"בטיפול במחלות עיניים, אנחנו משתמשים כמעט בכל מטופל ובכל ביקור בבדיקת OCT משרדי", אומרת פרופ' ענת לבנשטיין, מנהלת מערך עיניים במרכז הרפואי איכילוב. "מכשיר ה-OCT המשרדי, מראה לנו בכל רגע שבו אנחנו עושים את הבדיקה, איפה יש נוזל ברשתית, מה כמותו, האם העין הגיבה לטיפול, האם צריך טיפול נוסף ומתי".

איך יתבצע בעתיד ניטור מרחוק למטופלים המתמודדים עם מחלות עיניים?

"ה -Home OCT הוא מכשיר שהמטופל יכול להשתמש בו ולבצע בעצמו בדיקה ביתית כל יום. התמונות מועלות לענן, מנותחות ע"י בינה מלאכותית וכאשר מגיעים לסף מסוים שאותו הגדיר הרופא כמצריך טיפול, נשלחת הודעה למטופל ולרופא שלו. מטופלים רבים עם מחלות רשתית נדרשים לטיפול מתמשך בזריקות תוך עיניות. עד לאחרונה, היינו צריכים לתת למטופלים רבים זריקה אחת לחודש כדי שהמחלה תטופל כמו שצריך. היום יש תרופות שמאפשרות לתת את הזריקה רק פעם בשלושה חודשים. ע"י כך שנשתמש ב- Home OCT החולה לא יבוא בכל הפעמים שבעצם הוא בא ללא צורך בטיפול".

"הבינה המלאכותית יודעת לזהות כמות נוזל ברשתית ומיקומו יותר מאשר 3 מומחים לרשתית שדנים ביניהם ומחליטים. הטכנולוגיה עומדת לפני אישור FDA ותהיה בשימוש בעתיד", מוסיפה פרופ' לבנשטיין.

יש להדגיש כי בחירת הטיפול האפשרי היא בהתאם  להחלטת הרופא המטפל  הרושם את המרשם ובהתייעצות עם המטופל. המידע נכון למרץ 2023.

למידע נוסף ,יש לפנות לרופא המטפל. מוגש כשירות לציבור בחסות חברת רוש פרמצבטיקה (ישראל) בע"מ.