מחלת הסוכרת היא מחלה דלקתית כרונית הנובעת מהפרעה ברמות הסוכר בדם ונפוצה בעיקר בקרב מבוגרים הסובלים מהשמנת יתר, בעיות בכלי דם ומחלות לב. לדברי ד"ר דב פוגל – רופא ילדים אשר פנה לתחום חקר הסוכרת ומחלות מטבוליות ומייסד חברת אסכרית, "המחלה גורמת להתערערות מערכות הגוף על ידי חסימת כלי הדם הקטנים ובהמשך גם הגדולים עד כדי בעיות בריאותיות שונות ובראשן פגיעה בראייה, בעיות נוירולוגיות שונות ואף במקרים מסוימים  שבץ וקטיעת איברים". 

"מבחינה היסטורית, המחלה מתוארת כבד מדורי דורות במקורות עתיקים שונים כמו בתנ"ך וכתבים סינים והודיים שונים, כאשר כיום מדורגת המחלה במקום השלישי והרביעי בין המחלות המובילות למוות במרבית מדינות העולם, ואילו בישראל ישנם כחצי מיליון חולים, מתוכם כ90% סובלים מסוכרת מסוג 2", מוסיף ד"ר פוגל. 

אילו סוגי סוכרת קיימים? 

"סוכרת מסוג 2 היא סוג הסוכרת השכיח ביותר, וסובלים ממנה כ־95% מחולי הסוכרת. הסיבות לסוכרת מסוג זה הן לרוב אורח חיים לא אקטיבי, השמנת יתר ונטייה גנטית לחלות במחלה. כתוצאה מכך מתפתחת "תנגודת לאינסולין" שמקדימה את הופעת הסוכרת. לעומתה, יש גם את סוכרת סוג 1, מחלה אוטואימונית המוכרת יותר כ"סוכרת נעורים". מסוכרת זו סובלים כ־5% מכלל חולי הסוכרת. היא נובעת מהרס של תאי הלבלב המפרישים אינסולין, ותוצאה מכך הסוכר אינו יכול להיכנס אל תאי הגוף, והוא מצטבר בדם עד כדי גרימת נזק לפעילות התקינה של החולה", אומר ד"ר פוגל.

"לעומתה,  סוכרת מסוג 2 אינה מצריכה טיפול קבוע של החולה באינסולין ומטופלת ברוב המקרים במתן תרופות. זהו הסוג הנפוץ ביותר של המחלה, וסובלים ממנו  כ-95% מכלל חולי הסוכרת, בעיקר מבוגרים למרות שהיום לצערנו כבר ניתן לראות גם בני נוער הסובלים מהשמנת יתר קיצונית שעשויה לגרום לסוכרת מסוג 2 גם בגילאים הצעירים". 

בסוכרת מסוג 2 הגוף למעשה מפתח התנגדות לאינסולין הנכנס לתאים דרך הסוכר המצוי בדם. באופן "אוטומטי" תאי הלבלב מנסים להתמודד עם ההתנגדות על ידי הפרשה מוגברת של אינסולין עד שנוצר מצב בו הפרשת האינסולין פוחתת בעוד שערכי הסוכר עולים ומגיעים לרמות גבוהות מדי". 

הסיבות למחלת הסוכרת 

"סוכרת נובעת לרוב מסיבות גנטיות וכן על בסיס גיל", מסביר ד"ר פוגל. "כמו כן אורחות חיים עשויים להשפיע על הנטייה לסבול מהמחלה כגון תזונה בריאה ומאוזנת, וכן מצב נפשי (כך למשל, מתח נפשי מתמשך עלול להגביר את הסיכוי ללקות בסוכרת).  למעשה, היום אנו יודעים למפות היטב את גורמי הסיכון למחלה ולסמן את אותם אנשים המועדים לחלות בסוכרת ןלנסות למנוע את הופעת המחלה על ידי שינויים באורח החיים. בעולם המודרני, כל היבטי החיים עשויים להשפיע באופן ישיר או עקיף על איזון רמות הסוכר בדם והסיכון ללקות ה סוכרת מסוג 2". 

ד"ר דב פוגל (צילום: אילן סימן)
ד"ר דב פוגל | צילום: אילן סימן

דרכי הטיפול המובילות בסוכרת 

לדברי ד"ר פוגל, ההיבט החשוב ביותר בהתמודדות עם המחלה נעוץ בטיפול ישיר בגורמי הסיכון בשילוב עם מתן תרופות ותכשירים: 

1. הפחתה במשקל למשקל גוף תקין
2. פעילות גופנית
3. ניהול סטרס ומתחים
4. תרופות
5. תוספי תזונה טבעיים
6. אינסולין 

בעזרת הידע שנצבר עד היום בנוגע להתמודדות עם סוכרת מסוג 2, אנו יודעים כי טיפול טבעי עשוי להועיל באופן משמעותי ככל שהמחלה נמצאת בשלבים מוקדמים שלה, ובמיוחד בשלב המכונה "טרום סוכרת" בו רמות הסוכר בדם עדיין אינן גבוהות מאוד וניתן להחזיר את השליטה, לדחות ואולי אף להימנע מלהגיע למצב המחלה עצמה. 

תמציות צמחים 

לדברי ד"ר פוגל, "תמציות צמחים טבעיות, המכונות אסכרקס, מוצעות כיום כטיפול אלטרנטיבי יעיל לחולי סוכרת מסוג 2, שאינם מטופלים באינסולין, כמו גם אצל מטופלים טרום סוכרתיים. הטיפול באופן טבעי מאפשר להימנע משילוב חומרים כימיים המעמיסים על הגוף, כפי שנעשה כיום בתרופות רבות, בתהליך המוביל לגרימת נזק ויצירת תופעות לוואי שונות". 

"אסכרקס, הרשומה כפטנט באירופה, הודו, ישראל ומקומות נוספים ברחבי העולם, כוללת שישה סוגים של צמחי מרפא והיא מבוססת על מקורות שונים וחכמת המונים שגובשה לאורך השנים", אומר ד"ר פוגל. "הטיפול הקלאסי של הרופאים כיום הוא מתן של יותר מתרופה אחת כדי להשפיע בכמה מקומות שונים בגוף כדי שהיעילות בטיפול במחלה תעלה. הודות לשילוב של הצמחים שמצאנו, אנחנו מאפשרים זאת בדרך טבעית". 

תות עץ לבן - טיפול בסוכרת (צילום: pixabay)
תות עץ לבן | צילום: pixabay

"אספנו את הצמחים שמצאנו כיעילים לטיפול בחולים הללו. מדובר במיצוי של צמחים שפועלים ביחד כתמצית מרוכזת המסייעת למנוע פירוק של פחמימות  בזמן העיכול על ידי  הפחתת כמות הסוכר שמגיעה לדם. התהליך למעשה מייעל את הכנסת הסוכר לתאים עצמם. בדרך זו המערכת המטבולית מתאזנת ולגוף ניתנים כל הצרכים שלו", הוא אומר. 

לדברי ד"ר פוגל, התמצית מורכבת מיתרונות ששת הצמחים הבאים: 

תות עץ לבן במיצוי עלים: מפחית את פעילות הפירוק של הפחמימה במעיים ומסייע בהכנסת האינסולין לתאים ללא התנגדות. 

לענה מרירה: מכילה חומר אנטי דלקתי המסייע בהפחתת הדלקת ושימור תאי הבטא שמפיקות את האינסולין בגוף. שילוב זה מוריד את ההתנגדות לאינסולין.  

קינמון: קינמון  מאט את פינוי האוכל מהקיבה. על ידי כך הוא "מאפשר" לגוף לווסת את הספיגה של הסוכר.  

הסרפד: מסייע בהליכי ההפרשה הכלייתית, אשר  אחראית על שמירת האיזון של רמות הסוכר בדם.  

שורש שן ארי: מסייע בפעילות הכבד, המכיל את מרבית הסוכר בגוף.  

פקעות ורדים: מסייע בהליכים אנטי דלקתיים, בדומה לויטמין C. 

"מיצויים של כלל הצמחים הללו מתרכזים לתערובת בכמוסה, שקלה יותר לעיכול עבור המטופלים'/ות. היא נמסה מהר בגוף, ומי שמתקשה בבליעה יכול גם להמיס אותה במים. אין צורך להמתין לפני האוכל וניתן לבלוע את הכמוסה בכל עת שרוצים. עם זאת ההמלצה היא לבלוע את הכמוסה כעשר דקות לפני הארוחה על מנת למנוע את תהליך השינוי של רמות הסוכר בדם לאחר מכן. כמו כן ההמלצה היא לקחת את הכמוסה 3 פעמים ביום, מסביר ד"ר פוגל. 

תופעות לוואי הנלוות לנטילת הקפסולה כוללות ריבוי גזים בשל חוסר פירוק הסוכר בגוף. עם זאת התופעה חולפת לאחר שבועיים ממועד תחילת נטילת התוסף.  

"הניסיון שלנו מעיד על כך שבתוך שלושה חודשים כבר ניתן לראות תוצאות ולהרגיש בשיפור משמעותי בתסמינים של סוכרת", אומר ד"ר פוגל. "פורסמה על כך אף עבודת מחקר בשיתוף מכבי במסגרתה ירדו גם רמות הסוכר בשומני הדם בהיקפים של בין 22% -25%. כמו כן חלה ירידה ברמות הכולסטרול". 

הטיפול באסכרקס ניתן החל מגיל 16, אינו מומלץ לנשים בהריון ללא אישור. 

אתר הבית שלנו: https://ascarit.co.il/

עמוד מומחה באינפומד: https://www.infomed.co.il/experts/150091/

ד"ר דב פוגל, הינו רופא ילדים העוסק בחקר הסוכרת ומחלות מטבוליות ומייסד חברת אסכרית.

אסכרית בע"מ נוסדה בשנת 2004 ע"י ד"ר פוגל. בעזרת מומחים בתחום, מהנדסי מזון ואנשי טכנולוגיה ומעבדה, פותח תוסף התזונה "אסכרקס", המיועד להפחתת רמת הסוכר בדם באופן טבעי. אסכרית חתמה על הסכם מחקר ופיתוח משותף של תוסף התזונה "אסכרקס" בישראל עם מכבי שרותי בריאות.