EPM פועלת לפתח תרופות חדשניות בהשראת צמח הקנאביס, במטרה לטפל בשתי מחלות עיקריות תסמונת פראדר-ווילי ודלקות עור - פסוריאזיס. כדי לעמוד במשימה, ולנסות לשפר את איכות חייהם של הסובלים ממחלות אלו, הצליחה EPM לגייס לעזרתה מכוני מחקר ואוניברסיטאות מהשורה הראשונה בישראל ובעולם ושורה של אנשי מפתח מובילים מתעשיית התרופות הישראלית והבינלאומית, אשר מונו לתפקידי ניהול ב-EPM,  בדרכה להנפקה בבורסה בתל אביב.


EPM הצליחה לחקות באופן מלאכותי ויציב את פעילות חומצות הקנבינואידים, המשמשות כמקור לחומרים הפעילים המוכרים, THC ו-CBD, בצמח הקנאביס. כל זאת נעשה במטרה להרחיב את הפוטנציאל הרפואי של הצמח לטיפול קונבנציונלי, באמצעות תרופות מרשם. המחקר של EPM, בשילוב האוניברסיטה העברית בירושלים הוביל לפיתוח וייצור של 14 מולקולות חדשניות מהצמח, אשר עליהן הוגשו בקשות לפטנטים ונמצאות בשלבי אישור שונים. EPM תתחיל בשנה הקרובה בניסויים קליניים במטרה לפתח תרופות, מאותן מולקולות, אשר מיועדות לשיפור איכות חייהם של הסובלים מהמחלות בהן התרופות תטפלנה.

מטופל  (צילום: shutterstock | Monkey Business Images)
פיתוח בהשראת צמח הקנאביס שיקל משמעותית על חייהם של חולים ברחבי העולם | צילום: shutterstock | Monkey Business Images


מינימום תופעות לוואי

הפיתוח של חברת EPM עשוי להביא בשורה לחולים רבים ברחבי העולם, אשר אין בידיהם פתרון מיטבי כיום. במצב הנוכחי, חולים רבים נאלצים להשתמש בתרופות להקלה על דלקות ולשיכוך בכאבים, אשר גורמות לתופעות לוואי העלולות לפגוע באיכות חייהם של החולים ואף להיות קשות בשימוש לאורך זמן.

את הבעיה הזו בדיוק EPM מנסה לפתור. על בסיס הידע הקיים,  צמח הקנאביס טומן בחובו תכונות רפואיות נרחבות עם מינימום תופעות לוואי, אך יעילותו מוגבלת.
בפעילותה
EPM שואפת לתרגם את החומרים המבטיחים בצורה סינתטית, לשמר את תופעות הלוואי המינימליות תוך הגברת יעילות החומרים ויצירת תרופת מרשם בהתאם לדרישות הרגולטוריות מה-FDA  האמריקאי. המטרה היא שלחולים במחלות, אשר הינן מחלות כרוניות המלוות את החולים לאורך ימי חייהם, תהיה אפשרות נוספת בשאיפה להוביל לשיפור במצב בריאותם של אנשים רבים.   

המשרדים הראשיים של החברה ומרכז הפיתוח נמצאים בישראל, עם משרד נוסף בלוס אנג׳לס. חברת EPM בהובלת היזם רשף סויסה, פועלת עם אנשי מפתח מתעשיית התרופות הבינלאומית כמו ג׳וליאן גאנגולי, יו״ר דריקטוריון, אשר כיהן כנשיא של חברת התרופות הגדולה GW (אשר נמכרה לאחרונה תמורת כ-7 מיליארד ד') ומתעשיית הבריאות הישראלית – נשיא החברה, פרופ׳ זאב רוטשטיין. בנוסף החברה פועלת בשיתוף פעולה עם חוקרים מובילים מהאוניברסיטאות הגדולות בישראל כמו: פרופ' רפאל משולם, פרופ' דן פאר, פרופ' יוסי תם, פרופ' דרור רובינסון. בפעילות החברה מעורבים מזה מספר שנים גם בתי חולים ושלוש אוניברסיטאות בישראל וביניהן האוניברסיטה העברית, אוניברסיטת תל אביב ואוניברסיטת בר אילן בנוסף לאוניברסיטאות Guelph ו-McMaster מקנדה.

באופן ייחודי בנוף שוק ההון המקומי, החברה יוצאת להנפקה בבורסה הישראלית לפני כניסתה לשלב הניסויים הקליניים בבני אדם. על כן, מדובר בהשקעה בחברה שנמצאת בתחילת דרכה ואת הפירות, אם יהיו, יהיה ניתן  לקצור לאורך הדרך.

 

*אין לראות באמור הזמנה או הצעה להשקיע בחברה, ואין לראות בו ייעוץ השקעות, המלצה או חוות דעת באשר לכדאיות השקעה בניירות הערך של החברה. המידע הכלול בכתבה זו אינו מקיף ואינו כולל את כל המידע ביחס ל-EPM ולעסקיה, ויש לקרוא את האמור בה יחד עם תשקיף החברה אשר פורסם ביום 27 בפברואר 2022 ונגיש לעיון באתר האינטרנט של רשות ניירות ערך שכתובתו: www.magna.isa.gov.il לרבות גורמי הסיכון המתוארים בתשקיף ביחס לפעילות החברה והאתגרים הניצבים בפניה.