אנשים רבים סובלים מכאבים בכף הרגל כתוצאה מעמידה שונה בכפות הרגליים, אשר לעיתים יוצרת עיוותים בכפות הרגליים כמו בוניון (בוהן קלובה), אצבע פטיש, עצב צבוט (נוירומה) או כאב בעקב (דורבן). במקרים רבים יוצע שימוש במדרסים כדי להוביל להקלה במצב. איך יודעים אם זה באמת עוזר ולמה חשוב לבצע זאת במכון שנותן פתרון בהתאמה אישית? התשובות בכתבה שלפניכם/ן.

מי צריך מדרסים?

באופן כללי, מדרסים מתאימים כמעט לכולם, גם לפעוטות החל מגיל שנתיים. כל מי שעומד הרבה על הרגליים יכול לחוש הקלה בעזרת מדרסים, וכמובן אנשים הסובלים מבעיות קונקרטיות בכפות הרגליים, בקרסוליים ובגב, יכולים להרגיש הקלה משמעותית גם כן. למשל חולי סוכרת הסובלים מאובדן תחושה בכפות הרגליים, אנשים עם זרימת דם לקויה ברגליים, אנשים עם עיוותים חמורים עקב דלקת פרקים ועוד.

בשביל לדעת אם מדרסים אכן יכולים לעזור, יש לפנות לאורתופד/ית כדי לבצע הערכה ובדיקה יסודית, ולמצוא את מקור הכאב. ההמלצה על מדרסים תינתן בדרך כלל במקרים בהם השרירים, הגידים, הרצועות, המפרקים או העצמות אינם במצב תפקוד אופטימלי וגורמים לכאב, לאי נוחות ולעייפות. בהתאם לאבחנה ולצרכים הספציפיים של המטופל/ת, יותאמו המדרסים.

האם מדרסים עוזרים? 

המדרסים בהחלט יכולים לעזור ולהקל על כאבים. כאבי גב, ברכיים, רגליים ואף כאבי צוואר - הרבה מהם יכולים להיות תוצאה של הליכה לא נכונה או נעליים שאינם תומכות כהלכה ברגל. המדרס הוא היסוד של הנעל, והוא משפיע באופן ישיר על התמיכה שהרגל מקבלת. מדרסים מתקדמים מעניקים תמיכה אורתופדית, מפזרים את הלחצים בזמן הליכה ומסייעים בהפחתת הטעינה על המפרקים והשרירים – ועל ידי כך גם מקלים על הכאב.

מה מדרסים עושים?

מטרתם של המדרסים היא לגרום לאנשים לעמוד בצורה נכונה, וכך לפזר את העומסים ולהפחית את הלחץ על אזור הכאב.

סוגי מדרסים 

קיימים מעל למאה סוגים שונים של מדרסים, שניתן להתאים לכל אדם. הגודל, הסגנון או החומר המסוים של המדרסים מבוססים על בדיקת כף הרגל וסוג הבעיה, אך גם לצרכיו של המטופל/ת. כך לדוגמה ניתן להתאים מדרסים לנעלי עבודה, לכפכפים, למגפיים ולנעלי עקב.

סוגים נפוצים של מדרסים:

  1. מדרס ביומכני

  2. מדרס ספורט

  3. מדרס לריצה

  4. מדרסים רכים

  5. מדרסים לדורבנים ודלקות בעקב

  6. מדרסים לנעלי אלגנט                                                                                                               

  7. מדרסים לסכרתיים

תהליך התאמת מדרסים 

בשלב הראשון מגיעים למכון אורתופדי המתמחה במדרסים בהתאמה אישית. במכון יתבצע אבחון מדוקדק על ידי טכנאי אורתופדי של סוג הבעיה ובדיקת כף הרגל - הבדיקה עוזרת לראות איפה יש יותר עומסים. כמו כן, איש/אשת המקצוע יבחן את ההיסטוריה הבריאותית של המטופל/ת, ישאל שאלות כדי להבין איפה הכאבים מתבטאים ותעשה הערכה של הגובה, המשקל, רמת הפעילות והמצב הרפואי הכללי.

לאחר מכן, יוחלט על החומרים המתאימים ביותר ורמת הקשיחות או הגמישות של המדרסים. כך למשל, במקרה של כאבים בעקבים, בדרך כלל ייבחרו מדרסים רכים שיעזרו לעקבים להיות יותר באוויר.

לאחר בחירת החומר תיוצר תבנית של כפות הרגליים. תבנית זו תשמש ליצירת מדרסים המותאמים לרגלי המטופל/ת בלבד.

לאחר שהמדרסים מוכנים, תחל תקופת התנסות של כחודשיים, במהלכם ייבדק מהו מצב המטופל/ת והאם יש צורך בשינוי החומר. חשוב לציין שאם לא חל שיפור יוחזר הכסף במלואו.

כל כמה זמן צריך להחליף מדרסים? 

מדובר בעניין מאוד אינדיבידואלי אשר תלוי במשקל האדם, בכמות הפעמים בה הוא/היא השתמשו במדרסים ובכמות הפעילות של כל אחד או אחת על הרגליים. על מנת להיות בטוחים שהמדרסים עדיין יעילים, מומלץ להגיע כל 3 עד 6 חודשים לביקורת במכון שבו הוכנו המדרסים, כדי לראות את רמת הדחיסה שלהם, ובמידת הצורך להוסיף ללא עלות חומרים לחיזוק המדרס.

לסיכום, לאחר אבחון נכון והתאמת המדרסים הנכונים, מרבית המטופל/ות ירגישו שיפור והקלה בכאב.

אודות מכון מדליה

מכון אורתופדי מדליה קיים משנת 1992. במכון מתמחים בבניית מדרסים בהתאמה אישית לכל בעיה אורתופדית ולכל נעל באשר היא. המכון מייצר מעל 100 סוגים שונים של מדרסים. 

עמוד המומחה באינפומד של מכון מדליה

לאתר הבית של מכון מדליה