אין ספק שכל מי שמנסה לרדת במשקל מנהל מערכת יחסים מורכבת עם פחמימות. אנחנו אוהבים אותם, אבל יודעים שאנחנו צריכים לצרוך אותם במתינות. בחורף זה אף נעשה קשה יותר מהרגיל, כשהקור גורם לנו לחפש נחמה באוכל פחמימתי יותר. לרוב הפחתה בצריכת הפחמימות נחשבת למשימה לא פשוטה, שמצריכה מאיתנו מאמץ רב. אבל מתברר שזה לא חייב להיות כך. הנה כמה טריקים שיעזרו לכם לאכול פחות פחמימות, מבלי שבכלל תשימו לב.

 >> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

פורטובלו במקום לחמנייה בהמבורגר

המבורגר נחשב למזון שחיתות שהוא בהחלט לא דיאטטי – אבל אפשר להפוך אותו ליותר ידידותי לאנשים ששומרים על המשקל. אחת הדרכים לעשות אותו בריא יותר ודל-קלוריות היא להחליף את הלחמנייה בפטריית פורטובלו, שמוסיפה גם אקסטרה טעם שאין בלחמניית המבורגר רגילה, עם מעט קלוריות וערך תזונתי גבוה. מה שכן, כדאי את ההמבורגר הזה לאכול בסכין ומזלג.

להחליף חלב רגיל בחלב שקדים או חלב קוקוס

לחלב יש גם יתרונות בריאותיים, אבל הוא מכיל לא מעט פחמימות, בשל סוג הסוכר שבו – לקטוז. בכוס חלב יש כ-12-13 גרם פחמימה. אם אתם צורכים מעט חלב בקפה שלכם, זה בהחלט פחות קריטי. אבל אם אתם צורכים הרבה חלב, זה עלול להוסיף לא מעט פחמימות לתפריט היומי שלכם. נסו תחליפים, כמו חלב שקדים, חלב קוקוס או חלב אגוזים. במרבית המשקאות הללו כמות הפחמימות תהיה כ-2 גרם בלבד למנה. עם זאת, ישנם משקאות שמכילים תוספת סוכר, לכן חשוב לבחור באלו שכתוב באריזה שהם ללא תוספת סוכר.

המבורגר פורטובלו (צילום: Kert, shutterstock)
פורטובלו במקום לחמנייה | צילום: Kert, shutterstock

להוסיף לפסטה הרבה ירקות

במקום להכין צלחת פסטה שמכילה בעיקר פחמימה, אתם יכולים להפוך את הפסטה לארוחה מזינה הרבה יותר ועדיין משביעה בדרך פשוטה – להפחית בכמות הפסטה ולהוסיף הרבה ירקות וחלבון (כמו עוף או בקר רזה). הסיבים התזונתיים, כמו גם החלבון, יעניקו לכם תחושת שובע לאורך זמן ועדיין תוכלו ליהנות ממנת פסטה טעימה.

זוקיני או חציל במקום עלי פסטה בלזניה

פשוט במקום להשתמש בעלי פסטה, השתמשו בזוקיני או בחצילים – או בשכבות של ירקות שונים חתוכים. אתם יכולים גם לשלב בין עלי פסטה לירקות, כך שעדיין תצא לכם לזניה דלת-פחמימות.

פסטה מקמח מלא (צילום:  Anna Shepulova, shutterstock)
לשלב הרבה ירקות וחלבון רזה | צילום: Anna Shepulova, shutterstock

עוד ב-mako בריאות:
>> תגובה אלרגית לשני מתחסנים בבריטניה
>> מה קורה בגוף שלנו כשאנחנו אוכלים תפוחי אדמה
>> נמנעים מלחם? יש סוג אחד שלא כדאי לוותר עליו

לשנות את הרכב הצלחת

טריק פשוט, אבל די גאוני: כשאתם מגישים לעצמכם אוכל, במקום להגיש קודם את הפחמימות, התחילו בלמלא את הצלחת בירקות, לאחר מכן חלבון רזה (דג, עוף, הודו) ובסוף פחמימות. בשלב שאתם מגיעים לפחמימות, כבר לא יישאר לכם הרבה מקום בצלחת. טריק נוסף הוא לאכול מנת פתיחה שמכילה הרבה ירקות, כמו סלט או מרק ורק לאחר מכן להמשיך בארוחה. כך תגיעו למנה העיקרית כשאתם כבר כמעט שבעים.  

רוטב ביתי לסלט

אחד הדברים הידועים לאנשים בדיאטה, הוא שלמרות שסלט נחשב לבחירה דיאטטית, דווקא הרוטב שהוא מגיע איתו יכול לחבל בניסיון שלכם לרדת במשקל. ואם אתם מנסים להפחית בפחמימות, רוטב לסלט יכול בהחלט גם לפגוע במשימה הזאת. הסיבה לכך היא שרטבים קנויים לרוב מכילים כמות גדולה של סוכר (שהוא כמובן פחמימה). אז במקום להימנע מלהזמין סלט בחוץ אתם יכולים לבקש שיגיע בלי רוטב ולהכין לעצמכם רוטב ביתי. אתם יכולים ללכת על השילוב המנצח של שמן זית ולימון, או לגוון עם מרכיבים אחרים, כמו חומץ יין אדום, חומץ בלסמי, חומץ תפוחים, חרדל דיז'ון, מעט דבש או אגבה ומעט שמן זית.  

אישה אוכלת בריא (צילום: bluedog studio, shutterstock)
להכין רוטב ביתי | צילום: bluedog studio, shutterstock

 לאכול סנדוויץ' פתוח

טריק ישן, אבל תמיד עובד. אם חשקה נפשכם בכריך, אבל אתם לא רוצים לאכול מנה גדולה מדי של פחמימה, פשוט ותרו על פרוסת הלחם הנוספת שמונחת מעל והכינו לעצמכם כריך או טוסט פתוח. כל עוד תבחרו במרכיבים בריאים ומשביעים (כמו ביצה ואבוקדו) על פרוסת הלחם שלכם, זה ישביע לאורך זמן גם בלי פרוסת הלחם מעל.

צנים עם אבוקדו (צילום:  Elena Veselova, shutterstock)
משביע, בריא ודל-פחמימות | צילום: Elena Veselova, shutterstock

להימנע ממיצי פירות

בשונה מפרי בצורתו הרגילה, מיצי פירות מכילים מעט סיבים תזונתיים והרבה סוכר. ולמרות שיש בהם ויטמינים ומינרלים, המיצים הללו לא שונים בהרבה משתייה מתוקה רגילה שאנחנו רגילים להימנע ממנה. לדוגמא: כוס של 350 מ"ל מיץ תפוחים תכיל 48 גרם פחמימות, רובם סוכרים.