כבר בימי השגרה - ועוד יותר בתקופת הסגר, התרגלנו לאוכל מנחם שהוא לרוב מאוד לא בריא. האוכל שאנחנו פונים אליו כשאנחנו מרגישים מבואסים או בסטרס (כפי שקרה לרבים מאיתנו בתקופה האחרונה) לרוב יהיה פחמימתי, שומני ומאוד מלוח. אבל מה אם היינו אומרים לכם שאתם יכולים לשנות את זה ולהפוך את האוכל המנחם שלכם לבריא יותר? הנה כל הדרכים שיעזרו לכם לעשות את זה.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

להגדיר מחדש את המשמעות של "אוכל מנחם"

אנחנו רגילים שאוכל מנחם הוא לרוב מלא בסוכר, שומני או מטוגן. אבל זה לא חייב להיות כך – אוכל מנחם יכול להיות כל דבר אחר, כל עוד הוא עונה על הקריטריונים הבאים:

  • משביע אתכם.
  • לא גורם לכם לרגשות אשמה.
  • עושה טוב לגוף שלכם ולא מזיק לו.
  • עושה אתכם מאושרים.

לפי אילנה מולשטיין, תזונאית קלינית שהצליחה בעצמה לרדת 45 קילו, ירקות עונים על כל הקריטריונים הללו. כל עוד אתם יודעים להכין אותם בדרכים טעימות ומרגשות (ויש המון מתכונים באינטרנט שיעזרו לכם). אבל לא רק, יש לא מעט מזונות שיכולים להיות מנחמים, טעימים ובריאים. הנה כמה חלופות בריאות לפעם הבאה שיתחשק לכם משהו מתוק, מלוח או קראנצ'י לנשנש.

להכין מראש

אחת הבעיות הנפוצות היא שמזון מנחם (כמו חטיפים וממתקים) הוא הרבה פעמים הדבר הזמין ביותר בסביבה. כשהחשק לאוכל מנחם עולה והדבר הכי זמין זה חטיף מטוגן ועתיר נתרן – הבחירה שלנו תהיה די ברורה. אבל אם נכין מראש, ככל הנראה שיהיה לנו קשה יותר לפנות למאכלים הפחות בריאים. אז לא משנה מה המזון המנחם הבריא האהוב עליכם, דאגו להכין אותו מראש כך שלא תתפתו.

צ'יפס בטטה (צילום: istetiana, ShutterStock)
צ'יפס בטטה (אפשר גם דלעת) אפויים בתנור | צילום: istetiana, ShutterStock

למצוא ירקות אהובים ולהיצמד אליהם

בהמשך לעצתה של מולשטיין, צריכה מרובה של ירקות יכולה להיות המפתח לירידה במשקל. החוק הוא למלא את הצלחת בכמה שיותר ירקות (ואז להוסיף מנה של פחמימות ומנה של חלבונים). כשאתם אוכלים הרבה ירקות אתם מקבלים תזונה בריאה שמזינה היטב את גופכם ומשביעה - ובמקביל גם דלה בקלוריות. אבל עבור רבים מאיתנו צריכה מרובה של ירקות יכולה להישמע כמו לא ממש פאן וזה לגמרי מובן. אז הנה עוד המלצה של מולשטיין שיכולה לעזור לכם לאמץ את חוק הירקות: מצאו את הירקות האהובים עליכם והפכו אותם לחלק בלתי נפרד מהתפריט היומי שלכם. אם לא תמצאו ירקות שבאמת טעימים לכם, לא תצליחו להתמיד ולא תצליחו לרדת במשקל.

עוד ב-mako בריאות:
>> תעשו את זה כל יום ומערכת העיכול תודה לכם
>> זה הסיכוי שלכם להידבק כשאתם חובשים מסכה
>> מזון העל הזה יכול לעשות לעור הפנים רק טוב

להתנסות בדרכי הכנה שונות

יש מגוון רחב של דרכים להכין ירקות; עשבי תיבול שונים, תבלינים והמון סוגים שונים של ירקות, שהופכים את שילוב הירקות בתפריט היומי להרבה יותר פאן ממה שאולי נדמה לכם. מומלץ להתנסות בכמה שיותר מתכונים (עד כמה שאתם יכולים), עם טעמים מגוונים שיהפכו כל ביס לחוויה טעימה. ככל שתגוונו יותר, כך לא תשתעממו במהירות ותצליחו להתמיד עם תפריט עשיר בירקות טעימים ודלי קלוריות. עוד צעד חשוב לשינוי של המזון המנחם בחייכם ומעבר מאוכל מנחם מזיק לאוכל מנחם בריא.

כרובית בתנור (צילום: Liliya Kandrashevich, shutterstock)
ירק טעים שאפשר לבשל במגוון דרכים | צילום: Liliya Kandrashevich, shutterstock

והנה עוד כמה דוגמאות לאוכל מנחם חלופי

אם אתם לא בטוחים מאיפה להתחיל, הנה כמה מזונות שרבים (כולל תזונאים ומאמני כושר) מעידים על כך שהם מזונות מנחמים סופר טעימים וסופר בריאים. תוכלו למצוא גם לא מעט מתכונים שונים באינטרנט שיעזרו לכם להתחיל לשלב אותם בתפריט: שיבולת שועל, כרובית, תפוחי אדמה בתנור, בטטה, שוקולד מריר וגרגירי חומוס.

>> עוד המלצות לנשנושים בריאים ראו כאן