מחקר חדש חושף שגם כשאתם מצליחים להתגבר על החשק העז לזבל ואוכלים אוכל מזין – הלחץ שלכם הורס לכם הכל. 

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

חוקרים מאוניברסיטת אוהיו בארה"ב גייסו 58 נשים לצורך המחקר, גילן הממוצע עמד על 53. מתוכן, 38 היו נשים שהחלימו מסרטן השד. המשתתפות התבקשו לאכול שתי ארוחות בוקר בשני בקרים שונים. שתי הארוחות כללו ביצים, נקניקיית הודו ולחמנייה. ההבדל ביניהן היה שארוחה אחת הכילה שומן רווי ופחות בריא – שמן דקלים ואילו השנייה כללה שומן בלתי רווי משמן חמנייה עשיר בחומצה אולאית. בחירת ארוחת הבוקר לא הייתה אקראית, החוקרים בחרו בארוחה עתירת קלוריות ושומן, כדי לדמות מזון מהיר. כל ארוחה הכילה 930 קלוריות ו-60 גרם שומן, כמות שכמעט שווה להמבורגר וצ'יפס ברשת מזון מהיר.

לאחר מכן, המשתתפות התבקשו למלא שאלון בנוגע לדרגות הלחץ שהן הרגישו ביום הקודם. דברים מרגיזים יומיומיים לא נחשבו כ"יום מלחיץ". בין הגורמים המלחיצים נמנו סיטואציות כמו התמודדות עם הורה הסובל משיטיון ומסרב לקבל עזרה וגם ילדים ששפכו צבע על הרצפה. למעשה, מדובר במצבים שהם לא עניין של חיים ומוות, אך הם לא בדיוק דברים שקורים כל יום. בנוסף, נלקחו מהן מספר דגימות דם במטרה לבדוק שני דברים עיקריים; היווצרות של דלקות וסיכון לחסימת עורקים.

עוד ב-mako בריאות:
>> באילו מזונות מהצומח יש ברזל?
>> "90 אחוז מהתרמילאים עושים סמים, מספיק שאחד יתפלפ"
>> לפני שמאוחר: 7 סימנים שאתם מכורים לקפאין

הלחץ הורס את הדיאטה

על פי התוצאות, אלו שאכלו את ארוחת הבוקר המכילה שומן רווי היו בסיכון מוגבר לחסימת עורקים ולהיווצרות של דלקות, המובילות להתפתחות של מחלות שונות כגון סוכרת, מחלות לב ודלקת מפרקים שגרונית. אך מעבר לכך – אצל המשתתפות שאכלו את ארוחת הבוקר הבריאה יותר ודיווחו על לחץ, היתרון הבריאותי נעלם. ובמילותיהם של החוקרים: " ארוחת בוקר המכילה 'שומן רע' זה אותו דבר כמו לאכול ארוחת בוקר עם 'שומן טוב'. המסקנה: הלחץ הורס לכם את הדיאטה. 

ארין פלינסקי-ווייד, תזונאית מוסמכת, מסבירה ליאהו: "מחקר זה מראה סיבה נוספת לכך שהפחתת לחץ על ידי אימון גופני ונשימות עמוקות היא חיונית לשיפור הבריאות". יחד עם זאת, נדרשים מחקרים מעמיקים יותר כדי להגיע לשורש הבעיה, אומרת פלינסקי-ווייד, שכן המחקר לא בדק מה המשתתפות אכלו ביום שבו היו תחת לחץ. "האם הבחירות התזונתיות של המשתתפות ביום הקודם, בו דיווחו על לחץ, השפיעו גם הן על התוצאות שבבוקר למחרת? ייתכן שהנשים אכלו מזון לא בריא יום לפני ארוחת הבוקר, מה שיכול היה להשפיע על התוצאות של הבדיקות".

אין ספק שמדובר במחקר ראשוני, המעיד על מגמה מסוימת, אך המסקנה עדיין לא חד משמעית. מה שבטוח - שזה לא המחקר הראשון שממחיש את השפעותיו השליליות של הלחץ על הבריאות שלנו. אז המלצה שלנו, תרגיעו עם הלחץ, זה לטובתכם. 

>> תרגיעו: 5 טריקים מהירים להרגעה מיידית של חרדה