האבוקדו הוא אחד המזונות הכי טעימים ומזינים שיש לחורף להציע. אפשר לערבב אותו עם תוספות לממרח גוואקמולי, לחתוך אותו לקוביות ולזרוק לסלט כדי שיצא עשיר יותר ומשביע יותר. יש כאלה שאפילו אוהבים להקפיץ אותו על מחבת עם ירקות כמו אפונה או ברוקולי. מובן שתמיד אפשר למרוח אותו בכריך או פשוט לאכול אותו "נטורל" – עם כפית ישר מהקליפה. שורה תחתונה - יש כל כך הרבה יתרונות לאבוקדו, וזו פשוט החמצה רצינית לא לשלב אותו בתפריט באופן קבוע. הנה 3 בולטים במיוחד.

שומר על בריאות הלב והדם 

מחקרים קליניים מראים שצריכת אבוקדו מסייעת לבריאות הלב וכלי הדם, תוך כדי השפעה חיובית על פרופיל השומנים בדם. זאת הודות לתכולת חומצות השומן הבלתי רוויות הגבוהות שבו (MUFA ו-PUFA).

מעולה לעור

מחקרים שונים מצביעים על כך ששילוב קבוע של אבוקדו בתפריט, תורם למראה עור זוהר ורענן. באבוקדו, כך  מסתבר, יש ויטמינים ומינרלים רבים, ביניהם תכולה גבוהה של ויטמין C שבין היתר חיוני ליצירת קולגן ואלסטין – שני רכיבים חשובים להשגת עור מוצק. גם הזמינות הביולוגית הגבוהה של 2 פיטוכימיקלים המצויים באבוקדו (לוטאין וזאקסנטין), עשויה לסייע בהגנה על העור מפני קרני השמש המזיקות - UV.

תורם לירידה במשקל

מחקר חדש יחסית, מצא שצריכה של אבוקדו אחד שלם ביום (שמעתם נכון), עוזרת להפחית כולסטרול ״רע״ - מה שנקרא כולסטרול LDL מחומצן (חשוב מאוד לדעת שלא כל LDL הוא כולסטרול רע) ו… לרדת במשקל.

במחקר חילקו את המשתתפים לארבע קבוצות. קבוצה ראשונה - צרכה תפריט דל שומן (שבדרך כלל מומלץ להורדת כולסטרול ״רע״), קבוצה שנייה - צרכה תפריט עם שומן ברמה מאוזנת (בינונית), קבוצה שלישית - צרכה אבוקדו אחד שלם ביום וקבוצה רביעית, צרכה את אותה כמות שומן שיש באבוקדו, אבל באמצעות תוסף תזונה. תוצאות המחקר הצביעו על כך שהקבוצה השלישית שצרכה אבוקדו שלם הפחיתה הכי הרבה משקל ורמת הכולסטרול ה״רע״ של המשתתפים בה הייתה הנמוכה מכולן. 

מוס שוקולד אבוקדו (צילום: shutterstock)
מוס שוקולד אבוקדו - טעים ומזין | צילום: shutterstock

מתכון: מוס שוקולד אבוקדו

רכיבים:

2 אבוקדו בשלים (רצוי אורגניים)

1/4 כוס אבקת קקאו

1/4 כוס קקאו הולנדי (או הגרסה הפחות בריאה: שוקולד צ'יפס מומס)

3-4 כפות חלב צמחי ללא סוכר (שקדים, שיבולת שועל, סויה)

1/2 כפית תמצית וניל טהורה

1/8 כפית מלח

1/4 כוס סילאן/אגבה/סירופ מייפל איכותי טהור 

ההכנה:

מכניסים את כל החומרים למעבד מזון עד לקבלת תערובת חלקה לחלוטין או במרקם שאוהבים.

 

הכותבת היא עינב בורשטיין, יועצת ומנחה לתזונה טבעית ואורח חיים בריא. לאינסטגרם של עינב