בכל שנה אנחנו נאלצים להתמודד עם הדילמה המוכרת – האם להרשות לעצמנו לשבור את הדיאטה ולאכול סופגניות טעימות שיעשו לנו נעים בלשון ובנפש או להצליח לעמוד בפיתוי ולהישאר מתוסכלים? בד"כ, אנחנו בוחרים באופציה הראשונה ומחפשים דרכים שיקלו על המצפון שלנו – לאכול רק חצי, לוותר על הפינוקים של הטופינג ועוד.

אבל לא צריך לחפש הרבה כדי למצוא סיבות להימנע לחלוטין מאכילת סופגניות - תזונתית, רפואית, בריאותית ואפילו מבחינה אתגרית. אם כי, כמטפלת אני חייבת לומר שבאופן כללי, אני לא ממליצה על הימנעות מוחלטת מפיתויים. ככלל, זה מייצר תחושת חסך ובהכרח מעלה את רמות התסכול. ובכל זאת, אם כבר יש החלטה על התנזרות מפיתוי ספציפי כלשהו, הנה כמה טריקים קוגניטיביים שיאפשרו לכם להתמודד קצת יותר בקלות עם האתגר שהצבתם לעצמכם בחג הקרוב.

אל תקראו לה סופגנייה: תנו למושא הפיתוי שלכם, במקרה הזה סופגנייה, שם אחר. רצוי ללכת על משהו קצת יומרני, לא מחמיא ומטופש כמו למשל "גוש שמרים שטני טבול בשמן ומצופה בסוכרים וצבעי מאכל ריקים".

כתבו מכתב לעצמכם שאותו תקראו בתום החג: נסו למנות בו את כל היתרונות שתרוויחו ע"י הימנעות מסופגנייה: כל הקלוריות שתחסכו, הנזק לשיניים, החוזק שבעמידה בפיתוי והרווח הבריאותי הכולל.

מצאו פרטנרים למאבק: ביחד ננצח זו לא רק סיסמה שמלכדת בעת מלחמה. כשאתם מקבלים על עצמכם אתגר, הרבה יותר קל לדעת שיש מישהו נוסף שעובר אתכם אותו. צאו למסע הזה ביחד ושמשו זה לזה משענת ונחמה.

אישה כותבת מכתב- מכתב פרידה (צילום: Thinkstock)
כתבו מה תרוויחו אם לא תאכלו את הסופגנייה | צילום: Thinkstock

הכי חשוב -  נסו לזכור שלא רק שמן מסמל את החג, אלא גם הפצת אור וגירוש החושך. בימים קשים אלה, נסו לעשות טוב, להיות פעילים ולתת כתף למי שצריך. שיהיה חג שמח

 
הכותבת היא שגיא ברסלב, עובדת סוציאלית ומטפלת משפחתית, מתמחה בטיפול בפוסט טראומה והתמכרויות מרשת עוצמות – פסיכותרפיה רב-תחומית