אם תהיתן עד כמה באמת קפאין יכול להשפיע על העובר, ייתכן שחוקרים נורווגיים מצאו את התשובה. על פי מחקר חדש, תינוקות שנחשפים לרמות גבוהות של קפאין ברחם נמצאים בסיכון גבוה יותר לסבול מעודף משקל.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

המחקר פורסם בכתב העת הרפואי BMJ Open והסיק כי חשיפה לרמות קפאין בינוניות עד גבוהות ברחם מקושרת למשקל עודף בילדות. המחקר, שנעשה על ידי מומחים מהמכון הנורווגי לבריאות הציבור גילה כי ילדים הנחשפים לרמות גבוהות במיוחד של קפאין יכולים לשקול 480 גרם יותר בגיל 8, בהשוואה לילדים החשופים לרמות נמוכות של קפאין. החוקרים טוענים שמחקרם תומך בהמלצה הרווחת להפחית את צריכת הקפאין במהלך ההיריון.

לרוב, ממליצים לצרוך לא יותר מ-300 מ"ג קפאין ביום, אך עדיף פחות. בבריטניה ממליצים לצרוך עד 200 מ"ג קפאין ביום. כוס קפה נמס מכילה בממוצע כ-100 מ"ג קפאין וכוס תה מכילה כ-75 מ"ג קפאין. אסור לשכוח שקפאין מצוי גם בשתייה קלה כמו קולה ובשוקולד.

עוד ב-mako בריאות:
>> האם זו המחלה שגרמה למותו של אביצ'י?
>> בדקו את עצמכם: 8 סימנים שאתם אנשים בריאים
>> האם הדיאטה הזאת היא הפשוטה ביותר בעולם?

במחקר האחרון, החוקרים בחנו מידע שנאסף מיותר מ-50 אלף נשים נורווגיות וילדיהן. המשתתפות מילאו שאלונים בנוגע לתזונה שלהן במהלך ההיריון ונאספו נתונים כמו מדידת הגדילה בקרב ילדים, כולל משקלם. כמחצית (46 אחוז) מהנשים ההריוניות נחשבו לצורכות של רמות קפאין נמוכות (פחות מ-50 מ"ג ביום). 44 אחוז מהן צרכו רמה בינונית של קפאין (בין 50 ל-199 מ"ג ביום), ו-7 אחוזים מהן צרכו רמות גבוהות של קפאין (בין 200 ל-299 מ"ג ביום). חלקן צרכו רמות גבוהות מאוד של קפאין – יותר מ-300 מ"ג.

החוקרים השוו בין המידע שנאסף מן הנשים למדידות שנלקחו מילדים בשלבים שונים של הילדות, עד לגיל 8. צריכה בינונית, גבוהה וגבוהה מאוד של קפאין במהלך ההיריון נקשרה לסיכון מוגבר ב-15 אחוז, 30 אחוז ו-66 אחוז בהתאמה ל"גדילה מוגברת", בהשוואה לילדים לאימהות שצרכו רמות נמוכות של קפאין במהלך ההיריון. זוהי לא הפעם הראשונה שחוקרים חושפים השפעה שלילית של צריכת קפאין במהלך ההיריון. מחקרי עבר הראו כי קיים קשר בין צריכת קפאין לסיכון מוגבר להפלה. לכן חשוב להיצמד להנחיות הרופאים ולצמצם משמעותית את צריכת הקפאין בכל מהלך ההיריון.