כשחושבים על קוסקוס, הדבר האחרון שעולה בראש הוא מנת בריאות. אבל למעשה, מדובר בפצצת אנרגיה תזונתית. לפני שנדבר על היתרונות שבו, רק חשוב להבהיר שאנחנו מדברים על קוסקוס מלא. ובכן, הקוסקוס הוא תוספת משביעה וטעימה.

מדובר מקור נהדר לחלבון ולסיבים תזונתיים, והחלבון שבו עוזר לבנות ולתקן רקמות בגוף. הקוסקוס המלא חשוב גם לתפקוד תקין של המערכת ההורמונלית, למערכת החיסון בגוף וגם למערכת העיכול. הסיבים הבלתי מסיסים שבו שומרים על תפקוד תקין של מערכת העיכול, ומשום שהם מעכבים את ספיגת הסוכר בדם לאחר הארוחה, הם מפחיתים גם את הסיכון לסוכרת סוג 2 ותורמים לשיפור אצל חולי סוכרת. בנוסף, אכילה של מזונות עשירים בסיבים תזונתיים תורמת לירידה בסיכון למחלות לב וכלי דם ולסוגי סרטן שונים.

חכו, יש עוד יתרונות: הקוסקוס המלא מכיל מגוון מרשים של ויטמינים ומינרלים שחבויים בכל גרגר וגרגר - החל מוויטמינים מקבוצה B כמו ניאצין, פולאט ותיאמין שחשובים לאנרגיה זמינה, לתפקוד תקין של מערכת העצבים, לאיזון רמות סוכר וכולסטרול; ועד למינרלים כמו סלניום ומגנזיום שחשובים למניעת תהליכי חמצון שעלולים לפגוע בתאי הגוף, ולשמירה על לחץ דם תקין.

איך עושים טבעונות בריאה? (צילום: RossHelen, shutterstock)
מרק ירקות יוסיף המון | צילום: RossHelen, shutterstock

אל תוותרו על המרק

אפשר להכין קוסקוס בדרכים שונות – אידוי, בישול או במיקרו. כך או כך, מומלץ להפריד את הגרגרים בעזרת מזלג לאחר שהקוסקוס מוכן, כדי לקבל מרקם אוורירי וכדאי להיות יצירתיים ולהוסיף לסיר עשבי תיבול, תבלינים ותוספות שונות בהתאם להעדפה האישית. הקוסקוס המסורתי לרוב מוגשת בתוספת מרק ירקות עשיר שכולל קישואים, גרגרי חומוס, גזר ועוד. מתכונים תמצאו ברשת בשפע, ואין ספק שמדובר בתופסת מבורכת שתעשיר את המנה בנוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים נוספים.

מומלץ שהצלחת תחולק לשלושה חלקים: שליש קוסקוס מלא, שליש חלבונים רזים (כמו: עוף, טופו, בשר רזה או דג), מעט שומן בריא ושליש ירקות מבושלים. כך תבטיחו לעצמכם שאתם מקבלים ארוחה מאוזנת וטעימה.


בתאבון!

שיר אלפי-זגר, היא דיאטנית קלינית בכירה של הכללית במחוז דן – פ"ת