המחקר נעשה בבית הספר לרפואה ציבורית של אוניברסיטת הרווארד ופורסם בכתב העת JAMA לרפואה פנימית. במהלך המחקר, נבחנו 1.5 מיליון אשפוזים של פציינטים מבוגרים, בין השנים 2011 ל-2014. הם התמקדו בשיעור תמותה ובשיעור אשפוזים מחודשים בטווח זמן של 30 יום. הממצאים מראים שאולי לרופאים גברים יש לא מעט מה ללמוד מרופאות. 

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

מטופלים שטופלו בידי רופאות המתמחות ברפואה פנימית היו עם שיעור תמותה מעט נמוך יותר (11.07 אחוזים, לעומת 11.49 אחוזים) ושיעור אשפוזים מחודשים נמוך יותר (15.02 אחוזים לעומת 15.57), בהשוואה למטופלים של רופאים המתמחים ברפואה פנימית.

החוקרים ציינו כי למרות שההבדלים בשיעור התמותה נראים קטנים, משמעותם מבחינה מספרית חשובה. "פחות מטופלים (ליתר דיוק – 32 אלף פחות) ימותו בשנה אם רופאים יצליחו להגיע לאותן התוצאות שרופאות משיגות". הם המשיכו והוסיפו כי "אם נוכל להבין מדוע ישנם הבדלים באיכות הטיפול, זה יספק לנו תובנה חשובה באשר לשיפור איכות הטיפול, ללא קשר למי שמספק אותו".

עוד ב-mako בריאות
>> שאלון: חושבים שהרגלי ההיגיינה שלכם בריאים?
>> האימון הזה לא עוזר לכם, למה אתם עושים אותו?
>> מחקר: ניתוחים קיסריים ישנו את אבולוציית האדם

בישראל ובארה"ב: רופאות משתכרות פחות מרופאים 

כתגובה למחקר, רופאים מאוניברסיטת קליפורניה ציינו כי נשים שעוסקות ברפואה בתחום האקדמיה משתכרות פחות מאשר גברים. לטענתם, ממצאים אלה שמראים כי נשים מספקות טיפול איכותי יותר אך מקבלות שכר נמוך יותר על עבודתן צריך לעודד את מערכת הבריאות לחולל שינויים ולספק תגמול טוב יותר ואפשרויות קידום רבות יותר, בהתאם לביצועים של הרופאים.

גם בישראל רופאות משתכרות פחות מרופאים. על פי מחקר שנעשה על ידי משרד הבריאות והלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שפורסם בשנת 2014, רופאות מקבלות שכר נמוך יותר ב-25 אחוזים מרופאים גברים. זאת לאחר שהביאו בחשבון משתנים כמו מקום העבודה, גיל, תעודת מומחה ושעות העבודה. בהתחשב בנתונים שממחישים כל שנה כי מספר הרופאים והרופאות ביחס למספר המטופלים נמוך ביותר בישראל, אולי שוויון במשכורת יוכל לסייע לדרבן יותר נשים לפנות למקצוע בעתיד. 

(מקור)

>> למה טיפולי שיניים יקרים כל כך?