תמיד אמרנו שצריכה מתונה של כל דבר היא קריטית לאורח חיים בריא, אבל אנחנו תמיד שמחים להציג הוכחות חדשות לכך. מחקר חדש חושף קשר בין קפה לסיכון מופחת למחלות קשות - אבל חשוב לא להגזים - יותר מארבע כוסות ביום והיתרון הבריאותי עלול להיעלם. 

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק? 

חוקרים מאוניברסיטת נווארה בספרד ואוניברסיטת קטניה באיטליה מצאו קשר בין צריכת קפה לסיכון מופחת לתסמונת מטבולית. התסמונת המטבולית היא למעשה שם כולל לקבוצה של גורמי סיכון מטבוליים שמשפיעים על התפתחות של מחלות לב וכלי דם וסוכרת מסוג 2. לפי החוקרים, צריכה של עד 4 כוסות קפה ביום יכולה להפחית את הסיכון לתסמונת מטבולית ב-2 עד 44 אחוזים. התסמונת המטבולית הולכת ונעשית נפוצה יותר וגורמי הסיכון כוללים בין היתר השמנת יתר, יתר לחץ דם, רמה גבוהה של טריגליצרידים בדם, רמה נמוכה של HDL (הכולסטרול הטוב) ועוד.

לפי החוקרים, "צריכה ארוכת טווח של קפה קשורה לסיכון מופחת ליתר לחץ דם". באופן מפתיע, הממצאים תקפים גם לקפה נטול קפאין. מה שעומד מאחורי ההשפעה החיובית הזו של קפה על הגוף שלנו, הם ככל הנראה נוגדי חמצון. אחד החוקרים, ג'וספה גרוסו מאוניברסיטת קטניה, סבור כי פוליפנולים עשויים להיות הסיבה שמאחורי היתרון הבריאותי, במיוחד חומצה פנולית ופלבונואידים, המצויים בקפה.

אישה צעירה שותה קפה (צילום:  Gian Cescon on Unsplash)
אבל היזהרו, לא יותר מארבע כוסות ביום | צילום: Gian Cescon on Unsplash

עוד ב-mako בריאות:
>> הטעויות שאנחנו עושים כשהשפתיים שלנו יבשות
>> שימו לב: אלה המזונות הקשים ביותר לעיכול
>> סקר חושף: זה סוג הגברים ששולחים "דיק פיקס"

עם זאת, היתרון הבריאותי עלול להיעלם אם אתם צורכים יותר מארבע כוסות קפה ביום. תזכורת טובה לכך שכל דבר כדאי לצרוך במתינות, במיוחד קפה. כמו כן, חשוב לציין כי למרות שהמחקר נעשה באופן עצמאי על ידי החוקרים, הוא הוזמן על ידי המכון למידע מדעי על קפה, שחברות בו חברות קפה גדולות.

מחקרים קודמים הראו כי גם לתה השפעה דומה על תסמונת מטבולית, במיוחד תה ירוק, שעשיר בנוגדי חמצון. זהו בהחלט לא המחקר הראשון שמראה כי לקפה יכולות להיות השפעות בריאותיות מיטיבות. לפני כחצי שנה פורסם מחקר שמצא כי עשוי להשפיע על תפקוד השומן החום בגוף, שאחראי לשריפת קלוריות יעילה יותר. למרות שמדובר במחקר ראשון מסוגו, החוקרים סבורים כי ייתכן מאוד שבעתיד תוספי קפאין יוכלו לסייע בשמירה על המשקל ואולי אף עשויים להיות הפתרון למגפת הסוכרת בעולם.