זה לא מפתיע שבחורף אנחנו יותר רעבים. כשבחוץ קר, הגוף רוצה להתחמם, וכדי לעשות זאת, הוא זקוק ליותר אנרגיה – נכון, לקלוריות. אם סלט ויוגורט הן אופציות מרעננות שיכלו לשמש פתרון טוב בימי הקיץ החמים; כשהטמפרטורות צונחות, מה שלרוב עושה לנו טוב בבטן ובנשמה זה מאכלים חמים או כאלה המוגשים בטמפרטורת החדר. כיוון שחטיפים וממתקים פחות מומלצים לנשנוש, הנה כמה אלטרנטיבות הרבה יותר מזינות שתמיד אפשר להכין ברגע.

אדממה

פולי הסויה המכונים "אדממה", הם נשנוש מושלם שיחמם לכם את הגוף והנפש כשבחוץ נעשה קריר. כיוון שמדובר במוצר הנשמר במקפיא, לא צריך להיערך במיוחד להכנתו. רק להרתיח מים, לזרוק את האדממה פנימה, להמתין 5 דקות – וזהו. לשדרוג אפשר לסחוט מעט לימון ולפזר מלח גס ושמן זית. 100 גרם אדממה מכילים 10 גרם פחמימה, 5 גרם סיבים תזונתיים ו-11 גרם חלבון, כמות יפה מאוד ביחס לפחמימה.
בנוסף, פולי הסויה עשירים בוויטמינם ומינרלים כמו ויטמין C, ברזל, סידן, ויטמין A ובעיקר חומצה פולית.

שעועית ירוקה בנוסח אסייאתי (צילום: דפני פתיחה)
רעבים? נשנשו קצת שעועית ירוקה מוקפצת עם שום וסויה | צילום: דפני פתיחה

פופקורן

במקום לשלוף עוד חטיף עתיר קלוריות ושומן מהמגרה, פשוט תכינו פופקורן. מגרעינים לסיר או בנייר קנוי. הילדים אוהבים את זה מאוד. הפופקורן עשוי כידוע מגרגרי תירס. הם דלים בשומן ועשירים בפוליפנולים, בנוגדי חמצון חיוניים המגנים עלינו מפני סרטן וכולסטרול גבוה.התירס מכיל סידן, מגנזיום, אבץ וזרחן - אלו אחראים על האנרגיה הכללית של הגוף, בריאות העור, השיער, השרירים והעצמות.התירס פחות משביע וכקטניה לא מאוד איכותי בכמות הסיבים שבו בהשוואה לשעועית או עדשים, אבל כנשנוש אין ספק שפופקורן הוא החטיף המושלם והבריא ביותר.
אם אתם מעדיפים פופקורן המיועד להכנה במיקרו, כדאי לבחור בזה המכיל את כמות השומן הקטנה ביותר.

שעועית ירוקה מוקפצת

אפשר לקנות אותה טרייה או מוקפאת, ובכל מקרה תקבלו שפע של ערכים תזונתיים עם המון ויטמינים כמו ויטמין C וויטמין K , מינרלים כמו ברזל ומגנזיום וסיבים תזונתיים.מה שהכי הולך אצלי בבית זה שעועית ירוקה מוקפצת במעט סויה ושום כתוש עם כף שמן זית. נסו להגיש את זה לילדים – רובם יעופו על הרעיון.

פרחי כרובית אפויים עם רוטב אסייתי (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל)
כמה שזה טעים - פרחי כרובית בתנור | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

חטיף בריאות ביתי

כדורי תמרים, חטיף גרנולה או פצפוצי אורז – ברשת תמצאו אין-ספור מתכונים בריאים וקלים לחטיפי בריאות ביתיים שכאלה. בניגוד לחטיפים קנויים שלרוב מכילים כמות גדולה של סוכר – פה אתם שולטים. יש אינסוף מתכונים פשוטים וטעימים באינטרנט. וזה גם אחלה זמן איכות להכנה ביחד עם הילדים.

פרחי כרובית אפויים

הכרובית היא ירק ממשפחת המצליבים. היא עשירה בנוגדי חמצון המגנים על תאי הגוף מפני רדיקלים חופשיים ושומרים על בריאות הגוף. עשירה בויטמין B9 הידוע כחומצה פולית מינרלים ועוד. לכרובית משויכות תכונות אנטי דלקתיות ואנטי סרטניות. היא מסייעת בחיזוק עצמות הגוף ובהורדת הכולסטרול
שטפו אותה, חלקו לפרחים, תבלו במעט שמן זית ומלח גס והכניסו לתנור לחום בינוני לעשר דקות. אם אתם מעדיפים – תוכלו פשוט לשטוף את הכרובית, לחתוך לפרחים ולנשנש כך בלי לאפות.

כדורי שיבולת שועל ושוקולד (צילום: מיה בן אפרים קליין)
כדורי שיבולת שועל | צילום: מיה בן אפרים קליין

"כריכי תפוחים" עם חמאת בוטנים

הטריק פשוט: חותכים תפוחים לפרוסות דקות, מורחים מעל מעט חמאת בוטנים טבעית, מעליה מניחים פרוסת תפוח נוספת ומגישים. יעבוד מושלם גם עם בננות/תותים. חמאת הבוטנים עשירה בחלבון ובשומן איכותי והתפוחים מלאים בוויטמינים ומינרלים.
בוטנים מכילים נוגדי חמצון שמסייעים במניעת מחלות לב, מפחיתים את הסיכון להתפתחות סרטן ולהתפתחות אבנים בכיס המרה. מכילים ניאצין (B3) אשר מגן מפני אלצהיימר ומפני התדרדרות קוגניטיבית שקשורה לגיל.
הם מכילים סידן, אשלגן, סלניום, זרחן ומגנזיום. מכילים חומצה אמינית בשם ארגינין שמדרבנת את פעילויות מערכת החיסון שלנו.

 סלט פטריות חם

הן טעימות ובשרניות, אבל גם מלאות בערכים טובים ומזינים: הפטריות מכילות כמות יפה של ויטמין D, שמחסור בו לחולשת שרירים, לדיכאון, לעייפות, לחוסר ירידה במשקל, לבעיות בבלוטת התריס, לשינה חלשה, לחילוף חומרים איטי ועוד. בנוסף, הפטריות מכילות ויטמין C וכן ויטמיני B שונים וגם מינרלים שונים כמו אשלגן וסלניום. ברפואה המסורתית, פטריות משמשות כאמצעי טבעי לטיפול במצבים שונים כמו הורדת לחץ דם, הורדת כולסטרול ועוד.
כל מה שצריך זה לחתוך אותן, להקפיץ במחבת עם קצת מלח, פלפל ושמן זית ולהוסיף לסלט או לנשנש כך.

 

שיהיה חורף נעים, חמים וטעים!

הכותבת היא מיה בן אפרים, היא דיאטנית קלינית, מומחית לירידה במשקל ובעלת רשת תוכניות דיגיטליות "ללמוד לאכול נכון"