בשונה משומן בטני, שחודר לאיברים הפנימיים וקשור למחלות כמו סוכרת, מחלות לב ואי ספיקת כבד, ה"צמיגים" הידועים הם למעשה רקמה שומנית הממוקמת מתחת לשכבת העור ומסרבת לזוז משם. למרות שישנם מחקרים מסוימים שמצאו כי רקמה שומנית זו עשויה להגן עלינו מפני מחלות מסוימות, המראה שלה בצדי הגוף מפריע לאנשים רבים. ישנן דרכים שונות להיפטר מאותם "צמיגים" עיקשים, בראש ובראשונה תזונה נכונה ופעילות גופנית. אך מזונות מסוימים יעילים יותר מאחרים בהעלמתם. באתר Eat this, not that אספו כמה מן המאכלים הטובים ביותר שיעזרו לכם להעלים את הצמיגים במהירות.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

1. בטטה

הבטטה היא פחמימה מורכבת; היא מתפרקת לאט יותר ובכך מאפשרת ספיגה אטית יותר של סוכר בדם, מה שמוביל לשובע ממושך יותר בהשוואה לפחמימות פשוטות שמעלות את רמת הסוכר בדם מהר יותר ומשביעות לטווח זמן קצר יותר. נוסף לכך, בטטה מכילה קרוטנואידים, נוגדי חמצון שמאזנים את רמת הסוכר בדם ומפחיתים עמידות לאינסולין – דבר המונע הפיכת קלוריות לשומן. ואם כל זה לא מספיק – בטטה מכילה גם לא מעט ויטמינים, שמספקים יותר אנרגיה.

צ'יפס בטטה (צילום: istetiana, ShutterStock)
משביעה לאורך זמן | צילום: istetiana, ShutterStock

2. מרק מינסטרונה

מרקים רבים (בעיקר במסעדות ומרקים מוכנים משקית) מכילים תוספת סוכר ומרכיבים אחרים שלא מיטיבים עם המשקל שלכם. העדיפו מרקים כמו מינסטרונה, שעשיר בסיבים תזונתיים ולרוב אינו מגיע עם תוספת סוכר.

A post shared by Rebecca Gordon (@buttermilklipstick) on

3. תה לבן

תה לבן עוזר לרדת במשקל בשלוש דרכים שונות. מחקר שפורסם בכתב העת הרפואי Journal of Nutrition and Metabolism הראה שתה לבן יכול לשפר את פירוק השומן ובמקביל לבלום היווצרות תאי שומן. חוקרים אחרים גילו שתה לבן הוא מקור מצוין לנוגד חמצון שגורם לשחרור שומן מאתי הגוף ומסייע לכבד לשרוף שומן לאנרגיה במהירות גבוהה יותר. איך לא שמענו על התה הנפלא הזה לפני כן?

A post shared by Tea Ribbon (@tea_ribbon) on


4. שעועית שחורה

היא עשירה בסיבים תזונתיים ודלת שומן, אבל אלה לא הדברים היחידים שהופכים אותה למזון מעולה לדיאטה. שעועית שחורה היא מקור מצוין לעמילן עמיד, עמילן שאנזימי העיכול שלנו לא מצליחים לעכל, מה שמוביל לתחושת שובע לאורך זמן. כמו כן, היא מסייעת לגוף לייצר חומר כימי שמעודד שריפת שומן כדלק לגוף. ממחקר שנעשה במרכז הרפואי ווייק פורסט בפטיסט עלה כי שעועית יכולה להפחית הצטברות שומן בגוף. כל שעועית טובה במקרה הזה, אבל ככל שהשעועית כהה יותר – כך ריכוז הפיטוכימיקלים גבוה יותר.

A post shared by Guilherme Pereira (@gui_pera) on

עוד ב-mako בריאות:
>> ראו הוזהרתם: אל תאכלו את זה בשדה התעופה
>> "אני עוף נדיר": כך הפך ד"ר חרדי לגורו תזונה
>> השף הפרטי חושף: התפריט המטורף של ג'יזל בונדשן

5. ארטישוק ירושלמי

במחקר שנעשה בקנדה, משתתפים שנטלו סיבים תזונתיים מסיסים הנקראים אוליגופרוקטוז לא רק ירדו במשקל באזור הבטן וה"צמיגים", אלא גם דיווחו על רעב מופחת יותר, בהשוואה לאנשים שקיבלו פלצבו. החוקרים גילו שהאנשים שקיבלו את הסיבים היו בעלי רמות גבוהות של גרלין, הורמון ששולט ברעב – ורמות נמוכות של סוכר בדם. ארטישוק ירושלמי הוא למעשה לא ארטישוק, אלא פקעת עשירה בסיבים תזונתיים מסוג אוליגופרוקטוז, המצויים גם בבצל, כרישה, שיפון ושעורה.

A post shared by A Beautiful Plate ✨Laura (@abeautifulplate) on


6. אשכולית

אכילת אשכולית לפני ארוחה יכולה לשפר את שריפת השומן בגוף, בייחוד באזור הבטן. מחקר שפורסם בכתב העת הרפואי Metabolism מצא ששיטה זו יכולה לעזור לצמצם את אזור הבטן בכ-2.5 ס"מ תוך שישה שבועות בלבד. החוקרים שיערו שהאחראים לשיפור הזה הם הפיטוכימיקלים המצויים באשכולית. חשוב לציין שאשכולית יכולה להפריע לפעילות של תרופות מסוימות, לכן, אם אתם נוטלים תרופות על בסיס קבוע, חשוב להיוועץ ברופא לפני שאתם מצטיידים במלאי של אשכוליות.

7. אורז שחור

ידוע בכינויו "אורז אסור", כיוון שבעבר רק קיסר סין היה מורשה לאכול אותו. על פי האגודה האמריקנית לכימיה, אורז שחור מכיל יותר נוגדי חמצון מכף של אוכמניות ומכיל יותר סיבים תזונתיים, יותר ויטמין E ופחות סוכר. ככל שיש יותר נוגדי חמצון, כך יש פחות דלקות בגוף, מה שמפחית הצטברות של שומן.

A post shared by Reishunger Rezepte (@reishunger) on


8. שוקולד מריר

מחקר שנעשה לאחרונה מצא שנוגדי חמצון בקקאו מנעו השמנה בקרב עכברי מעבדה והפחיתו את רמות הסוכר בדם. ממחקר אחר שנעשה באוניברסיטת מדינת לואיזיאנה עלה כי מיקרואורגניזמים במעיים מתסיסים שוקולד לתרכובת אנטי-דלקתית בריאה ללב שבולמת גנים הקשורים לעמידות לאינסולין ודלקות. כדי להעצים את ההשפעה, נסו לשלב שוקולד מריר עם תפוח, שמזרז את תהליך התסיסה ומוביל להפחתה משמעותית יותר של דלקת ועלייה במשקל.