מחקר נורווגי חדש מצא כי נשים שילדו תינוקות ארוכים יותר נמצאות בסיכון גבוה יותר לחלות בסרטן השד. המחקר נעשה על מדגם של 22,000 נשים, ומצא כי אלה שילדו תינוקות הארוכים בשני סנטימטרים מהממוצע היו בסיכון גבוה ב-13 אחוזים לפתח סרטן בשד.

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

הסברה של החוקרים היא שאורך התינוק משפיע על חשיפה לרמות גבוהות של הורמונים מסוימים ברחם, מה שמשפיע על הנשים הללו לאורך חייהם. הנשים שהשתתפו במחקר היו סביב גיל 50, ובנוסף לסיכון בעקבות הלידה של תינוקות ארוכים מהממוצע, מסתבר שגם בקרב נשים שאימהותיהן היו גבוהות מהממוצע הסיכון להתפתחות סרטן השד עולה. 

במחקר קודם, שנעשה בלונדון והתבסס על סקירת 32 מחקרים תצפיתיים בנושא. הוכח קשר בין משקל הלידה לבין הסיכון להתפתחות סרטן השד. המחקר מצא כי על כל חצי קילו מעל הממוצע, יש הגברה של 6 אחוזים בסיכוי להתפתחות סרטן השד. בהתאם, במחקר הזה, נמצא כי הגובה של התינוק הוא הגורם שאחראי ביותר על העלאת הסיכון לכך.

על אף ריבוי המחקרים בנושא, וביסוס הקשר דרך כמות הנבדקים המרובה, עדיין אין ידע ודאי לגבי המנגנון הביולוגי שגורם לכך לקרות. וכמובן שיש לזכור כי ישנם גורמים רבים אחרים, סביבתיים וגנטיים, להתפתחות סרטן השד.

עוד ב-mako בריאות:
>> יש לך מן בובז? 10 סימפטומים גבריים מדאיגים
>> טבעונות זה פשוט: כך תעשו את השינוי
>> שותים הרבה מים כדי להימנע מהנגאובר? זה לא עובד