רבים נוטים לחשוב שכושר מגביר רעב. מאחר שבזמן אימון אנחנו שורפים קלוריות, הגיוני שהגוף שלנו ידרוש שנפצה על הקלוריות ששרפנו ונמלא את החסר בקלוריות חדשות. אבל נראה שסברה זו אינה מדויקת, למעשה – מחקר חדש טוען שפעילות גופנית דווקא מפחיתה תאבון.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

מחקרים שיצאו בשנים האחרונות הראו שפעילות אירובית (כמו ריצה, אופניים, שחייה) מפחיתה תאבון על ידי שינוי ההורמונים שמשפיעים על הרעב שלנו. אולם, עד כה חוקרים לא הצליחו לחשוף את המנגנון בגוף שאחראי לתגובה זו. כעת חוקרים טוענים שהם מצאו את הסיבה לכך שפעילות אירובית מפחיתה תאבון.

יאנג וואן-ג'ו, חוקר מבית הספר לרפואה ע"ש אלברט איינשטיין בניו יורק, רצה לדעת מדוע אחרי ריצות של 45 דקות הוא מרגיש משמעותית פחות רעב מהרגיל. הוא סבר כי טמפרטורת הגוף, שעולה במהלך אימון, עשויה להשפיע על אותות הרעב במוח. וואן-ג'ו חשב שייתכן כי התהליך דומה למה שקורה בגוף כשאנחנו אוכלים מזון חריף.

אישה רצה (צילום: EpicStockMedia, Shutterstock)
ריצה, רכיבה על אופניים ושחייה הכי מפחיתות תאבון | צילום: EpicStockMedia, Shutterstock
עוד ב-mako בריאות:
>> 6 דברים מפתיעים שהמראה החיצוני אומר עליכם
>> סיוט שהתגשם: הובהלה למיון עם ג'וק בתוך האוזן
>> אכלה יותר ארוחות ביום - והשילה 30 ק"ג  

הקשר שבין טמפרטורת הגוף לתאבון

כשאנחנו אוכלים מזון שמכיל למשל פלפל חריף, טמפרטורת הגוף שלנו עולה והתיאבון שלנו יורד. הסיבה לכך טמונה בקפסאיצין, תרכובת המשפיעה על קולטני חישה בגוף וגורמת לתחושה שחם לנו לאחר האכילה. נוסף על כך, מחקרי עבר הראו שקפסאיצין מפחית תאבון. בעקבות כל הנתונים הללו, ג'ו תהה אם תחושת חום המתלווה לאימון גופני לא עלולה לעורר קולטנים במוח באזורים הקשורים להומאוסטזיס, ויסות של תהליכים בסיסיים בגוף, כמו אכילה.

מחקרו של ג'ו, שפורסם בכתב העת המדעי PLOS Biology, אכן הראה כי ישנו קשר בין טמפרטורת הגוף לתחושת תאבון. המחקר נעשה על עכברי מעבדה וכלל שני שלבים עיקריים. תחילה, חשפו את העכברים לקפסאיצין ובדקו אם זה משפיע על קולטנים במוח הקשורים לתאבון – ואכן הם אכלו פחות במשך 12 השעות שלאחר האימון. לאחר מכן, החוקרים חשפו את העכברים לפעילות גופנית פעמיים. בפעם הראשונה אכן הם אכלו פחות לאחר האימון. ובפעם השנייה החוקרים "השביתו" את הקולטן שקשור לתאבון וחשפו את העכברים לפעילות גופנית של 40 דקות. למרות שטמפרטורת הגוף עלתה, האימון לא השפיע על התיאבון שלהם. זה למעשה הראה שטמפרטורת גוף גבוהה כתוצאה מפעילות גופנית מעוררת קולטנים מסוימים, שאלה משפיעים על תחושת הרעב.

"המחקר שלנו מספק הוכחה שטמפרטורת הגוף יכולה להוות סימן ביולוגי שמווסת את האכילה, בדיוק כמו הורמונים", סיכם ג'ו. הוא הוסיף כי מידע זה עשוי לסייע בעתיד לפיתוח אסטרטגיות לירידה במשקל.