN NINJA" - שעון הכושר הרשמי של התכנית נינג'ה ישראל, המאפשר מעקב אחר צעדים, מרחק, שריפת קלוריות וניתוח שינה – וכך לעמוד ביעדים האישיים היומיים ולצבור נקודות!

המידע בכתבה אינו מיועד להוות תחליף לייעוץ מקצועי - רפואי, אבחון או טיפול שיכולים להיעשות על ידי אנשי מקצוע בלבד. המידע מוגש באדיבות חברת GARMIN שאינה מנסה לאבחן, לטפל או לרפא כל מחלה גופנית או כל בעיה רגשית או נפשית.

הכתבה פורסמה לראשונה באתר של GARMIN.