שלומי קטלן, 32, הגיע עם חברו לפני כחמש שנים לאחד המקוואות בבני ברק בשעה חמש לפנות בוקר, לאחר סיום שיעור תורה בבית חברו הטוב. הם נכנסו באמצעות הכרטיס המגנטי של החבר. הבלן האחראי על המקווה לא היה במקום שכן הלך להתפלל בבית כנסת סמוך.

במקווה יש שלוש בריכות: בריכת מים חמים, בריכת מים פושרים ובריכה קרה. קטלן נכנס לבריכת המים הפושרים ואילו חברו נכנס לאחת המקלחות לשטוף את גופו לפני הכניסה לבריכה. כשהחבר יצא החוצה הוא נחרד לגלות את קטלן עומד בבריכה כשראשו שמוט כלפי מטה ושקוע במים. "נכנסתי לבריכה, סובבתי את שלומי אליי, הרמתי את ראש וראיתי שאפו מדמם", שחזר החבר. 

הוא משה אותו מהמים, השכיב אותו על הרצפה, כיסה אותו במגבת והחל לזעוק לעזרה. "הוא עדיין נשם באותם רגעים אם כי בכבדות רבה והזיז את ראשו", סיפר החבר.

שני עוברי אורח ששמעו את צעקותיו נכנסו למקווה והזעיקו בבהילות אמבולנס של מד"א. 

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

כונן של מד"א החל לבצע פעולות החייאה בקטלן, החייאות ידניות ועיסויים. אנשי מד"א נוספים שהגיעו למקום התקשו להכניס ציוד החייאה חיוני למקום ואלונקה בשל שער הברזל הסגור, המאפשר כניסת אדם אחד בכל פעם באמצעות מטבעות או כרטיס מגנטי, לא ניתן היה להכניס למקום ציוד החייאה מתקדם ואלונקה לפינוי מהיר של המנוח. כך חלפו להן דקות יקרות נוספות.

החבר מיהר אל בית הכנסת הסמוך, שם העריך כי הבלן מתפלל באותה עת, וזה הוזעק אל המקום, בינתיים הגיע למקום בלן נוסף ופתח לצוות האמבולנס את שער הברזל על מנת ויוכלו להעביר ציוד במהירות ולחלץ את המנוח. וכך, רק לאחר דקות ארוכות הובהל המנוח אל בית החולים בילינסון, אך חרף ניסיונות ההחייאה, נאלצו הרופאים לקבוע את מותו. 

"לפני ששלומי הגיע למקווה הוא היה ערני מאוד. צלול. לא היו לו שום סימני מצוקה. לא סבל ממיחושים או כל מגבלה בריאותית אחרת", טוענים בני משפחתו. וחברו ציין כי "ביום המקרה שלומי הרגיש טוב, לא היה שום משהו חריג, לא הראה שום סימני מצוקה או דברים חריגים". גם בתיקו הרפואי לא נמצא תיעוד על בעיה בריאותית שיש בה לסכן את חייו. לא לחץ דם, לא בעיות סוכר, או בעיות לב.

 עוד ב-mako בריאות:
>> זהירות: המאכלים שיכולים לפגוע לכם בראייה
>> הסיכון שלכם להידבק יעלה אם תלכו למקום הזה
>> זו הטעות הכי גדולה שאתם עושים עם המסכה שלכם

על פי התביעה שהוגשה לבית משפט השלום ע"י עזבון המנוח באמצעות עוה"ד שירה פינקלשטיין ובמימון חברת 'השקעות משפטיות' נגד עיריית בני ברק ומשרד הבריאות – האחראים לפיקוח על המקוואות – נטען כי ככול הנראה בנם מעד, נחבל בראשו וטבע במקווה, אך מחדלים ורשלנות הם שגרמו לכך שבנם לא זכה לקבל סיוע בזמן, שהיה מציל את חייו.

עורכת הדין שירה פינקלשטיין (צילום: גיל דור)
עורכת הדין שירה פינקלשטיין | צילום: גיל דור

לכתב התביעה צורפה חוות דעת של רופא מומחה שציין כי אם הבלן היה נוכח במקום הוא היה יכול להושיט לו עזרה, להוציאו מהמים ולהצילו. "היעדרותו לפיכך הייתה הגורם העיקרי והחשוב ביותר שהביאה לכך שהאירוע הסתיים במותו של המנוח".

עוד נטען כי אם שער הברזל לא היה סגור, צוות מד"א לא היה מתעכב במשך ארבע דקות ארוכות וקריטיות, מה שהיה משפר מאוד את סיכויי ההחייאה של קטלן.

עיריית בני ומשרד הבריאות טרם הגישו כתבי הגנה.