מרק הוא אחד המאכלים המזינים, המחממים והאידיאליים לתקופת החורף. מרקים שונים מכילים ריכוז גבוה של מינרלים חשובים שמקורם בירקות, כגון אשלגן ומגנזיום החיוניים ללב ולשלד העצמות; וכן ויטמינים שונים כמו ליקופן וקרוטן שלא מתפרקים בחום ונשמרים במי המרק. תוך כדי הבישול הם מגיעים למים ומכיוון ששותים אותם, אין חשש לאבד את הרכיבים המזינים.

 

אלה דרכים שיהפכו את המרק לעשיר ומזין יותר:

 

הוסיפו שמן: כדי שתהיה ספיגה אידיאלית של המינרלים, כדאי להוסיף למרק כפית שמן קנולה, פשתן או שומשום. אל תדאגו לגבי הקלוריות, כף של שמן בסיר שלם לא ממש תעשה הבדל בעניין הזה.

סושי רום אגאדשי טופו (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
תודו שלא חשבתם להוסיף טופו למרק | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל

 

אל תתקמצנו בירקות: זכרו - מרק המבוסס על ירקות מכיל מינרלים, ויטמינים ונוגדי חמצון רבים אשר חשובים בין היתר לשמירה על מערכת חיסונית תקינה וחזקה, וכן סיבים תזונתיים שכאמוא תורמים לעיכול. נסו לשלב ירקות בכמה שיותר גוונים: גזר, קישוא, דלעת, בצל, שורש פטרוזיליה, שמיר או פלפלים. עדיף להוסיף את הירקות לאחר רתיחת המים כך נשמרים היטב הרכיבים התזונתיים שבהם.

 

בישלתם הרבה מרק? הקפיאו אותו: ניתן להקפיא את המרק עם המים והירקות שבו, וכך ניתן ליהנות ממנו גם בימים שבהם אין לכם זמן או כוח לבשל. הויטמינים והמינרלים שלו יישמרו היטב גם במקפיא.

 

כדי להפוך את המרק לארוחה הוסיפו טופו: מרקים הם אומנם מאכל מזין אך הם לרוב אינם מחליפים ארוחה. כדי להפוך אותו לארוחת צוהריים או ערב, תוכלו להוסיף כמה קוביות של טופו לאחר שהמרק מבושל היטב. הטופו יספוג את טעמי המרק. הוא מכיל חלבונים ברזל וסידן והוא בהחלט משלים ארוחה. אופציה נוספת לארוחה היא לבשל את המרק ביחד עם כוס עדשים ירוקות או כתומות וחצי כוס גריסים/חיטה שהושרתה לפני.

ירקות שורש - בסטה (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
מה שלא תעשו - אל תתקמצנו בירקות | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

 

לסיכום: מה יותר טוב ממרק מהביל בחורף הקר? הוא מחמם את הגוף והנפש, מזין, לא מכביד ותמיד אפשר להקפיא אותו ולחמם בעת הצורך.

 

הכותבת היא ד"ר רלי אבל , דיאטנית בכירה של הכללית במחוז מרכז