האם הגזים שלנו יכולים לגלות אם יש לנו סרטן? מדענים מאמינים שהגזים בגופנו יכולים להעיד על טווח של מחלות כמו סרטן המעי או תסמונת המעי הרגיז. אך הניסיון לנתח גזים דרך ינשוף או ניתוח דגימות צואה יכול להיות בעייתי. המצאה חדשנית של קפסולה עם חיישני גזים יכולה לפתור את הבעיה, כך טוענים פרופ' קלנטר-זיידה מהמכון הטכנולוגי באוסטרליה וצוות חוקריו.

הקפסולה נלקחת דרך הפה, ויכולה לספק תובנות חדשות לגבי הגזים שנמצאים בתוך הגוף שלנו. היא משמשת כדי למדוד את הריכוז של גזי המעיים על ידי חיישני גז, ובעזרת משדר אלחוטי, כמו-כן, היא מסוגלת לשדר את הממצאים הישר אל הטלפון החכם עוד לפני שהיא יוצאת מהגוף.

"אנחנו יודעים שמיקרואורגניזמים בגוף הם תוצר לוואי של תהליך העיכול," אומר פרופ' קלנטר-זיידה לדיילי מייל, "אך אנו מבינים מעט מאוד על השפעותיהם על בריאותנו. האמצעי הלא-פולשני הזה יוכל לעזור לנו להבין איך מיקרואורגניזמים במעיים משפיעים על הפרעות בעיכול ומחלות מעיים. בנוסף, כך נדע איך סוגי מזון שונים משפיעים על המעיים, ונוכל לייעץ למטופלים להימנע מהם."

איש מפליץ (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
הרחת גזים היא אמנם לא נעימה, אבל היא יכולה להטיב לבריאותנו | צילום: אימג'בנק / Thinkstock
>> וגם: הכלב שיכול להריח סרטן

האם הרחת גזים טובה לבריאות?

מדענים טוענים כי לריח של גזים יש הטבות בריאותיות. הוא יכול לעזור להילחם בסרטן, שבץ ומחלות לב. מימן גופרתי, למשל, הוא גז המופק כתוצאה מתהליך העיכול והפירוק של האוכל. על אף שהוא רעיל במינונים גדולים, בחשיפה נכונה הוא יכול לעזור לגוף להתגונן נגד מחלות.

כאשר תאים מותקפים על ידי מחלות, הם מנסים לייצר מימן גופרתי כדי להילחם נגדם. בשנה שעברה מצאו חוקרים רכיב שיכול לעזור לגוף לייצר את החומר במידה רצויה, והם מאמינים שהוא יוכל למנוע נזק לתאים, וכך יצליח לטפל במחלות כמו סוכרת, בעיות לב ושיטיון. 

 >> וגם: האם זקן ההיפסטר שלך מזוהם?