קייל זה אולי הסופר פוד הכי אופנתי ונראה שכבר אמרו עליו הכל. ובכל זאת, מה שלא אמרו לכם על קייל זה שהוא יכול גם להיות ממש לא בריא, בעיקר אם צורכים יותר מדי ממנו. מופתעים? גם אנחנו.

ארני האבארד, מיקרוביולוג מקליפורניה, בדק דגימות של קייל במעבדה והגיע למסקנה כי צריכה מרובה של הירק האופנתי עלולה לגרום למגוון רחב של סימפטומים. האבארד לקח קבוצה של אנשים שאוכלים רק אוכל אורגני ועושים הרבה ספורט, ולהפתעתו, גילה שגם הם נוטים ללכת לרופא לעיתים תכופות. בין תלונות על עייפות כרונית לבין בעיות בעור ובשיער, האבארד הבין שכנראה יש משהו ממש לא בריא במה שהאנשים ה"בריאים" האלה עושים.

הוא מיד חשד בשתיית שייקים ירוקים המכילים קייל כהרגל המזיק שגורם לכל התחלואות בקרב אותם נבדקים. כך החליט לקחת את הירק למעבדה, שם גילה כי הוא מכיל כמויות גדולות של מתכת רעילה הנקראת תליום.

התליום שימש בעבר כקוטל עכברים ומזיקים. ההשפעות של הרעלת תליום כוללות נשירת שיער ונזק לעצבים הפריפריאליים, לקיבה ולכליות, ובנוסף, התליום גם נחשד כחומר מסרטן. 

עוד ב-mako בריאות:
>> מהי ארוחת הבוקר שלכם ומה אתם צריכים לאכול במקום?
>> הולכים הרבה לים? לא תאמינו מה מסתתר בתוך החול

>> אל תגלו: 5 דרכים הלסתיר את הזיעה שלכם

לצרוך במידה

מחקרים רבים מראים כי ירקות ירוקים כמו קייל וכרוב הם מאוד טובים בשאיבת רעלנים מהאדמה, עד כדי כך שבמחקר סיני חדש ממליצים על שימוש בהם בשביל לטהר אדמה מרעלנים. אבל אפשר להירגע, זה שקייל שואב את התליום מהאדמה לא בהכרח אומר שיהיה בו תליום, החומר הזה קודם צריך למצוא את דרכו לאדמה.

בנוסף, יש גם עניין של ריכוז. זה תלוי כמה קייל או כרוב אוכלים. אחד החוקרים מהמחקר, שהוכיח כי קייל וכרוב שואבים תליום מהאדמה, אמר לאתר החדשות Vox כי זה לא סביר שקייל יספוג מספיק תליום בשביל להרעיל אנשים. "ברוב סוגי האדמה יש רמות נמוכות מאוד של תליום, לכן הסיכוי שקייל יכיל כמות מספיקה בכדי לגרום להרעלה הוא בלתי סביר".

וגם אם קייל יכול להזיק לבריאות שלכם וגם אם לא, חשוב לצרוך אותו במידה הראויה כדי לא לסבול מתופעות לוואי.

>> איזו תנוחת שינה הכי בריאה לנו?