מחקר חדש מגלה שווירוס בטן יכול לעבור בקלות מאדם לאדם כמה מטרים באוויר. חוקרים קנדיים מצאו כי אמצעי החיטוי בבתי החולים אינם יעילים אל מול היכולת של הווירוסים להתפשט באוויר, והם ממליצים לבתי החולים לבודד אנשים עם וירוסים או להשקיע במערכות סינון האוויר המוצבות בהם.

צוות המחקר הגיע לשמונה בתי חולים ובדק במחלקות לטיפול ארוך טווח את אחוזי ההתפרצות של דלקת המעי (גסטרואנטריטיס) בקרב המטופלים. הצוות אסף דגימות אוויר מסביב למיטות החולים, בקרבת הדלת לחדר ובעמדות האחיות. התוצאות לא הותירו מקום לספק: הווירוסים נמצאו בכל המקומות שנבדקו - ברמה של עד כ-50 אחוז מהרכב האוויר.

עוד ב-mako בריאות:
למה כל כך חשוב להשלים שעות שינה?
איזה אמצעי מניעה הכי מתאים לך?

תופעה: מבוגרים לוקחים ריטלין כדי להתגבר על קשיים

פרופ' קרולין דוקיין, מאוניברסיטת לואל שבקוויבק מסבירה לדיילי מייל שהתגלית משמעותית במיוחד, שכן דרכה ניתן להסביר מדוע מיגור מגפות הוא כה קשה. "האמצעים שננקטים בבית החולים דואגים רק למגע ישיר עם החולה", היא אומרת, "אך מתוך המחקר ניתן להסיק כי יש לשנות את כללי ההיגיינה בבתי החולים בצורה שלוקחת בחשבון את הזיהום שנישא באוויר".

היות ווירוסים יכולים לשרוד מחוץ לגוף למשך כמה ימים ולהינשא ברוח ממקום למקום, פרופ' דוקיין מציעה למקומות ציבוריים כמו בתי חולים, בתי אבות ובתי ספר להשתמש במערכות מתקדמות לסינון האוויר בכדי למנוע הדבקה המונית בווירוסים.

"החידוש במחקר מתייחס להעברה דרך האוויר של דלקת מעי חריפה", מסביר ד"ר יוסי עזורי, מנהל היחידה למחקרים קליניים, מכבי שירותי בריאות. "חשוב לציין כי במחקר מדובר רק על נגיף אחד ספציפי הגורם לדלקת המעי, אך יש עוד הרבה וירוסים נוספים שיכולים לגרום למחלה".

>> הדרך למקרר בריא יותר מתחילה בכניסה לסופר