בין כל הדיאטות השונות בסביבה, ניתן להגיד שדיאטה דלת פחמימות היא אחת הנפוצות. הדבר הראשון שאנשים מאמינים שהם צריכים לוותר עליו זה פחמימות, בעיקר בשל המוניטין הרע שהן צברו בשנים האחרונות. פסטה, לחם לבן, בורקסים ומאפים נחשבים לאויבים המושבעים של הדיאטה, אבל האם באמת כדאי לנו להתרחק מפחמימות כמו מאש? לפי מחקר חדש, נראה שדווקא ישנם לא מעט יתרונות בריאותיים בדיאטה הכוללת הרבה פחמימות ומעט חלבונים.

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

המחקר פורסם לאחרונה בכתב העת המדעי Cell Reports והוא כלל בדיקה של דיאטות שונות, ביניהן דיאטות שמגבילות את כמות הקלוריות היומית. בניסוי שנעשה על עכברי מעבדה, נבדק הקשר בין הדיאטות השונות לשיפורים התנהגותיים ושיפורים בתפקוד הקוגניטיבי.

יותר ממאה שנים של מחקרים שמוכיחים - הגבלת קלוריות משתלמת

הדוקטורנט דווין וואהל הוביל את המחקר, בעזרתו של דיוויד לה-קוטור, מרצה לרפואה גריאטרית באוניברסיטת סידני. "יש לנו קרוב ל-100 שנים של מחקרים איכותניים המהללים את היתרונות של הגבלת קלוריות כתזונה הטובה ביותר לשיפור בריאות המוח ועיכוב התפתחות של מחלות קוגניטיביות בקרב מכרסמים. אולם, מרבית האנשים מתקשים להגביל את כמות הקלוריות שהם צורכים, במיוחד בחברות מערביות, היכן שמזון זמין יותר", כתב דווין וואהל.

 

עוד ב-mako בריאות:
>> פן או מחליק: מה הורס את השיער יותר?
>> מסירה איפור עם מגבונים? תפסיקי מיד
>> גילת אנקורי: "אמרתי לרופאה שלא אמשיך לחיות ככה"

כל אחת מהדיאטות האלו, גם דיאטה עשירה בפחמימות ודלה בחלבונים וגם דיאטה המתמקדת בהגבלת קלוריות, נמצאו בעלות השפעה על הסיכון לסבול מהשלכות קרדיו-מטבוליות, הנחשבות לגורם סיכון לנזק קוגניטיבי. נוסף על כך, הדיאטות הללו השפיעו על הזדקנות המוח באזור ההיפוקמפוס (האחראי בין היתר על הזיכרון ויכולת הניווט). למרות שהשינויים הקוגניטיביים וההתנהגותיים היו קטנים, היו להם השפעות משמעותיות על הגנים, ועל פעילות החלבונים בגוף.

>> זו כמות הפחמימות שצריך כדי לחיות חיים ארוכים

במילים אחרות, נראה שדיאטה עשירה בפחמימות יכולה לסייע לנו לשמור על בריאות המוח שלנו ועוזרת להאט את הזדקנותו. אז אל תמהרו להיפרד מפחמימות כל כך מהר ובכל מקרה תמיד מומלץ להיוועץ עם רופא או דיאטן קליני לפני שמבצעים שינויים בתזונה.