אין אחד שלא מודע לחשיבות של שילוב פעילות גופנית בשגרת חיינו. שגרה שכוללת ספורט היא בריאה יותר ואלו שמתמידים בתנועה מרגישים טוב יותר, סובלים פחות מכאבים ואפילו נושמים טוב יותר. ואולם, האם הדבר אותו הדבר גם כשמדובר בילדים? האם חשוב לוודא שהם משתתפים בפעילות גופנית מסודרת וממש יוצאים לאימונים? והאם בכלל חשוב לשמור על כושר ולשלב אימוני תנועה וספורט כבר מגיל צעיר?

אם תשאלו את גיל מרנץ, זוכה העונה השנייה של נינג'ה ישראל, התשובה היא לחלוטין כן. "ככל שאנחנו מתאמנים בגיל צעיר יותר, כך היכולת שלנו ללמוד מיומנות חדשות טובה יותר. כשמתחילים להתאמן בגיל צעיר היכולות המוטוריות גבוהות יותר בהשוואה ליכולות של אלו שמתחילים להתאמן בבגרותם", הוא מסביר. למשל, כך הוא אומר, ילד שהתחיל להתאמן בכדורסל בגיל תשע יוכל להכיל טוב יותר טכניקות כדור שונות וחדשות בהשוואה לכל אדם אחר שהתחיל בגיל מבוגר יותר.

אז שילוב כושר גופני בחייהם של ילדים זה חיוני וחשוב, אבל באיזה גיל כדאי להתחיל? מרנץ טוען שכדאי להתחיל לשלב פעילות גופנית בחייהם של ילדים מהרגע שבו הם נולדים. הדבר היחיד שצריך לקחת בחשבון זה את נושא ההדרגתיות. "אי אפשר באימון הראשון של ילד קטן לבקש ממנו לקפוץ למרחק של שבעה מטרים", הוא אומר. "בנייה של יכולת גופנית היא תהליך ארוך. מתחילים מנקודת ההתחלה, לפי הכישורים של הילד, וכל פעם מתקדמים קצת".

השאלה המתבקשת הבאה היא כמובן מהו סוג האימון האידיאלי כשמדובר בילדים. מבחר חוגי הספורט שמוצעים לילדים, כמו גם אימונים זמינים עבורם, הוא עצום והאפשרויות אינסופיות, וכהורים מה שמטריד אותנו זה אם יש חסרונות או יתרונות לספורט אחד בהשוואה לאחר. "האימון האידיאלי לילד הוא כזה שיגרום לו הנאה", טוען מרנץ. לדבריו, כל עוד הילד אוהב את הפעילות ומצליח להתמיד בה – היא מתאימה לו. אין סוג אימון אחד שטוב יותר לילדים לעומת אחרים. "אם ילד כלשהו מתחיל להתאמן בסוג מסוים של ספורט ואחרי חודש הוא עוזב, ומתחיל משהו אחר, וגם שם פורש אחרי חודש – לא עשינו בזה כלום. צריך למצוא ענף שגורם לו לאתגר, להנאה ולהתמדה".

נינג'ה קיוב (צילום: עופר פישלר)
מתקן שמאפשר לכל אחד ואחת להתנסות ולהתאמן באלמנטים מעולם הנינג'ה | צילום: עופר פישלר

מתקן האימונים שמאפשר לשמור על שגרת כושר גם בבית

הנושא של כושר גופני בקרב ילדים לא סתם עולה לדיון. בשנה וחצי האחרונות, אז נאלצנו להיות ספונים בבתים הרבה יותר ממה שציפינו, נזכרנו כמה חיוני לשלב פעילות גופנית בחיי הילדים ועד כמה הכרחי מדי פעם לנתק אותם מהמסכים, שמולם הם מבלים שעות רבות. אלא שדווקא בתקופה המאתגרת של סגרי הקורונה, מצאנו את עצמנו מתקשים לשלוח אותם לחוגים או לפעילות גופנית מחוץ לבית. הפתרון האפשרי לכך הוא מתקן ה"נינג'ה קיוב", שמבקש לספק מענה למקרים כאלה, ולאפשר להמשיך ולשמור על שגרת אימונים בלי תלות בגורמים חיצוניים כמו חוגים, מתנ"סים ומגיפות עולמיות.

מדובר במתקן רשמי של נינג'ה ישראל שמאפשר לכל אחד ואחת להתנסות ולהתאמן באלמנטים מעולם הנינג'ה בצורה קלה בחצר הבית. זהו מתקן מודולרי ובטוח לשימוש, שלא דורש קיבוע לרצפה או לקיר, ואפשר לבנות עליו אינספור מסלולים ומכשולים ברמות קושי שונות, כך שגם ילדים יכולים להתאמן בו וגם מבוגרים. "המטרה של המתקן היא להיות בין משחק לחדר כושר ביתי", מסביר עדי דינוביץ, מנכ"ל החברה 2נינג'ה שתכננה ופיתחה את המתקן. "למתקן יש 13 מכשולים שונים ואפשר להתאים את הגובה כך שיתאים לילדים בכל הגילים. מספיק שילד ישחק במתקן הזה שעה ביום – וזה אימון לכל דבר".

דינוביץ' מתחבר לדבריו של מרנץ לפיהם ההתמדה היא המפתח להצלחה. "המתקן מתחיל מהבסיס, מהיסודות. מפתחים שרירים, קפיצות, כוח, מעברים – ומשתפרים תוך כדי. זוג לקוחות חששו לפני ההתקנה שהילד שלהם יהיה חלש מדי כדי להתאמן במתקן. אחרי כמה זמן הם חזרו וסיפרו שהוא כל הזמן מתחרה על המתקן עם חברים שלו, והתחזק בצורה משמעותית. בניגוד להמון דברים שאנשים מגדירים משעממים כמו שכיבות שמיכה או כפיפות בטן, שבהחלט עוזרים לשמור על כושר אבל לא מספקים עניין, ה'נינג'ה קיוב' הוא אימון כושר מגניב. ילד צריך שיהיה לו כיף כדי להתמיד וכדי לראות השתפרות. במתקן הזה יש את כל מה שילדים אוהבים - להתנדנד ולקפוץ". וברצינות, מה צריך יותר מזה?