מבצע על בושם ביום האישה תמיד מריח לנו נהדר. גם הסיילים הלוהטים בקניונים שנפתחו סוף סוף הם רעיון לא רע בכלל לחגוג את יום האישה הבינ"ל ושלא תטעו, הם כמובן ינוצלו היטב. אבל יש דבר אחד שהוא חשוב יותר מאלו: המתנה היפה ביותר שאישה יכולה להעניק לעצמה היא זמן טהור לעצמה, לגופה ולנפשה. ואם הוא מגיע עם תחושת סיפוק עילאית, מסוגלות עצמית והרגשה של "אני מלכת העולם" – מה טוב. קוראים לזה הליכה עם אוזניות ופודאקסט מושחז, פילאטיס עם מכשירים ובלי, עיצוב וחיטוב, ריקוד, TRX או בקיצור: כושר.

למעשה, בשנת הקורונה העולם נחלק לשניים (ולא בהכרח באופן שווה): אלו שגילו את הספורט היחידני ולקחו אותו בשתי ידיים באמצעות אימוני זום בבית או הליכות בשדרה, ואלו שוויתרו על תנועה והעדיפו אפייה. "לצד תחושה של מודעות גדולה לספורט, זו הייתה גם שנה שאנשים רבים עלו בה במשקל, מיעטו להתאמן ופיתחו דיכאון", אומרת שני אדמוני, סמנ"כלית ההדרכה של רשת סטודיו סי, הרשת הגדולה בישראל לעיצוב, חיטוב והרזיה. "אנחנו רואות את זה על מתאמנות שחזרו להתאמן בסניפים שלנו שנפתחו זה מכבר. בנות שהיו תותחיות באימון - מתקשות עכשיו, באופן טבעי, להחזיק שיעור".

בעקבות הקורונה: עלייה במודעות לכושר גופני וליתרונותיו השונים

ואכן, השנה הזו היוותה אתגר לא פשוט עבור מתאמנות ישנות וחדשות. עם זאת, המודעות לספורט כאמור, התגברה בקורונה, וזה לגמרי מבורך. "בזמנים אלה, יש המון מודעות והבנה שספורט הוא משהו שעושים לא רק בשביל להתחטב ולרדת במשקל, אלא בעיקר כדי להיות חזקים, בריאים ומלאי אנרגיות", מסבירה אדמוני, "היום גם קופות החולים מציעות למשל את שירותי האימון האישי, מה שמדגיש את החשיבות הרבה של תנועה על הגוף שלנו".

כמו כן, מרבית הנשים שנרשמות לסטודיו סי, מספרת אדמוני, הן נשים שלצד הרצון להוריד כמה קילוגרמים ולהתחטב, בעיקר מבקשות להרגיש יותר טוב עם עצמן, להיות חזקות יותר פיזית ולנוע בקלילות ביומיום בכל המטלות של החיים. "לא פעם ולא פעמיים אני שומעת ממתאמנות שיוצאות משיעורים שזו התרופה שלהן. השעה הזו חוסכת מהן את משככי הכאבים. מלבד שחרור האנדרופינים במהלך האימון, הן פשוט יוצאות ממנו פחות כאובות פיזית ומסופקות שהצליחו לעשות משהו למען עצמן".

מתאמנת אוזניות (צילום: Subbotina Anna, Shutterstock)
"ספורט הוא לא רק בשביל להתחטב ולרדת במשקל, אלא בעיקר כדי להיות חזקים, בריאים ומלאי אנרגיות" | צילום: Subbotina Anna, Shutterstock

את אומרת כאובות, מה הכוונה?

"רובנו מנהלים אורח חיים ישבני", היא משיבה, "אנחנו יושבים על כסא לאורך רוב שעות היום מול המסך וממעטים לזוז. תוסיפו לזה את הלחץ והחרדה מהקורונה, מאיבוד העבודה ומהשגרה. הישיבה הזו גורמת להרבה מאוד מכאובים ועקצוצים באזור הצוואר, הכתפיים, השכמות, הגב והישבן. ברגע שאדם מניע את הגוף, באופן טבעי, הכל מתחיל לזוז והכאבים, לא פעם, נעלמים".

אז כל הסיפור של כושר הוא מבורך, ועדיין, איך מרימים את עצמנו מהספה?

"בעיקר עושים דמיון מודרך", אומרת אדמוני, "זו הדרך בה אני משכנעת את המתאמנות שמתקשות לצאת מהכורסה. אני מציעה להן לחשוב על איך הן מרגישות במהלך האימון ולאחריו. מזכירה להן שמדובר בשעה שהיא רק שלהן ואין בה מטלות בית, ענייני עבודה, הסעות ופיזורים. זו שעה שאנחנו דואגות רק לעצמנו וזה מנפח את הנפש בכל כך הרבה רמות. אני רואה את הנשים שהן יוצאות מאימון והן מאושרות. זו תחושה עילאית".

אחד הדברים שעזרו לנו לקום מהספה אבל לא להתרחק ממנה בתקופת הקורונה הוא אימוני הזומים. "בתחילת הקורונה, פתחנו סניף אונליין מיוחד בסטודיו סי ובו 3 אולפנים שמהם אנחנו משדרים אימונים", היא מספרת, "השקענו ברקעים מדהימים וגייסנו את מיטב מדריכות הרשת שלימדו שם. אחד הדברים החשובים עבורנו הוא לשמר את היחס האישי במהלך האימון ובכך להעניק את היתרון על שיעורי זום ביוטיוב למשל. יש אימונים אותם מדריכות 2 נשים ביחד, מה שיוצר דינמיקה מגניבה ויכולת לתת באמת את היחס האישי למתאמנות. מערכת השיעורים מאוד מגוונת ויש לה היענות יפה". אימוני הזום ממשיכים גם בימים אלו כשהסניפים מתחילים להיפתח. "יש נשים רבות ששיתפו שהן מצאו את האור באימונים אונליין, כי זה חוסך להם זמן ודלק ולכן אין להן רצון לשוב לאימונים פרונטליים. וכמובן שיש את הסוג השני של הנשים שלא יכלו בלי המגע האישי והקרוב ומיהרו לשוב אל האימונים הפרונטליים".

כושר בבית (צילום: shutterstock By Prostock-studio)
אימון כושר בזום | צילום: shutterstock By Prostock-studio

אם אתן שייכות לסוג הראשון שהזום נעים להן ואתן חברות הסתדרות העובדים, כדאי שתדעו שהאפליקציה "עובדים בריא" מבית ההסתדרות, מאפשרת לכן גישה לצפייה והשתתפות באימוני לייב משודרים של סטודי סי. כמו כן, האפליקציה נועדה לשבח את כל מי שמבצע פעילות גופנית. מלבד מחמאות ותשבוחות, תוכלו לקבל גם הטבות מגוונות ותגמולים למי שעושה יותר. מה הכוונה? האפליקציה מתרגמת את הפעילות הגופנית של המשתמשים לצעדים, ואת הצעדים ל'מטבעות בריאות' – באמצעותן ניתן לקבל הטבות מגוונות בחנות ההטבות של האפליקציה: ממאמן אישי עד הבית, דרך ציוד ספורט ועד ארוחת בוקר בריאה או שובר לרשתות אופנה וספורט. בנוסף, האפליקציה מתאימה את עצמה למשתמש לפי היכולות שלו, ומציעה הרצאות, מאמרים של מיטב המומחים, אימונים מצולמים ואפשרות להצטרף לקבוצות ריצה של המועדון הפזורות ברחבי הארץ. בשורה התחתונה: תעשו יותר כושר – תיהנו מיותר הטבות, שווה לא? *השימוש באפליקציית "עובדים בריא" הוא לחברי ולחברות ההסתדרות בלבד.

8 טיפים איך להכניס ספורט לשגרה היום יומית

מלבד זומים ואימונים יזומים, אדמוני ממליצה להכניס לתודעה את התנועה גם ברגעים היומיומיים של החיים. הנה כמה טיפים באדיבותה איך אפשר לזוז בלי להרגיש בכלל:

יושבת כל היום על כיסא? החליפי אותו בכדור פיזיו: "ישיבה על כיסא כופה עלינו תנוחה מקובעת. הגוף לא זז וזה יוצר לחץ, כאבים ותקיעות. חוסר תנועה מוביל לנזקים ולכאבים. בישיבה על כדור פיזיו, אין לך ברירה אלא לנוע, לזוז, להתגלגל, להניע את הגב ואת האגן. תרצי או לא, את זזה וזה נפלא".

אין כדור? רדי לרצפה: "בהנחה שאתן עובדות מהבית, רעיון טוב הוא לרדת מהכיסא לרצפה. להניח את הלפטופ על שרפרף למשל ולשנות תנועות. ישיבת פרפר או מתיחה, ככה על הדרך".

כל היום בזום? קחי שרפרף: "את באמצע הרצאה או שיחת זום שאינה מחייבת וידיאו? קחי שרפרף ועלי ורדי ממנו בזמן האזנה/צפייה. בלי שאת שמה לב, את באמצע מיני אימון כושר".

ותרי על המעלית: "כל זמן שאת יכולה ואת לא סוחבת למשל שקיות מהסופר או מהקניון, העדיפי את המדרגות, בעלייה ובירידה לדירה".

אספי את הילדים ברגל: "בהנחה והמסגרות בקרבת מקום, אין סיבה להניע את הרכב. עשי זאת רגלית".

דברי בהליכה: "אנחנו מבלות הרבה זמן בשיחות טלפון, ולכן כדאי לעשות אותן בהליכה. נסי לצעוד ממקום למקום, לקום מהכיסא ולדבר בתנועה".

הליכה (צילום: lzf, Shutterstock)
לא יודעת כמה צעדים עשית היום? העזרי באפליקציה ייעודית לספירת צעדים, כמו "עובדים בריא" | צילום: lzf, Shutterstock

היעזרי באפליקציה ייעודית לספירת צעדים ולהצבת יעדים: "לא יודעת כמה צעדים עשית היום? זו הסיבה שאפליקציה למדידת צעדים היא תזכורת מעולה בנושא. באמצעות אפליקציית 'עובדים בריא' למשל, תוכלי לראות כמה צעדים עשית, כמה בהשוואה לאתמול ולא רק – ככל שתצעדי ותנועי יותר, תקבלי גם הטבות שוות".

שחקי עם הילדים: "הילדים כבר גדולים ויש לך אפשרות לשבת על הספסל עם הטלפון? זה נחמד אבל כדאי לך לקום מהספסל ולהראות לילדים את הביצועים שלך עם כדור. הבנות שלי גילו למשל שאמא יודעת לשחק כדורגל. זה לא רק מזיז את הגוף ומהנה, זו גם פעילות משפחתית מגבשת. אני ממליצה על כך בחום".