קוראים להם שתלים סב-פריאוסטליים (מכונים גם שתלי אוכף או שתלים חובקים), הם קיימים כבר עשרות שנים בעולם רפואת השיניים, אך בשנים האחרונות החומרים מהם הם עשויים התקדמו מאוד, וכיום הם מהווים אפשרות טובה להשתלת שיניים במקרה שבו חסרה עצם ואין רצון או יכולת לעבור השתלת עצם.

איך זה עובד בדיוק? ד"ר סילביאן בויאנג'ו, רופא שיניים ממרפאת בנגייב, מסביר על הטכניקה שמומלצת למחוסרי עצם שלא יכולים לעבור השתלה מסורתית, אך יכולים ליהנות מפתרון אחר בעל תוצאה מדויקת, מהירה וחזקה בהשוואה לפתרונות אחרים.

מה זה שתל סב-פריאוסטלי

שתל סב-פריאוסטלי הוא שתל דנטלי שאינו ממוקם ישירות בעצם הלסת, כפי שנעשה עם רוב השתלים, אלא מתחת לקו החניכיים. שתל זה הוא מעין מסגרת מתכת המותאמת ללסת המטופל/ת. המסגרת מעוגנת לעצם הלסת באמצעות עמודים קטנים הבולטים דרך קו החניכיים כדי לתמוך בשיניים שיותקנו.

שתלים סב-פריאוסטליים מותאמים לכל אדם בהדפסה אישית, ולוקח כחודש וחצי להדפיסם. באמצעות מחשב ותוכנה דיגיטלית ניתן לייצר העתק מדויק שמתאים בדיוק לפה המטופל/ת.

מהם היתרונות של שתלים סב-פריאוסטליים

  1. מתאים למטופלים/ות עם צפיפות עצם נמוכה – שתלים אלו מתאימים למטופלים/ות שאולי אינם מתאימים להשתלת שיניים מסורתית.
  2. פתרון מהיר – שתלים סב-פריאוסטליים נותנים פתרון מהיר ויעיל לאנשים שהיו אמורים לעבור תהליך ארוך של השתלת עצם או הרמת סינוס, אשר מתקצר משמעותית ל-3 חודשים.
  3. פחות פולשני – מאחר שאין צורך בהשתלת עצם התהליך פחות פולשני.
  4. יציבים ועמידים – השתלים מעוגנים לעצם הלסת באמצעות עמודים קטנים, המספקים בסיס יציב ועמיד לשיניים.
  5. בהתאמה אישית – שתלים אלו נעשים בהתאמה אישית, מה שמבטיח נוחות ותחושה טבעית יותר.
  6. רב תכליתי - ניתן להשתמש בשתלים תת-פריאוסטליים להחלפת שן אחת או כמה שיניים או לתמוך בשיקום פה מלא.
  7. קל לתחזוקה – ניתן לנקות אותם כמו שיניים טבעיות, מה שמקל על מטופלים/ות לשמור על היגיינת פה טובה.

מה החסרונות של שתלים סב-פריאוסטליים

  1. סיכון קל לזיהום – מכיוון שהשתל ממוקם מתחת לרקמת החניכיים, קיים סיכון קל לזיהום. עם זאת, במקרים של זיהום ניתן טיפול בהתאם. 
  2. התאמה מוגבלת – שתלים סב-פריאוסטליים מתאימים לרוב המקרים שבהם אין מספיק עצם, אך אינם מומלצים למי שיש עצם. 
  3. מחיר – שתלים אלו יכולים להיות יקרים יותר, מאחר שהם כרוכים בהליך כירורגי מורכב יותר וייצור מותאם אישית.

התהליך עצמו

ההשתלה מתבצעת בהרדמה מקומית. למטופלים שעלולים להיכנס ללחץ או חרדה, תתאפשר הרדמה כללית. בשלב ראשון יתבצע צילום סי-טי לטובת אינדקציה לבניית התוכנית. לא כל מטופל/ת מתאים/ה לשיטה, ולכן צריך לראות את מבנה העצם.

לאחר צילום סי-טי ואבחון כירורג/ית שהשיטה אכן מתאימה, נשלח קובץ גדול למפעל חברת שתלים, ולאחר כחודש וחצי היא מייצרת מסגרת מתכתית המתאימה למבנה הלסת והחניכיים של המטופל/ת. לאחר קיבוע המסגרת ללסת, ניתן להתקין שיניים קבועות המתברגות אליה.

לסיכום, התחדשותם של שתלים סב-פריאוסטליים התגלתה כפתרון יעיל, מהיר ומוצלח לאנשים הסובלים ממחסור עצם, ואינם מצריכים ניתוח נוסף של השתלת עצם.

לעמוד מומחה של רשת מרפאות השיניים של ד"ר בנגייב

לאתר הבית של רשת מרפאות השיניים של ד"ר בנגייב