ההתלבטות אם לעשות חיסון נגד שפעת או לא נפוצה בקרב רבים, אך ייתכן שהמחקר החדש של משרד הבריאות יעזור לכם להחליט: על פי ממצאי המחקר, החיסון לשפעת השנה נמצא פחות יעיל בקרב קבוצות גיל מסוימות. אז האם זה אומר שעלינו לוותר השנה על החיסון? לא בדיוק.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

ראשית, חשוב לציין כי רופאים ממליצים לקהל הרחב להתחסן, כיוון שמדובר בחיסון שעובד וחשוב לעשות אותו בתקופת החורף. עם זאת, הממצאים של משרד הבריאות מראים שגיל המתחסנים מהווה גורם חשוב ביעילותו. "הנתונים שנאספו על ידי משרד הבריאות בדקו אנשים שחלו בשפעת וכמה מהם חוסנו. אז הם ראו שבקבוצות גיל שונות יש לכאורה תועלת שונה של החיסון", מסביר ד"ר דורון בושניצקי, מומחה לרפואת ילדים, לאומי שירותי בריאות, שהתארח בחדשות הבוקר עם ניב רסקין. 

עוד ב-mako בריאות
>> למה הדיאטה החדשה הזאת שוברת את האינטרנט?
>> כנראה שזמן לא באמת מרפא לב שבור 
>> מי בריאה יותר: אשלי גרהאם או ג'יג'י חדיד?

על פי הנתונים, החיסון אפקטיבי במיוחד בקרב תלמידי בתי הספר ופחות יעילה בילדים קטנים, בין גיל חצי שנה לגיל חמש ובקרב קשישים מעל גיל 65. "עדיין ההמלצה שלנו ושל רופאי הילדים היא להתחסן", אומר פרופ' ארנון אפק, משנה למנכ"ל המרכז הרפואי תל השומר. "משרד הבריאות התחיל במודל חדש של חיסון בתוך כיתות ושם רואים אפקט לעובדה שכולם מתחסנים יחד ואז זה מגן אחד על השני. אנחנו צריכים להרחיב את המודל הזה כדי להגן על התלמידים וגם על המורים והמשפחות", מוסיף פרופ' אפק.