מה משותף להיגיינה, סרטן ושמן קוקוס? כולם עניינו אתכם ב-2016. לקראת סוף השנה החלטנו לחזור ולראות אילו כתבות כיכבו בערוץ הבריאות בשנה האחרונה. כעת רק נותר לתהות: איזה טרנד יחליף את שמן הקוקוס ב-2017?

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

1. האימון שיעלים לכם את הכרס

מי לא רוצה להיפטר מהכרס? לרבים יש שומן בטני עודף, אבל לא כולם יודעים איך להעלים אותו. אם חשבתם שתרגילי בטן יעשו את העבודה, חשבו שוב. מה שאתם צריכים זה שילוב מנצח של תזונה נכונה – והתרגילים הנכונים. בשביל בטן שטוחה צריך להשקיע, לכן עדי כהנן הכינה לכם אימון מיוחד להעלמת הכרס.

אימון קטלבלס (צילום: Shutterstock)
אימון קטלבלס | צילום: Shutterstock

2. יומן הסרטן השמח שלי

ג'ני טוקרב יצאה מבית האח הגדול, התחתנה, פיתחה קריירה וניסתה להיכנס להריון. הכל הלך כמתוכנן, עד שהרופא הודיע לה שיש לה סרטן השד בדרגה שלוש. למרות שתהליך הטיפול הוא ארוך, קשה ומייגע, החליטה טוקרב להכניס מצלמה לכל העניין וגם לשמור על אופטימיות מיוחדת במינה. בכתבה היא מתארת את התהליך הנפשי שהיא עברה וכיצד היא מצליחה ליהנות מהחיים תוך כדי הטיפולים המפרכים.  

3. אתגר הקיץ

הקיץ הישראלי לא מותיר לנו ברירה אלא לרוץ ללבוש את בגד הים וללכת להשתזף על החוף. יחד עם זאת, רבים נכנסים לסטרס לא נורמלי לקראת העונה ושואלים את עצמם: איך מכינים את הגוף לקיץ? אז כדי להסיר דאגה מליבכם, עדי כהנן הכינה לכם תכנית אימונים בת 5 שבועות לחיזוק ועיצוב הגוף. 

עוד ב-mako בריאות
>> "עברתי מילה בגיל מבוגר וזה לא שווה את זה"
>> השמנה, מחלות ומוות: הצד האפל של אבקות החלבון 
>> נס גדול: נפל מקומה 47 ושרד כדי לספר

4. שמן קוקוס

כיאה להיותו אחד הטרנדים הנפוצים בעולם הטיפוח והבריאות של השנה האחרונה – שמן הקוקוס כבש את ליבכם (ואת שאר גופכם אם יישמתם את ההמלצות). לשפתיים, לשיער, לעור הפנים או לכפות הרגליים, הכתבה על שמן הקוקוס פירטה את כל השימושים הנהדרים שניתן לעשות בו. מעבר לכך, לשמן הקוקוס סגולות בריאותיות רבות. הוא מכיל חומצה לאורית, המסייעת להתמודד עם פתוגנים כמו חיידקים, וירוסים ופטריות כמו קנדידה אלביקנס, הגורמת לבעיות במערכת העיכול.

שמן קוקוס (צילום: MaraZe, Shutterstock)
שמן הקוקוס כבש את העולם ואת הקוראים שלנו | צילום: MaraZe, Shutterstock

5. עד כמה הרגלי ההיגיינה שלכם בריאים?

מי ידע שהיגיינה כל כך חשובה לנו? מתברר שכולם רוצים לדעת אם הסטנדרטים ההיגייניים שלהם בריאים מספיק. כמה פעמים בשבוע כדאי לחפוף את השיער? מתי כדאי לשים דאודורנט – בבוקר או בערב? ובאיזו תדירות צריך לכבס את הטי שירט? השאלות הכי בסיסיות הן אלה שמעסיקות אותנו הכי הרבה. היגיינה היא חלק בלתי נפרד משמירה על בריאות הגוף, לכן אם עניתם על השאלון ויצאתם עם הרגלי היגיינה לא בריאים, שנת 2017 היא הזדמנות מצוינת לאמץ אורח חיים נקי ובריא יותר. 

>> מוכח מדעית: הטריק הזה יקל על האימון שלכם