הפיתוחים החדשים לטיפול במחלות עיניים יוצרים עתיד ורוד. הרשתית שנמצאת בחלק האחורי של העין, קולטת אור וממירה אותו למידע (אנרגיה עצבית). המידע נשלח למוח, שם הוא עובר תהליך עיבוד שבסופו מתקבלת התמונה. טכנולוגיית הדפסה פורצת דרך שנמצאת כיום בפיתוח צפויה לייעל את הטיפול בניוון רשתית. "אנחנו עובדים היום על פיתוח של הדפסת רשתית", אומר ד"ר גלעד רבינא, מומחה למחלות עיניים, רופא בכיר ומנהל תחום מחקר, היחידה לרשתית וזגוגית, מערך עיניים, המרכז הרפואי איכילוב.

"אנחנו יודעים להדפיס את השכבה הראשונה של הרשתית שנקראת RPE ובהמשך אני מאמין שנוכל להדפיס גם שכבות רשתית נוספות. החידוש שלנו ושל חברת Precise bio היא שאנחנו מכניסים את אותם תאי RPE לתוך אותה מדפסת תאים שיודעת לסדר אותם באיזו צורה שאנחנו רוצים ולהדפיס אותם על מצע קולגן באיזה צפיפות ובאיזה גודל שאנחנו רוצים".

טיפול גני: לשחזר פעילות של קולטנים שאחראים לראייה

ניוון רשתי הוא מחלה היכולה לגרום לטשטוש ראייה, פגיעה בשדה ראייה, פגיעה בראיית צבעים ופגיעה בראיית לילה.

ד"ר סאמר ח'טיב, רופא בכיר, מומחה ומנתח מחלות הרשתית, הזגוגית וקטרקט, ממערך רפואת עיניים במרכז הרפואי הדסה, מסביר כי הטיפול הגני יוכל לסייע לטיפול במחלה.

"המטרה של טיפול גני באופן כללי היא להחליף גן פגום בגן תקין. ברשתית, אם אנחנו מחליפים עותק פגום בעותק תקין של אותו גן אנחנו יכולים לשמור או למנוע החמרה של הניוון ברשתית ובתקווה שנוכל גם לשחזר את הפעילות של אותם קולטנים שאחראים לראייה. הצפי שלנו הוא שבמהלך השנים הקרובות יכנסו עוד טיפולים לשימוש קליני ושבעזרת טיפולים גניים נוספים נוכל לשפר את הראייה ולהחזיר לתאים שנפגעו את התפקוד התקין". 

לעוד פרטים על טיפולים חדשניים במחלות רשתית צפו בווידאו המלא והצטרפו למישל שריד ורום פלד, הצמד הצעיר והמוכשר שבוחן איך תראה רפואת המחר.

יש להדגיש כי בחירת הטיפול האפשרי היא בהתאם  להחלטת הרופא המטפל  הרושם את המרשם ובהתייעצות עם המטופל.

המידע נכון למרץ 2023. למידע נוסף ,יש לפנות לרופא המטפלמוגש כשירות לציבור בחסות חברת רוש פרמצבטיקה (ישראל) בע"מ.