בעת טקס הענקת המדליות באולימפיאדת ריו בו קיבל ספורטאי הג'ודו הישראלי אורי ששון את מדליית הארד, היה נדמה לרגעים כי הוא מאושר יותר מזוכה מדליית הכסף - ולא במקרה.

חוקרים מצאו כי ספורטאים אולימפיים נוטים להיות שמחים יותר לאחר זכייה במדליות ארד מאשר לאחר זכייה במדליות כסף, דיווח אתר החדשות "קוורץ" (Quartz).

הפסיכולוגים ויקטוריה מדווק ותומס גילוויץ' מאוניברסיטת קורנל יחד עם סקוט מיידי מאוניברסיטת טולדו, ביקשו בשנת 1995 מהסטודנטים שלהם לצפות בסרטוני וידאו מתוך המשחקים האולימפיים בברצלונה בשנת 1992, ולדרג את הבעות הפנים של הספורטאים בסולם בן 10 דרגות, כאשר הנמוכה ביותר היא "הבעה מיוסרת" והגבוהה ביותר היא "הבעת אקסטזה".

המחקר מצא כי זוכים במדליות ארד הפגינו ככלל (לפחות כלפי חוץ) רמות שמחה ושביעות רצון גבוהות יותר מאלו של זוכי מדליות כסף, הן בעת הודעה הראשונית על התוצאות והן על הפודיום במהלך טקס הענקת המדליות.

הדירוג הממוצע של זוכי מדליות ארד מיד לאחר דבר היוודע הזכייה היה 7.1 לעומת 4.8 אצל זוכי מדליות כסף. הפער הצטמצם מעט בעת טקס הענקת המדליות אולם דירוג רמת השמחה עדיין נטה בבירור לטובת זוכי הארד.

מחקרים אחרים שנעשו בעבר באותו נושא הניבו תוצאות דומות. חוקרים העריכו כי הפער ברמות השמחה נובע מכך שזוכי מדליות כסף היו ממוקדים יותר בכך שלא הצליחו לזכות במדליית זהב, בעוד שזוכי מדליות ארד היו מאושרים מעצם העובדה שהצליחו לזכות במדליה.

>> הכתבה עלתה ב- TheMarker

>> 1.1 מיליון שקל לדירה חדשה: הצלחה למחיר למשתכן בראשון לציון; כישלון בבית שמש
>> ליברמן לכחלון: מינויי ופיטורי דירקטורים - בסמכות שרי האוצר והביטחון בלבד