בכל הנוגע לצריכת חלב והשפעותיו הבריאותיות, מדובר בסוגיה שנויה במחלוקת, בלשון המעטה. מחקרים רבים נעשו ועדיין נעשים בנושא, חלקם מצביעים על יתרונות בריאותיים של חלב ואילו אחרים מראים כי יכולות להיות לו גם לא מעט חסרונות בריאותיים, במיוחד כשמדובר בצריכה מופרזת.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

מחקר חדש חושף כיצד חלב מפוסטר לא-מותסס וחלב מפוסטר מותסס משפיעים על תוחלת החיים שלנו. מחקרים רבים נעשו על מוצרי חלב מותססים, כמו יוגורט וקפיר, שמצאו כי יש להם שלל יתרונות בריאותיים, בעיקר בשל הימצאותם של חיידקים ידידותיים במזונות אלו, שלא מצויים במוצרי חלב שלא עברו תהליך תסיסה.

קערת יוגורט (צילום:  Vladislav Noseek, shutterstock)
מזונות כמו יוגורט יכולים לתרום לתוחלת החיים | צילום: Vladislav Noseek, shutterstock

במחקר הנוכחי, שפורסם בכתב העת הרפואי Ageing Research Reviews, נמצא כי מוצרי חלב לא-מותססים מגבירים איתות של קומפלקס חלבונים (mTORC1) - מצב שיכול להוביל לקיצור תוחלת החיים. אך מוצרי חלב מותססים מכילים חיידקי חומצה לקטית שמפחיתים שני דברים שמצויים בחלב (אקסוזומים וגלקטוז) – דבר המשפיע על איתות קומפלקס החלבונים mTORC1 ומפחית את ההשפעה שלו על תהליך ההזדקנות ולפיכך יכול להאריך את תוחלת החיים.

לדברי החוקרים, ייתכן כי שינויים שקרו עם התקדמות הטכנולוגיה, הרפואה והתעשייה, כמו שימוש במערכות קירור ובתהליך של פסטור חלב גרמו למעשה להפחתה בצריכת מזונות מותססים בקרב בני אדם. לטענתם, זה ככל הנראה השפיע על תהליך ההזדקנות ועל תוחלת החיים.

עוד ב-mako בריאות:
>> חשבו שזה עצירות, אבל אז הגיע האבחון האמיתי
>> עלייה בתחלואה – במדינה המחוסנת ביותר בעולם
>> הסימנים שהגיע הזמן להפסיק לצבוע את השיער

מחקר זה הוא תזכורת טובה לכך שכדאי לנו לשלב יותר מזון מותסס בתפריט שלנו ובמיוחד יוגורט שמספק פרוביוטיקה חשובה לגוף שלנו. עם זאת, חשוב לציין כי מרבית המחקרים שהצביעו על השפעות שליליות של צריכת חלב התמקדו בעיקר בהשפעה של צריכה מוגזמת של חלב (בקרב אנשים בריאים). כך שאם אתם צורכים כמות מתונה של חלב, אתם כfל הנראה תהיו בסדר. אם אתם לא בטוחים אם כמות החלב שאתם צורכים היא בריאה, הנה כמה סימנים שיעזרו לכם אם הגזמתם עם החלב.