1. אוכלים מאכלי "דיאט" 

מרבית המזונות המוגדרים כ"דיאט" הם מזונות שמכילים ממתיקים מלאכותיים. הממתיקים המלאכותיים מגרים את תאי המוח וגורמים להם לחשוב שהם עומדים לקבל מנה של אנרגיה (בדמות קלוריות), אבל בפועל הם לא מקבלים דבר - והחשק למתוק רק עולה. התוצאה: אנחנו אוכלים יותר סוכרים במהלך היום, ועם הזמן נוצרת פגיעה כרונית במנגנון הרעב והשובע במוח.

כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

 2. שותים אלכוהול לעתים תכופות

נכון ששתייה של כוס יין או בירה ביום יכולה לעשות לכם טוב, אבל הבעיה מתחילה כאשר יוצאים לבילוי, פעם או פעמיים בשבוע, ושותים כמויות גדולות יותר - ושל משקאות הרבה יותר מזיקים. קוקטיילים, למשל, מכילים כמות גבוהה ביותר של סוכר, מה שמוסיף לתפריט שלכם כמויות לא מבוטלות של קלוריות, החל מ-170 קלוריות לקוסמופוליטן ועד 300 (!!!) קלוריות לרוסי לבן. משקאות כמו וודקה, טקילה, וויסקי, רום, ג'ין וערק, למשל, מכילים כ-70 קליות לצ'ייסר ו-140 קלוריות לשוט, ולרוב שותים יותר מאחד בערב.

קוקטייל (צילום: istockphoto)
קוקטיילים מכילים כמות גבוהה של סוכר | צילום: istockphoto

 לעוד מדריכים לתזונה נכונה - היכנסו לפורטל הרפואה Infomed

3. אוכלים יותר מדי מזון בריא

לא, לא התבלבלנו. אנחנו לגמרי מודעים לחשיבות הגדולה שיש לאכילת כמות מספקת של ירקות ופירות, דגנים מלאים וקטניות. הבעיה מתחילה בכמויות. אין כמו דייסת שיבולת שועל לארוחת בוקר, אבל מדובר במאכל שמכיל מספר קלוריות רב ולכן גודל המנה צריך להיות בהתאם. גם שייקים של פירות וירקות הם דרך מצויינת להכניס לגופכם שלל ויטמינים ומינרליים, אבל אם אתם שותים שניים כאלו ביום, כשבכל אחד ארבעה או חמישה פירות, יש סיכוי גבוה שזה יוביל להשמנה.

4. מדלגים על ארוחות

מנסים "לחסוך" בקלוריות על ידי דילוג על ארוחות? התוצאה, לצערנו, הפוכה. מרווח גדול מדי בין הארוחות עלול לגרום לשתי תופעות לא רצויות. האחת, שריפה מועטת יותר של קלוריות, הנגרמת בשל העובדה שהגוף צריך "לפצות" על המחסור שנגרם לו. השנייה, הגדלת הסיכוי לאכילה לילית לא רצויה, כאשר רמת האנרגיה יורדת. לכן הקפידו שלא יעברו יותר מארבע-חמש שעות בין ארוחה לארוחה, וההמלצה הבריאה ביותר היא לאכול ארוחות קטנות בכל שעתיים-שלוש. 

>> עוד בmako בריאות:
ראש בראש: מה יותר מזיק מלח או סוכר?
הטיפול המהפכני שימיס לכם את השומן
האיש הביוני: "אני מצליח להרגיש מרקמים דרך הפרוטזות"  

5. סופרים קלוריות

נתחיל בכך שנציין שהקלוריות זה לא הדבר היחיד שקובע בדיאטה. גם איכות המזון (למשל, סוג השומן או הסוכר) והזמן שבו אתם אוכלים את המזונות הם בעלי השפעה קריטית. אך זו לא הסיבה היחידה לכך שספירת קלוריות מזיקה לכם. מחקרים מצאו כי ספירת קלוריות גורמת לנו לסטרס, שמלבד העובדה שהוא גורם לשלל בעיות בריאותיות, הוא גם מוביל לתיאבון מוגבר, בעיקר למזונות שומניים ומתוקים, וגורם להצטברות של שומן בטני. 

אבוקדו (צילום: Eddie Berman, Istock)
אבוקדו אולי משמין, אבל גם מאוד בריא | צילום: Eddie Berman, Istock

6. נמנעים משומנים

לכולנו הוחדרה במשך שנים האמונה כי שומן גורם להשמנה. אבל האמת, מסתבר, רחוקה מזה. אכילה של שומנים בריאים, כמו שמן זית, אבוקדו ואגוזים, רק תסייע לבריאות שלכם. נכון, אם תגזימו בכמויות הדבר יוביל, ככל הנראה, להשמנה, אבל כמויות נכונות של שומן בריא בתפריט שלכם יסייעו דווקא להפחתה במשקל. בנוסף תהנו מתחושת שובע לזמן ארוך יותר, מאנטיאוקסידנטים שיסייעו לעיכוב של תהליכי ההזדקנות בעור ועוד.

7. אכילה רגשית

ההרגל של אכילה מתוך שעמום, חרדה, כעס ולעתים אפילו שמחה היא המכשול הגדול ביותר כאשר מנסים לרדת במשקל. הבעיה היא שמאז שנולדנו יש אצלנו קישור בין רגש לבין אוכל, בין אם לשם רגיעה או אפילו ממתקים שקיבלנו כפרס על התנהגות טובה. אבל זה לא בלתי אפשרי לשבור את הקשר בין רגש לבין אוכל, וגם אם תצליחו לעשות זאת רק במחצית מהפעמים - תצליחו לרדת במשקל, בלי שום דיאטה. 

 >>  איך נרפאים מסרטן בלי רופאים? סיפור אישי