מילון מריאם וובסטר, אחד המילונים החשובים בשפה האנגלית בחר את מילת השנה שלו ל-2016 – Surreal, שפירושו "סוריאליסטי, הזוי". אין ספק שהם הצליחו למצוא תיאור קצר וקולע לשנה שרבים היו מעדיפים לשכוח. הנה מדריך שיעזור לכם להיפרד לתמיד מההרגלים המזיקים של 2016 ולאמץ אורח חיים בריא יותר לשנה החדשה. 

 >> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

1. לקבוע בדיקות שגרתיות – ובאמת לעשות אותן

מרגישים סופר בריאים וחושבים שביקור שנתי אצל רופא המשפחה זה סתם בזבוז זמן? תחשבו שוב. בדיקות שגרתיות הן חלק מהותי משמירה על הבריאות שלנו. הביקור השנתי אצל רופא המשפחה מאפשר לנו לעקוב אחר מדד לחץ הדם, כולסטרול, משקל ועוד. רופאים ממליצים להקפיד על בדיקות כדי לקבל תמונה כוללת של בריאותכם, שזה חשוב במקרה שיש מקומות לשיפור.

2. לישון 7 שעות בלילה

שינה היא אחד הדברים החיוניים לבריאות הגוף, אבל אחד הדברים הראשונים שאנשים לא מקפידים עליהם. זה שישנתם בקושי 5 שעות בלילה והצלחתם לתפקד בעבודה, זה לא הישג - זה הרס לגוף שלכם. ארגון הבריאות האמריקני ממליץ על שינה של 7-9 שעות בלילה למבוגרים. חוסר שעות שינה יכול בין היתר לגרום לשיבוש מצב הרוח, דיכאון, חרדה, האטת התפקוד המוטורי, בעיות בתפקוד הקוגניטיבי ואף גם לבעיות במשקל. בקיצור – אין שום סיבה לא לארגן לעצמכם את הלו"ז כך שיכלול כמות שעות שינה מספקת.

3. מי שטרח בערב שבת – יאכל בריא כל השבוע

אחת השיטות הטובות להקפיד על תזונה בריאה, זה להכין אוכל בבית. כשאנחנו מגיעים לעבודה או ללימודים בלי ארוחה מוכנה מראש, אנחנו מתפתים יותר לאכול בחוץ ג'אנק. תזונאים ממליצים להכין מצבור אוכל בשבת שיהיה זמין לכם לשאר השבוע – ואל תשכחו לוודא שאתם משיגים את כל אבות המזון (חלבונים, פחמימות, שומנים).

4. לאכול כל 2-3 שעות

לדלג על ארוחות זה הדבר הכי גרוע שאתם יכולים לעשות למשקל שלכם – ולבריאות שלכם. גם אם דחפתם עכשיו סופגנייה שלמה ואתם מרגישים שאולי כדי לכפר על זה אתם צריכים לוותר על ארוחת הערב, אל תעשו את זה. זה רק מזיק יותר. תזונאים רבים מזהירים כי דילוג על ארוחות רק הופך אתכם לרעבים יותר. במקום זאת, הקפידו לשלב נשנושים בריאים וארוחות ביניים קטנות בין הארוחות הגדולות, כך תישארו שבעים מבלי לאכול הרבה יותר ממה שאתם מתכננים.

5.  לשחרר לחצים

זה בייחוד חשוב לנשים, שנפגעות יותר ממצבים נפשיים כמו חרדה, דיכאון ושינויים הורמונליים שעשויים לערער גם את המצב הנפשי. אם אתם מרגישים לחוצים, נסו למצוא פורקן, פעילות שתאפשר לכם לשחרר לחצים, כמו יוגה, לדבר עם חבר קרוב או מדיטציה. ברגע שאתם מוצאים את הפעילות המתאימה לכם, הקפידו לחזור עליה בכל מצב שבו אתם מרגישים שהלחץ מכביד עליכם. יחד עם זאת, אם אתם חווים תסמינים של חרדה או דיכאון, כדאי לפנות לסיוע מקצועי.

עוד ב-mako בריאות
>> "עברתי מילה בגיל מבוגר וזה לא שווה את זה"
>> השמנה, מחלות ומוות: הצד האפל של אבקות החלבון 
>> נס גדול: נפל מקומה 47 ושרד כדי לספר

6. לשפר את תדירות הסקס

לכל אדם העדפות משלו בכל הנוגע לתדירות הסקס. אך חשוב לזכור שלחיי המין השפעה רבה על הבריאות שלכם. סקס מפחית לחץ נפשי, משפר את איכות השינה ומוריד לחץ דם. מעבר לזה, כמובן שסקס גם תורם לשיפור מצב הרוח.

7. להתאמן בדרכים שטובות לכם

אם אתם מעדיפים הליכות אבל מכריחים את עצמכם לרוץ כי אתם מרגישים שהליכה לא "ספורטיבית" מדי, אתם עלולים לעשות טעות גדולה. בטווח הרחוק, לא תצליחו להקפיד על פעילות שאתם לא אוהבים, ובספורט – מה שחשוב זה ההתמדה. אם אתם מעדיפים הליכות, לכו על זה – עדיף שתתמידו בפעילות כלשהי מאשר שתסבלו בפעילות אחרת שלבסוף תתייאשו ממנה.

8. לשתות מים

ההמלצה לשתות 8 כוסות מים ביום כבר ידועה כלא בדיוק נכונה. כמות המים המומלצת לאדם תלויה במדדים שונים, ביניהם משקל, מזג האוויר, פעילות ספורטיבית ועוד. לכן, לא ניתן לקבוע כמות שמומלצת לכולם. יחד עם זאת, אל תשכחו לשתות מים – והרבה. מעבר לעובדה שהשמש בישראל זורחת כמעט כל ימות השנה, מים חיוניים לתפקוד מערכות שונות בגוף, ביניהן מערכת העיכול.

9. למרוח קרם הגנה

מורחים קרם הגנה רק כשאתם יוצאים לים? טעות. סרטן העור הוא המחלה הממאירה הנפוצה ביותר בישראל. אמנם קרני השמש מקנים לנו ויטמין D, שחשוב גם כן לבריאות הגוף, אבל יותר מדי שמש עשוי להוביל לנזקים בריאותיים. גם בחורף השמש לא מרחמת עלינו ולכן גם בחודשי החורף לא כדאי לזנוח את קרם ההגנה. ואל תשכחו את משקפי השמש.

10. להכניס אימוני כושר ללו"ז

אחת הסיבות הנפוצות לכך שאנשים לא עושים מספיק כושר, היא שהם לא מוצאים זמן. תמיד עיסוקים אחרים, בין אם זה משפחה, לימודים או עבודה, תופסים את מרבית הזמן ובסופו של דבר אנשים לא מצליחים לשלב אימוני כושר בלוח הזמנים העמוס שלהם. הנה שיטה טובה לגרום לזה לקרות: רשמו לעצמכם ביומן מתי אתם צריכים להתאמן והתייחסו לזה כאל פגישה לכל דבר שלא ניתן לפספס או להזיז אותה. 

>> נפרדים מ-2016: הכתבות שהכי עניינו אתכם