מתן בלו (צילום: ליאור נורדמן)
מתן בלו | צילום: ליאור נורדמן

כשחושבים על מאמן ספורט, לרוב מדמיינים ספורטאי חזק עם משרוקית על הצוואר שחותר במתאמנים לא לעצור, אבל עבור מתן בלו (34), מייסד שיטת הג'ימנספיט, למילה הזו יש משמעות הרבה יותר גדולה: "המאמן הוא האדם הכי קרוב אלייך כספורטאי בעולם התחרותי והמקצועי. לפעמים הוא רואה אותך יותר מבת הזוג או המשפחה שלך. יש לו תפקיד של אבא, פסיכולוג וחבר וההשפעה שלו על אנשים היא אדירה". היום, בלו פרזנטור של דנונה PRO, וגם חבר בוועדה המיוחדת של דנונה PRO וקשת שתבחר את המאמנים והמאמנות הבאים של ישראל.

"גדלתי באולם ההתעמלות מגיל 0 והתחרתי רוב חיי"

בלו נולד בארצות הברית למשפחה שחיה ונושמת ספורט. "גדלתי בארץ כדור שני למתעמלי מכשירים. אבא שלי השתתף באולימפיאדת 84', אמא שלי הייתה אלופת ארץ בהתעמלות אומנותית, בת הזוג שלי אלופת הארץ באקרובטיקה והאחים התאומים שלי הם אלופי הארץ בהתעמלות וטרמפולינה", הוא מספר ונזכר, "הייתי חבר נבחרת ישראל בהתעמלות מכשירים ואלוף הארץ והמכביה. גדלתי באולם ההתעמלות מגיל 0 והתחרתי רוב חיי, במשך כ-25 שנה. מדובר בעבודה סיזיפית, של 2-3 אימונים ביום, מחנות אימונים ותחרויות".

חוץ מהספורט, הוא גם התפתח לכיוונים יצירתיים אחרים. "במקביל, מגיל 7 ועד גיל 17 השתתפתי במחזות זמר וביניהם ספר הג'ונגל המיתולוגי, טום סוייר, הקטנטנות ועוד. התחלתי כאקרובט והתקדמתי לתפקידים של שחקן ראשי. חייתי חיים מפוצלים ממש", הוא מספר ומוסיף, "למדתי גם תואר ראשון במנהל עסקים בהתמחות בשיווק ופרסום".

"המטרה שלנו היא לשפר את איכות החיים של האנשים ולמקסם את היכולות שלהם"

בלו ייסד את שיטת הג'ימנספיט, שיטת אימון שמנגישה את עולמות ההתעמלות, האקרובטיקה והטרמפולינה לכלל האוכלוסייה. "אנו עובדים עם כל הגילאים, מכל שנה וחצי עד המתעמל הכי בוגר שלנו בן ה-70", הוא מספר ומדגיש, "המטרה שלנו היא לשפר את איכות החיים של האנשים ולמקסם את היכולות שלהם. השיטה שלנו היא הדבר הבא בעולם הכושר, היא מחזירה עטרה ליושנה. אנחנו עובדים עם משקל גוף ומגשימים חלומות ילדות, תוך כדי הנאה מהאימונים. אנחנו בעצם חוזרים ליוון העתיקה בכך שאנו עובדים ללא משקולות ובצורה חכמה ובריאה בין גמישות וכוח".

על הדרך, הוא גם הספיק להשתתף בנינג'ה ישראל והגיע לגמר של העונה הראשונה והשנייה, אך  לאחר מכן נפצע: "אחרי העונה השנייה נפצעתי קשה ועברתי הליך שיקומי שהשפיע על דרך ההסתכלות שלי על החיים. זה גרם לי לפתח אימונים שמטרתם לשקם אנשים שעברו פציעות או סוחבים פציעות כרוניות. זה מדהים, כי זו נישה חדשה שמשנה לאנשים את החיים לגמרי".

"אני מצליח לעזור לאנשים ברמה הפיזית, הנפשית והמנטלית"

בתוך כך, הוא רואה חשיבות אדירה בתפקיד המאמן. "אני מצליח לעזור לאנשים ברמה הפיזית, הנפשית והמנטלית. דווקא בגלל הניסיון שלי, הפציעה והרקע כמתאמן תחרותי, אני יודע לספק להם תשובות שעוזרות מאוד", הוא מספר ומרחיב, "לפעמים הם לא רואים את האור ולא מבחינים בהתקדמות, וזו בדיוק המטרה של המאמן – להחזיק אותך עם הראש מעל המים, לתת לך תחושת מוטיבציה ולטעת בך תחושת מסוגלות. אנחנו לוקחים את המתאמנים יד ביד וגורמים להם להבין שהכול זה בסוף תהליך הדרגתי. הם מקבלים ביטחון עצמי ועוברים שינוי מטורף. מאמן זה הכול, זו דרך לחיים ומילה עצומה בשבילי".

מתן בלו (צילום: מתוך "נינג'ה ישראל", קשת12)
צילום: מתוך "נינג'ה ישראל", קשת12

"אני רוצה לבחור אנשים שעושים טוב לאנשים אחרים"

מתוך החיבור הגדול שלו למקצוע הוא גם החליט להשתתף בוועדה המיוחדת של דנונה PRO וקשת לבחירת המאמנים והמאמנות הבאים של ישראל. "אנחנו נבחר לפי קריטריונים שנקבע מי יהיה המאמן של המדינה, כאשר כל אדם יכול להמליץ על המאמן שלו, כל עוד מדובר במאמן מקצועי ומוסמך שעבר תהליך הכשרה ארוך", הוא מסביר ומדגיש, "היה לי חשוב לקחת חלק בתהליך בגלל הידע, הניסין והרקע שלי. אני רוצה לבחור אנשים שעושים טוב לאנשים אחרים".

"ספורט זה הכול – משמעת, התמדה הצלחה"

עבורו, ספורט זה חלק בלתי נפרד מהחיים. "ספורט זה הכול – משמעת, התמדה הצלחה ובגדול זה דמה לחיים האמיתיים. מי שעוסק בספורט, גם אם בצורה חובבנית, מתמודד עם קשיים ואתגרים כשבסופו של דבר זה בדיוק מה שקורה בחיים. לא כל יום הולך חלק ויש משברים, עליות וירידות. כמו בנינג'ה, אתה צריך להתמודד עם מכשולים, ואותו הדבר נכון בחיים עצמם", הוא אומר ומחדד, "אני תמיד אומר למתאמנים 'אם היית מצליח הכול ביום אחד, זה היה פחות מרגש ומעניין אותך'. דווקא המשברים והתהליך עצמו זה מה שהופך את זה ליותר מתוק. הדרך הרבה יותר חשובה מהמטרה".

הוא מאמין שישנן מספר תכונות שחייבות להיות אצל כל מאמן טוב: "חשוב שלמאמן תהיה תקשורת בין אישית טובה. מאמן צריך אינטליגנציה רגשית, קשב לאחרים ויכולת להבין מה המתאמן צריך. לא לבוא כמו מכונה. חשובה גם גמישות מחשבתית והיכולת לקחת את כל הידע שלך כמאמן ולעשות "שיפט" למה שהמתאמן צריך. חשוב להבין מתי להיות קשה או רך עם המתאמן, וגם לדעת איך לאתגר אותו. מאמן זה אדם שדואג לספורטאי כמו לילד שלו".