עם כחצי מיליון מעריצים בפייסבוק ו-56 אלף עוקבים באינסטגרם, דיאטת ה-Trim Healthy Mama הפכה בשנים האחרונות לסנסציה עולמית. אז מה יש בדיאטה הזו שמושכת כל כך הרבה אנשים?

דיאטת ה-THM התחילה בתור ספר שפורסם באופן עצמאי בשנת 2012. המחברות, פרל בארט וסרין אליסון, הן אחיות שרצו לשנות את הרגלי האכילה שלהן מסיבות שונות; בארט רצתה לרדת במשקל ואילו אליסון רצתה להפסיק להרגיש נפיחות מתזונת ה-Raw Food.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

ראוי לציין ששתיהן אינן דיאטניות קליניות ואין להן למעשה אף הכשרה רשמית בתזונה. אך הן עלו על תוכנית ששמה דגש על אכילת פחמימות בזמנים מסוימים ואכילת מנות שומניות בזמנים אחרים. "ברגע שמצאנו גישה שפויה ופשוטה, היינו חייבות לספר לכל העולם", סיפרה אליסון לאתר Daily Burn. שתיהן אמהות, ולכן הכניסו את העובדה הזאת לשם הדיאטה. אמנם מעריצות רבות של הדיאטה הן נשים אחרי לידה שרוצות לחזור למשקל שלפני ההיריון, אבל בארט ואליסון מספרות שזו לא הייתה כוונתן הראשונית.

הספר שלהן נכנס לרשימת רבי המכר של הניו יורק טיימס ושלוש שנים לאחר מכן, בית ההוצאה לאור "פינגווין רנדום האוס" פרסם אותו מחדש, יחד עם ספר מתכונים חדש.

A post shared by Trim Healthy Mama (@trimhealthymama) on


מה מותר לאכול בדיאטת ה-THM?

אין קבוצות מזון "אסורות" בדיאטת ה-THM; פירות, ירקות, פחמימות חלבונים ושומנים בריאים – כולם מותרים. העיקרון הבסיסי שיש להקפיד עליו הוא לא לאכול באותו זמן פחמימות ושומנים. הרעיון הוא להפריד בין מה שמוגדר כ"סוגי דלק" (שומן ופחמימות) ואכילת חלבון בכל ארוחה.

אם אתם בוחרים לאכול פחמימות למשל, התוכנית של אליסון ובארט מציעה לשלב אותן עם חלבון רזה (כמו עוף, חלבון ביצה, שעועית, יוגורט 0 אחוז שומן או גבינת קוטג'). ואם אתם הולכים על שומנים, מקור החלבון שלכם צריך להיות גם שומני, כמו בשר בקר, שמנת, אגוזים או גבינות.

דיאטת ה-THM דוגלת בוויתור על סוכר, ובמקום זאת יש לצרוך ממתיקים כמו סטיביה, ועל המתנה של שלוש שעות בין כל ארוחה. בספר המקורי יש מעל ל-600 עמודים, אז כמובן שהדיאטה הזו לא רק מסתכמת בחוקים הללו, אך מדובר בבסיס.

עוד ב-mako בריאות:
>> מצמצמים בפחמימות? 8 טעויות שאתם עושים
>> הטריק הפשוט שיעלים לך את הצלוליט
>> מרפדים את האסלה? כדאי שתקראו את זה קודם

A post shared by Trim Healthy Mama (@trimhealthymama) on


האם ההייפ מוצדק?

אם נשפוט לפי סיפורי ההצלחה בפייסבוק ובאינסטגרם של דיאטת ה-THM, נראה שהדיאטה בהחלט עבדה למספר לא מבוטל של אנשים. עם זאת, לא ניתן להכריע חד משמעית שהיא אכן אפקטיבית, בעיקר כי אין מחקרים מדעיים שמאשרים כי היא אכן עובדת. "היא יכולה לעבוד אצל אנשים מסוימים, אבל זה לא אומר שזה יעבוד לכולם, ואני מטילה ספק בגישה. היא נוגדת את כל מה שראיתי בעבודתי בתור תזונאית מקצועית", אומרת קארי גאנס, דיאטנית קלינית, לאתר Women’s Health.

גאנס מדריכה את הקליינטים שלה לאזן את המזון בצלחת שלהם, כלומר לאכול כ-50 אחוז ירקות, 25 אחוז חלבון ו-25 אחוז דגנים מלאים ולשלב בפנים גם קצת שומנים בריאים. שומנים יכולים להשתלב בדרכים שונות, כמו בישול בשמן זית, או תוספת של אבוקדו או שקדים לסלט, או כחלק ממנת החלבון (למשל סלמון). "דיאטות שהוכחו כיעילות כמו התזונה הים-תיכונית, כולן מתבססות על איזון", אומרת גאנס. "הכול מסתכם בשובע. אם אני אומרת לקליינט שלי לאכול פרי, תמיד אציע לו לשלב את זה עם קצת אגוזים, כיוון שאני רוצה שהוא יאכל קצת שומן עם הפחמימה. השילוב הזה עוזר לכם להיות שבעים יותר לאורך זמן, כיוון שלוקח לזה יותר זמן להתעכל. אני לא רואה איזה בסיס מדעי יש להפרדת הפחמימות והשומנים".

כיוון שדיאטת ה-THM לא נחשבת למסוכנת, אתם בהחלט יכולים לנסות אותה ולהיווכח בעצמכם אם היא מתאימה לכם. לא כל דיאטה מתאימה לכל אדם, לכן חשוב שתדעו מראש שגם אם זה לבסוף לא יתאים לכם, כדאי להיוועץ באיש מקצוע בתחום התזונה ולבחור גישה אחרת שתתאים לכם יותר. גאנס מציינת שדיאטת ה-THM יכולה להתאים במיוחד לאנשים הסובלים מסוכרת, או לאנשים בעלי היסטוריה של רמות נמוכות של סוכר בדם.