התקופה האחרונה הכניסה את כולנו למעין שגרה של בית ויכול להיות שבילינו יותר מידי שעות על הספה. אז בדיוק עכשיו כשהמשק מתחיל להתעורר אט אט, חשוב שגם הגוף שלנו יחזור ויתעורר יחד איתו. איך עושים את זה נכון? ביקשנו מגיל מרנץ, זוכה העונה ה-2 של "נינג'ה ישראל", לעלות על הנינג'ה קיוב ולהעביר לכם סדרה של שיעורים שיכניסו אתכם לכושר ויסגלו לכם מיומנויות של נינג'ות אמיתיות. 

השיעור הראשון: תלייה

לפני שהופכים לנינג'ות שיודעים לקפוץ, להתנדנד, להתעופף ולהתלות, חשוב לבנות יסודות טובים בגוף שלנו, כדי שנוכל לבצע את הפעולות האלה בצורה הטובה ביותר. היסוד הראשון שלנו הוא תלייה. תלייה היא הבסיס של הנינג'ה: ללא יכולת להתלות הנינג'ה לא יכול לצלוח מסלול עם מכשולי כוח, נדנוד או אחיזה.

בתלייה עובדים בעיקר שרירי הגב והזרוע והיום נתאמן יחד על 5 סוגי תלייה: 

  1. תלייה פסיבית היא התלייה הבסיסית בה אנחנו רוצים לקרב את האוזניים לכתפיים שלנו, כמה שניתן. המטרה בתלייה זו להתחיל ממקסימום זמן התלייה האישי שלנו ולהגיע לדקה וחצי של תלייה רצופה.
  2. תלייה אקטיבית בה אנחנו רוצים להרחיק את האוזניים מהכתפיים כמה שניתן. בתלייה זו חשוב לשמור על היד ישרה. המטרה בתלייה זו להתחיל ממקסימום זמן התלייה האישי שלנו ולהגיע לדקה שלמה של תלייה אקטיבית.
  3. תלייה פסיבית ביד אחת – המטרה שלנו להגיע ל-30 שניות תלייה.
  4. תלייה אקטיבית ביד אחת – המטרה שלנו להגיע ל-30 שניות תלייה. 
  5. השלב האחרון הוא השליטה במעבר בין תליות. אחרי שאנחנו כבר שולטים בשלבים הקודמים, נרצה לבצע 20 מעברים בין תלייה אקטיבית לתלייה פסיבית, כאשר בכל מנח נחזיק 2 עד 3 שניות.

את האימון הזה מומלץ לבצע בין פעמיים לשלוש פעמים בשבוע, כחלק  מאימון ארוך יותר או כאימון עצמאי.