ארוחת החג עוד רגע כאן. בין ש"נחטוא" בה ובין שלא, הנטייה הטבעית שלנו היא להגיד: "יצאתי כבר מהשגרה, נחגוג עוד קצת ונחזור לתלם אחרי פסח". ואז מה שקורה שבמקום לקזז את ארוחת החג – אנחנו מוסיפים לעצמנו לפחות 2 ק"ג.

ויש לנו מלא תירוצים:

  • ארוחות משפחתיות
  • מאכלים אחרים
  • בילויים וחופשות
  • שהות ממושכת בבית

אבל זה לא חייב להיות ככה.

בואו ניקח את היציאה מהשגרה – ונמנף אותה להזדמנות דווקא לשפר את התזונה שלנו.

נכון, יש לנו מגבלות מבחינת פסח והמאכלים, אבל גם בשבוע הזה אפשרי למצוא אפשרויות טובות ובריאות. עונת האביב היא עונת ההתחדשות וזה בדיוק הזמן לעשות לנו סדר וניקיון גם בגוף. להעשיר את התפריט היומי בכמה שיותר ירקות על מנת לשפר את המטבוליזם ולצרוך כמה שיותר ויטמינים ומינרלים.

הכנו עבורכם תפריט מתאים לפסח שישמור לנו על המשקל והבריאות. וכמובן לא לשכוח לזוז כמה שיותר ולשתות לפחות ליטר וחצי מים ביום.

תפריט לחול המועד פסח

בוקר:

  1. יוגורט 1.5% + תפוח / אגס 
  2. 2 פריכיות + רבע אבוקדו + ביצה קשה + 2 ירקות
    יוגורט עם פירות (צילום: unsplash)
    צילום: unsplash

 ביניים: 

  1. יוגורט 0% + 7 שקדים 

צהריים: 

  1. סלט ירקות ( מורכב מ4 ירקות ) + 200 גרם חזה עוף + כף טחינה 
  2. 200 גרם דג + 250 גרם שעועית ירוקה 
  3. פרגית 150 גרם + 250 גרם ברוקולי וכרובית 
    חזה עוף במרינדת חרדל ודבש  (צילום: By Dafna A.meron, shutterstock)
    צילום: By Dafna A.meron, shutterstock

ביניים: 

  1. 2 תמרים + 4 אגוזי מלך 
  2. ארטיק עד 100 קלוריות 

ערב: 

  1. 3-4 יחי בורקס דפי אורז + ירקות חתוכים 
  2. 2 פריכיות + חביתת עשבי תיבול + 3 כפות גבינה 5% + סלט
  3. בטטה בתנור + ביצה קשה + עשבי תיבול + 2 כפות יוגורט 
  4. פשטידת ירקות - מירקות, גבינות וקמח שקדים
    בורקס מדפי אורז (צילום: מיכל הלפרין, אוכל טוב)
    בורקס מדפי אורז | צילום: מיכל הלפרין, אוכל טוב

פשטידת ירוקים וקמח שקדים פשטידת ירוקים וקמח שקדים 

מה צריך:

2 קישואים חתוכים לקוביות 
2 שיני שום כתושות
400 גרם תרד (אפשרי גם תרד קפוא)
4 ביצים 
¾ כוס קמח שקדים
½ שקית אפייה
3 כפות שמן זית מלח
 ½ כפית אורגנו / תימין או כל תבלין שאתם אוהבים
ציפוי: כף קמח שקדים או גבינת פרמז'ן  

רוני דואני והדס צימרמן (צילום: BOOST)
למנף את היציאה מהשגרה | צילום: BOOST

מה עושים:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות
  2. במחבת שמים בערך כף שמן זית ומקפיצים את הקישואים השום והתרד כ-7 דקות עד שהתרד מתרכך והקישואים מעט משחימים.
  3. בקערה עמוקה שמים את יתר הרכיבים – ביצים, שמן זית, קמח שקדים אבקת אפייה ותבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את הקישואים לקערה ומערבבים עד לאיחוד של כל התערובת.
  5. מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק (מומלץ לשים נייר אפייה).
  6. מפזרים מעל כף קמח או כף פרמז'ן.
  7. מכניסים לתנור ל-20-25 דק ( או עד שהקיסם יוצא יבש במרכז הפשטידה) 

ערכים:

כ-100 קלוריות לפרוסה, 4 גרם חלבון, 1.3 גרם פחמימה.

>> עושים ריסטרט: 8 טיפים שיחזירו אתכם לתלם

פשטידת ברוקולי (צילום: shutterstock Tatiana Bralnina)
פשטידת ירוקים וקמח שקדים | צילום: shutterstock Tatiana Bralnina
 

אימון זוגי לחול המועד

חול המועד הוא גם הזדמנות מצוינת להתאמן, בבית ובחוץ, אז קבלו אימון זוגי קליל שכולל עבודה בסקווט ופלנק להעלאת הדופק וחיזוק הגוף, שמציגות עדי אזולאי ואביב האוזנר מצוות המאמנים של BOOST אונליין:

 * הדס צימרמן היא דיאטנית קלינית ב-BOOST Online - אפליקציה שמביאה את האימונים ומאמני הכושר המקצועיים ביותר בישראל אליכם הביתה. תוכלו לבחור בין אימוני LIVE לבין אימונים מוקלטים שמתעדכנים מדי יום בספריית ה-VOD, וכן תוכנית תזונה על פי עקרונות אלה.