1. יותר מדי מלח

    הגרגירים הלבנים והמלוחים רק נראים תמימים לכאורה, ונכון שאין במלח קלוריות, אבל ההשפעה שלו על המשקל משמעותית במיוחד. מלח סופח נוזלים, גורם לנו לאכול יותר ותורם לעלייה במשקל. הפרזתם במלח? אל תתפלאו שתשקלו יותר ביום שלמחרת וגם תרגישו נפוחים יותר אחרי פופקורן ממולח או אדממה עתיר מלח, חטיפים מעובדים כמו דורוטוס או אפילו מלפפונים חמוצים. הורידו ממנו משמעותית למען הבריאות והמשקל.

  2. אכלתם סוכר בלילה? אל תתפלאו שלמחרת המשקל מראה עלייה

    חברו של המלח, מצדו השני של הטעם, דווקא כן מכיל קלוריות ולא מעט. אם לא יצאתם לאימון לאחר עוגה, גלידה או ממתק שמכילים סוכר, הסוכר ככל הנראה יצטרף למאגרי השומן בגוף, ובמיוחד אם הוא נאכל בלילה, כשהגוף כבר פחות בתנועה ושריפה. סוכר הוא המחלה הגדולה ביותר של ימינו, ואולי אין בו שומן, אבל ברגע שהוא מתקבל בגוף במידה גדולה, הגוף מיד שומר אותו לצרה במאגרי השומן שלנו.
  3. כדורים ותוספים

    יש לא מעט תרופות ותוספים שגורמים לגוף לאגור נוזלים ורעלים שכתוצאה מכך תיתכן עלייה במשקל. לפני כל נטילת כדורים ותוספים מכל סוג, מומלץ להיוועץ עם מומחים רלוונטיים לאחר בדיקות דם.
  4. יציאות היו לכם לאחרונה?

    עצירות מסוכנת לבריאות, גורמת לתחושת כבדות והשמנה. אם אתם סובלים מעצירות, ייתכן שחסרים לכם סיבים תזונתיים ונוזלים, או שאתם אוכלים הרבה ג'אנק פוד או ממעטים בתנועה. הוסיפו ירקות ופירות לתפריט שלכם והחליפו את ארוחת הבוקר במיץ ירקות ופירות/שייק פירות או בארוחת פירות על קיבה ריקה. אל תתעצלו וצאו לפעילות גופנית מדי יום שעוזרת מאוד לתופעה.
  5. מוצרי דיאט

    שותים הרבה מיצים דיאטטיים או אוכלים הרבה מוצרים דיאטטיים כמו יוגורטים וממרחים מתוקים המכילים סוכרים מלאכותיים? דעו שאלו מתורגמים בגוף לסוכר, ועודף מהם עלול גם כן לגרום לנפיחות והשמנה. מעבר לכך שתחליפי הסוכר נמצאו כמסוכנים לבריאות ולא מומלץ לצרוך אותם. העדיפו מיצי ירקות ופירות טבעיים ומאכלים שקרובים לצורתם בטבע.

  6. פחמימות בערב

    תפקידי הפחמימות חיוניים ביותר עבורנו, ובין התפקידים החשובים נמצאת הפקת אנרגיה מפירוק גלוקוז. בעצם הפחמימות מתפרקות לנו בגוף לסוכרים, ובהם אנחנו משתמשים ליצירת אנרגיה. לכן, מומלץ לאכול את הפחמימות שלנו בשעות המוקדמות של היום, בהם אנחנו עוד פעילים, ומשתמשים באנרגיה הזו לפעילות גופנית ולצרכים בסיסיים של הגוף בשעות הערות. אדם שאוכל פחמימות בשעות הערב כמו מנת פסטה ולאחר מכן רובץ על הספה, כבר לא מוציא יותר אנרגיה ובכך הסוכר שמתפרק הולך - נחשו לאן? למאגרי השומן בגוף.
  7. הרבה מים ומאכלים שמכילים מים

    פה מדובר לרוב באשליה. לפעמים אנחנו אוכלים הרבה פירות וירקות, ושותים הרבה מאוד מים, וביום למחרת ייתכן ונראה עלייה במשקל. נא לא להיבהל מכך, עדיף להמשיך לצרוך פירות וירקות על מנת לשמור על המשקל ולקבל שפע של ויטמינים ומינרלים.

  8. מקור הורמונלי

    סעיף לנשים בלבד: קרה לכן פעם שעליתן על המשקל ככה סתם באמצע החודש ולא הבנתן כיצד נוספו לכן קילו או שניים למשקל? בזמן הביוץ תיתכן עלייה במשקל שיורדת לאחר הביוץ ולעיתים רק לאחר הווסת. מדובר לרוב בנוזלים, לא להיבהל. בנוסף, גם בתחילת הריון תבחינו בעלייה שכזו שאינה קשורה עדיין לגודל העובר.
  9. אכלתם יותר ממה שהוצאתם באותו היום

    יש נוסחה פשוטה: אכלתם יותר ממה שבזבזתם? השמנתם! הפתרון היחיד הוא לזוז כמה שיותר, גם מעבר לאימון הכושר, ולאכול בכמות שמתאימה להוצאה הקלורית שלכם.

*הכותבת היא נטורפתית ומאמנת כושר