טלפונים חכמים הפכו לחצי השני שלנו; הם מצלמים אותנו בכל מצב, זמינים לכל מטלה, ישנים לצדנו ומלווים אותנו בכל קשיי היום יום מבלי לשפוט. מבלי שנבקש, הטלפונים החכמים סופרים עבורנו צעדים, מעדכנים אותנו על המצב הבריאותי שלנו, עוזרים לנו לשמור על כושר ואפילו מעלים את המוטיבציה במידת הצורך. אפילו למכון הכושר אנחנו יוצאים בליווי הסמארטפון – כי בכל זאת הורדנו אחלה פלייליסט. ופה היחסים מתחילים להסתבך.

כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

מחקרים שנעשו בשנים האחרונות גילו שהשימוש בסמאטפון במהלך אימון - למשל שליחת הודעות טקסט, ניהול שיחת טלפון או סלפי - עשוי להזיק לשיווי המשקל שלנו ולעצימות האימון. כך למשל במחקר שהתפרסם ב-journal Performance Enhancement & Health נמצא כי שליחת הודעות סמס פגעה היכולת היציבות ושיווי המשקל ב-45 אחוז לעומת אי שימוש בטלפון הנייד. ניהול שיחת טלפון פגעה ביציבות ב-26 אחוז, וגם היא מהווה גורם אפשרי לפציעות.

עוד ב-mako בריאות
>> קים קרדשיאן: "הפסוריאזיס התפשט לי לפנים"
>> ארוחות הבוקר שיעזרו לכם לרדת במשקל
>> טור אישי: האיש שחי 21 שנה בלי מעי

אולי כדאי לוותר על הסלפי

התעסקות מיותרת עם הנייד בשעת אימון מגדילה את הסיכוי שלכם ליפול או להיפצע בכמעט 50 אחוז, מוציאה אתכם מריכוז ומסכנת אתכם באופן, איך לומר, כל כך מיותר.

מחקר אחר שבחן את השפעת השימוש בטלפון חכם באימון מצא שהעיסוק בסמארטפון במהלך אימון קצר ועצים בן 20 דקות גורם לכך שהגוף יכנס לשלב העצים (והקריטי)רק לאחר 10 דקות, לעומת מי שמשאיר את הנייד בצד, שנכנס לשלב העצים תוך 3 דקות בלבד.

שומעת מוזיקה (צילום: ThinkStock)
הרסנו לכן את הפאן. סמארטפון באימון | צילום: ThinkStock

העובדה שהטלפונים החכמים מסיחים את דעתנו אינה חדשה. החידוש המחקרי הוא שהשימוש בהם פוגע בביצועים. המחקר נערך בקרב סטודנטים שנולדו לעולם הדיגיטלי ונדמה היה כי יעמדו בריבוי משימות ללא השפעה על הביצועים באשר הם. המחקרים בחנו שני מצבים: הראשון היה בביצועים הקשורים לשיווי משקל והשני היה בביצועים של מתאמנים על הליכון. תוצאות המחקר הוכיחו שהניידים מסכנים אותנו ומבזבזים לנו את הזמן, גם אם אנחנו די בטוחים שאנחנו בשיאו של אימון נהדר ואפקטיבי. 

אם הייתם שואלים אותי, הייתי ממליצה לכם לצאת לאימון ללא הנייד, גם אם זה אומר שתהיו מנותקים מהעולם החיצון ל-60 דקות. אבל מאחר ואתם לא שואלים, וסביר שהטלפון החכם שלכם הוא גם המוזיקה שלכם, כנראה שלא תוותרו עליו. ואולי זה בסדר: מחקרים אחרים גילו שמוסיקה דווקא עשויה לגרום לכם להתרכז  ולהגביר את עצימות האימון שלכם. וודאו שהטלפון שלכם על שקט או על מצב טיסה, הכינו את הפלייליסט מבעוד מועד והשאירו אותו רחוק מהעין. כל עיסוק במסך הנייד שלכם עשוי לפגוע בעצימות האימון ולסכן אתכם בפציעה מיותרת.

אינה היא מאמנת כושר אישית ויועצת תזונה, בעלת בלוג הכושר Fit O'clock וקונספט חופשות הכושר Active Vacations Club

 >> שונאים לרוץ? הנה התרגילים שאפשר לעשות במקום