המקום שהכי דוחה אותנו בכיורים ואמבטיות - הוא פתח הניקוז, לשם נקווים כל שיירי המזון והלכלוך בכיור, ובמקלחת – השערות וכל השאר. נדיר שאנחנו מעזים להסתכל מה קורה שם בפנים, ולרוב אנחנו עושים זאת רק במקרים של סתימה או האטה משמעותית בקצב ניקוז המים. אבל מסתבר שכדאי לכם מפעם לפעם לבדוק מה קורה שם.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

מחקר חדש שנעשה באוניברסיטת מזרח אנגליה מציע לנו לנקות את פתחי הניקוז משאריות של שערות ושאר לכלוכים לעיתים הרבה יותר תכופות משאנחנו עושים בפועל. לפני חשיפת הממצאים, חשוב לציין, כי המחקר הוזמן על ידי חברת באסטר שמשווקת שירותים של פתיחת חסימות של פתחי ניקוז, כך שכל המחקר ותוצאותיו צריכים להילקח בעירבון מוגבל.

במחקר נמצא כי כל השיער, שאריות הסבון, הלכלוך והשומן שנאגרות בפתחי הניקוז, לא רק גורמים לחסימות אלא מהווים קרקע גידול ללא מעט חיידקים מחוללי מחלות. כאשר זרם המים מופעל וזורם לפתחי הניקוז, החיידקים המסוכנים האלה לא בהכרח יורדים בפתח הניקוז אלא עלולים להידחף אחורה ולבוא במגע עם העור שלכם במקלחות או גרוע מזה, עם המזון שלכם בכיור המטבח.

via GIPHY

עוד ב-mako בריאות
>> למה הדיאטה החדשה הזאת שוברת את האינטרנט?
>> כנראה שזמן לא באמת מרפא לב שבור
>> מי בריאה יותר: אשלי גרהאם או ג'יג'י חדיד?

בדו"ח שפורסם ב - NetDoctor נכתב: "בפתחי ניקוז של אמבטיות ומקלחות, הסביבה חמה, לחה, רוויה בפסולת כגון שאריות של שיער וחלקיקי עור, מה שמהווה קרקע לגידול חיידקים ... תעלות ופתחי ניקוז בבתים ובבתי חולים יכולים להיות מקומות שמקדמים התפשטות של מחלות".

החיידקים שעלולים להימצא בפתח הניקוז שלכם הם בין השאר חיידק האיקולי, המצוי לרוב בצואה של אדם; חיידק האנטרובקטר קלואקה, שיכול לגרום לזיהומים בדרכי השתן; וחיידק הסלמונלה שעלול לגרום למחלת הטיפואיד, שללא טיפול אנטיביוטי עשוי להיות מסוכנת לבני אדם. יחד עם זאת, אין צורך להילחץ. מרבית החיידקים המצויים בפתח הניקוז אינם מזיקים. זה נורמלי להיחשף לכמות חיידקים מסוימת מדי יום. 

אבל זה לא אומר שאתם צריכים להזניח את ניקיון פתחי הניקוז. חשוב לנקות את פתחי הניקוז באמבטיה ובכיור המטבח, לשמירה על היגיינה.