הידעתם? היום, 6 במאי, הוא יום ללא דיאטה שמצויין ברחבי העולם החל מ-1992. יוזמת האירוע היא מארי אוונס יאנג, פעילה פמיניסטית בריטית ששמעה על נערה בת 15 שהתאבדה בעקבות דיאטה כושלת, והחליטה לצאת למלחמה בתעשיית הדיאטות ולפעול להגברת המודעות לסכנות האנורקסיה והבולמיה. היום הבינ"ל ללא דיאטות מצויין בענידת סרט כחול (בדומה לסרט האדום שמסמל הזדהות עם המאבק באיידס והסרט הוורוד שנועד להעלות את המודעות לסרטן השד), ולפי האתר הרשמי "נועד לחגוג את קבלת הגוף כפי שהוא ואת השוני החיצוני בין בני האדם".

לצד אלו, דומה שהדיאטות השונות ממאנות ללכת. דיאטת פליאו, פירותנות, סירטפוד, אטקינס, דיאטת כרוב ושאר גימיקים שמבטיחים לגרום לכם להיפטר מהרבה מאוד קילוגרמים בזמן קצר מאוד - עלולים לעלות לכם ביוקר. מהם הנזקים של הדיאטות, ממה להישמר והאם אפשר להיות חטובים ובריאים ללא דיאטה?

  1. נשירה, ציפורניים חלשות ועור בעייתי

    דיאטות שאינן מאוזנות, בהן אוכלים מספר מצומצם של קלוריות ומתרחשת ירידה חדה במשקל, עלולות לגרום לאיבוד בבת אחת של ויטמינים ומינרלים חיוניים. דיאטות מהסוג הזה גורמות לשוק בגוף שעלול להתבטא בנשירת שיער מאסיבית, בציפורניים חלשות ובבעיות עור.
  2.  אנשים שעושים הרבה דיאטות מחלישים את מערכת החיסון שלהם

    בעקבות המחסור בוויטמינים, במינרלים וברכיבים חיוניים לגוף, מערכת החיסון של הגוף נחלשת ועקב כך, מי שמתמיד בדיאטות קיצוניות או לא מאוזנות, נוטה לחלות ולהידבק בכל מיני וירוסים לא רצויים.

  3. דיאטות גורמות לרעב ולסבל נפשי

    רק מהמילה "דיאטה" אנשים רבים מרגישים בלחץ, ובמיוחד כשהם נתונים תחת תפריט מצומצם ודל בקלוריות, שעלול לגרום לדיכאון, חוסר עניין בחיים וסבל נפשי. האוכל שלנו הוא הדלק שלנו ולא סתם אנחנו גם נהנים לאכול. אכילת מאכלים שאינם טעימים לנו עלולה ממש לפגוע במצב הנפשי שלנו. 
  4. דיאטות גורמות לדימוי גוף נמוך

    דיאטה גורמת לנו להרגיש בעונש, כאילו ששאר העולם עכשיו חוגג ואנחנו לא. למה? כי לא מגיע לנו. מה שבהכרח גורם לדימוי גוף נמוך ומעורר מחשבות שאנחנו ראויים פחות מאחרים על אף שזו לא האמת. במקום דיאטה, תבחרו בבריאות.

  5.  דיאטות משבשות את קצב חילוף החומרים וגורמות להשמנה

    כשהגוף שלנו מתרגל לתפריט מסויים ואז מסתגל לתפריט שונה - תמיד נבחין בשינוי כלשהו בקצב חילוף החומרים, בדיאטות לא מאוזנות וקיצוניות, הגוף נכנס ללחץ משום שאינו מקבל מספיק מזון, לכן הוא אוגר את המזון לשעת צרה ובכך מצטבר לו שומן במאגרים וגם קצב חילוף החומרים משתנה כתוצאה מהלחץ.
  6. איך אפשר לרזות ללא דיאטה?

    בקלות. הסוד טמון בשינוי נקודת המבט: ברגע שמשנים את ההסתכלות ממצב בו אנחנו צריכים דיאטה למצב בו אנחנו בוחרים בבריאות. במקום לספור קלוריות - עובדים על מה נכנס לפה, כמה ואיך; במקום לצמצם את עצמנו - עוברים לחשוב על איך לחזור לאיזון ובריאות, להרגלים שנשארים אתנו לטווח ארוך וכאלו שיספקו לנו אושר ושמחה. למשל: שוקולד מעניק הנאה, אולם מהר מאוד היא מסתלקת ואנחנו מרגישים רע עד שנאכל עוד ממנו. לעומת זאת, סלט טעים ובריא לצד קינואה או עדשים מונבטות, יגרום לנו להרגיש בריאים, חיוניים, אנרגטיים וקלילים, ולאחר מכן לא נחווה ירידות סוכר דרמטיות.
  7.  מאילו דיאטות להישמר במיוחד?

    מכל דיאטה שבה יש מזון מעובד ודיאטטי, מדיאטות שמבטיחות ירידה במשקל בזמן קצר (אין דבר כזה קיצורי דרך ותמיד זה יבוא על חשבון הבריאות או במחיר השמנה בטווח ארוך), דיאטות שכוללות כדורים או תוספים של מניעת תיאבון, או דיאטות מצומצמות בפירות וירקות.

  8. מה יעזור להתמיד?

    הההבנה שהגוף שלנו שואף להיות בריא, שאנחנו לא רוצים לצמצם את עצמנו אלא למקסם את הפוטנציאל שלנו, להיעזר באיש מקצוע שמבין שדיאטות קסם הן לא הפתרון, ולסגל אורח חיים בריא לכל החיים שכולל ארוחות מאוזנות וספורט, שמחת חיים ורוגע.



    *הכותבת היא נטורפתית טבעית ומאמנת כושר