אנחנו כבר יודעים שתזונה לקויה יכולה להוביל לשלל בעיות בריאותיות, כמו כולסטרול גבוה, השמנת יתר, סוכרת מסוג 2, מחלות לב וכלי דם ועוד. אבל כעת חוקרים מוסיפים לרשימה הזאת גם בעיות בראייה. ממחקר שפורסם לאחרונה בכתב העת הרפואי British Journal of Ophthalmology, נמצא כי מזונות מסוימים מעלים את הסיכון ללקות בניוון מקולרי, מחלת עיניים הפוגעת בחדות הראייה.

 >> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

חוקרים מאוניברסיטת באפלו ניתחו מידע שנאסף במסגרת מחקר אחר שנעשה במשך 18 שנה (1987-1995) ובו 66 מזונות שונים שנצרכו על ידי המשתתפים. לפי סוגי המזונות שנצרכו, יכלו החוקרים לפצל את המשתתפים לשתי קבוצות עיקריות: קבוצה של צורכי תזונה מערבית וקבוצה של צורכי תזונה "זהירה". החוקרים מצאו כי משתתפים שלא לקו בניוון מקולרי לפני כן או במהלך תחילת המחקר, שצרכו תזונה מערבית (ופחות בריאה), היו בסיכון גבוה יותר ללקות בניוון מקולרי 18 שנים לאחר מכן.

התזונה המערבית התאפיינה בעיקר בתפריט הכולל בשר אדום, מזון מטוגן, מוצרי חלב עתירי שומן ודגנים מעובדים (כמו קמח לבן). ואלו שצרכו אותה נמצאו בסיכון גבוה פי 3 לפתח ניוון מקולרי בגילים מאוחרים. ניוון מקולרי היא מחלה שנפוצה יותר בגיל מבוגר ובמרבית המקרים היא תוביל לירידה בחדות הראייה, לרוב בראייה מקרוב. אך במקרים מסוימים היא יכולה גם להוביל להתדרדרות משמעותית בראייה ואף לגרום לעיוורון, אם היא מתגלה בשלב מאוחר.

סטייק סינטה
פחות סטייקים, יותר אבוקדו | צילום: TMON, shutterstock

עוד ב-mako בריאות:
>> מה קורה כשאוכלים בטעות עובש? רופא עונה
>> נפיחות בבטן? הסופר פוד הזה יפתור את הבעיה
>> זה הדבר האחד שלא כדאי לגעת בו בסופר

ואם אתם רוצים לשמור אף יותר טוב על העיניים שלכם, יש עוד דברים שאתם יכולים לעשות מלבד הימנעות ממאכלים שעלולים להוביל להתדרדרות בראייה. ישנם לא מעט מאכלים שנחשבים טובים לשמירה על בריאות העיניים שאתם יכולים לשלב בתפריט היומי שלכם, ביניהם תרד, אבוקדו, אגוזי מלך, טחינה ועוד.