תביעה בגין רשלנות רפואית המוגשת בימים אלה, עוסקת בשאלה - מדוע בקופת חולים כללית נמנעו מלהפנות תושבת אור יהודה לבדיקת קולונוסקופיה תקופתית, ולבדיקות חיוניות נוספות חרף תלונותיה הבריאותיות. את התביעה הגישו ילדיה של האישה, באמצעות עו"ד רן שפירא ורותם ציוני ממשרד עוה"ד אלמוג – שפירא, לאחר שלטענת התובעים נפטרה מסרטן המעי הגס אשר אובחן אצלה באיחור רב.

על פי כתב התביעה, המנוחה בת ה-70 התלוננה על עצירות מתמשכת, כאבי גב וחולשה; שבעטיים הופנתה למומחים בתחום הגסטרואנטרולוגיה והפרוקטולוגיה. אולם, אלה, כך נטען, נמנעו מלהפנותה לבדיקת קולונוסקופיה, אף שחלפו כחמש שנים מבדיקתה הקודמת.

עו"ד שפירא טוען שהסרטן אותר בגופה, לאחר שהופנתה לתל השומר עקב כאבי בטן עזים מהם סבלה, שם במהלך בדיקת CT שביצעה אובחן בגופה סרטן המעי הגס הקטלני. למרות טיפול אגרסיבי שכלל כריתת חלק מהמעי וטיפולים כימותרפיים, מצבה הוסיף להידרדר, עד שבספטמבר 2016 הלכה לעולמה כשהייתה בת 78.

בתביעה נטען, כי רופאי קופת החולים כללית לא נתנו את דעתם למצבה הרפואי המידרדר של המנוחה, לא דאגו להפנותה לטיפולים ולמעקבים והתעלמו לחלוטין מתלונותיה, אף שאלה העידו על מצב רפואי מסוכן. "חוסר הבירור המתאים לתלונותיה של המנוחה על-ידי הרופאים המטפלים, ואי הפנייתה לבדיקות הנחוצות, הובילו למותה המצער", כך טען עו"ד שפירא.

בתביעה מבקש האחרון מבית המשפט לחייב את קופת חולים כללית, לפצות את ששת ילדיה של המנוחה בסכום המקסימלי שנמצא בסמכותו של בית המשפט (עד 2.5 מיליון שקלים). התביעה הוגשה בדצמבר 2022 לבית משפט השלום בתל אביב. על כללית להגיש כתב הגנה בתקופה הקרובה.

לאישה כואבת הבטן (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
כאבי בטן חריפים מתמשכים עלולים להעיד על בעיה חמורה | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

 

תגובת קופ"ח כללית: "כתב התביעה התקבל רק לאחרונה ותגובה על כך תינתן במסגרת ההליך המשפטי, אך כבר ניתן לציין כי התובעים לא צרפו חוות דעת רפואיות התומכות בנטען על ידם מבחינה רפואית באופן רשמי. הוא אף כלל בתוכו הודאה בכך שהוגש בהיעדר חוות דעת רפואיות נוכח חשש מהתיישנות (ראה סעיף 46 לכתב התביעה). חוות הדעת לא הומצאה כמקובל לקופת החולים באופן רשמי. אנו חולקים על כלל הטענות המשפטיות והרפואיות שפורטו בכתב התביעה ותגובה תימסר בהרחבה במסגרת ההליך המשפטי כפי שינוהל בביהמ"ש".