ד', 67, המתגוררת באחד היישובים בשפלה, הגיעה לבית החולים אסף הרופא עם חשד לאירוע מוחי ויצאה עם כוויות וצלקות עקב מחדלי הצוות הרפואי. כעת היא תובעת פיצוי של מיליוני שקלים.

המקרה התרחש לפני כשלוש שנים. ד' עברה אירוע מוחי והגיעה לטיפול בבית החולים אסף הרופא. היא אושפזה במחלקה הנוירולוגית, ולאחר בדיקה של הצוות הרפואי הוחלט להחדיר לגופה מדללי דם בגלל החשד לקריש דם במוח. היא נשלחה למחלקת דימות לביצוע צילום סי.טי. כחלק מתהליך הדימות הוזרק לתוך וריד פרפרי בגב ידה השמאלי יוד בכמות של 100 סמ"ק, אך בגלל נפיחות וסימנים כחולים הזלפת החומר הופסקה. מתברר שהיוד (החומר הניגודי) דלף מכלי הדם לרקמות הסמוכות וגרם לתגובה קשה.

ארבע שעות לאחר מכן הוזעק למקום יועץ כירורגיה פלסטית שהעריך שמדובר בכוויות בדרגה 2 ו-3, והיא הועברה למחלקה לטיפול נמרץ כללי מחשש להתפתחויות מסוכנות. היא אושפזה במשך שלושה ימים, הייתה במעקב צמוד של יועצי כירורגיה פלסטית, כירורגית יד, אורתופדיה, פצעים, קרדיולוגיה ומכון כלי דם.

בבדיקה חוזרת שנערכה ל-ד' על ידי יועץ פלסטיקה התברר כי קיים שיפור במצבה הנוירולוגי, הנפיחות בידה ירדה אבל קיים חוסר עור. כאשר שוחררה לביתה גילתה את הצלקות שנותרו בידה וכי היא סובלת מכאבים עזים עקב מחדלי הצוות הרפואי.

צלקת ביד  (צילום: צילום פרטי)
טעות גורלית וחמורה | צילום: צילום פרטי

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק? 

בכתב התביעה שהגישה ד' לבית משפט השלום בתל אביב נגד מדינת ישראל (בית החולים אסף רופא הוא מוסד ממשלתי) באמצעות עורכי הדין דוד פייל ודניאל פרקש נטען כי הצוות הרפואי התרשל כאשר הזריק את היוד לכלי דם קטן מדי בחולה הנמצאת ממילא בקבוצת סיכון לשבירת דופן כלי הדם בניגוד לכללי הפרקטיקה הרפואית.

לכתב התביעה צורפה חוות דעת של רופא מומחה לכירורגיה פלסטית ואסתטית שקבע כי על פי המדריך לחומרי ניגוד של האיגוד האמריקאי לרדיולוגיה יש להימנע אם ניתן מהזרקת חומר ניגוד לכף היד היות שבאזור זה יש סיכוי מוגבר לדליפת חומר ניגוד (יוד) בגלל שכלי הדם בעלי קוטר קטן ועדין יותר.

"בחירת הווריד האמור הייתה טעות גורלית וחמורה בהתחשב בנהלים, בגילה של התובעת ובמחלות הרקע שלה. על הצוות היה להשתמש בווריד בעל קוטר גדול יותר כגון וריד המרפק ולהשגיח בקפידה על אזור ההזרקה במטרה לשלול דליפה של חומר הניגוד", הדגיש המומחה בחוות דעתו, "לו היה הצוות המטפל נוהג בפרקטיקה זו ניתן היה למנוע את הסבל והפגיעה בתפקודה של התובעת ואת הפגיעה האסתטית ממנה היא סובלת עד היום".

עו"ד דוד פייל (צילום: שי שקולניק)
עו"ד דוד פייל | צילום: שי שקולניק
עוד ב-mako בריאות:
>> הקפואים שאתם חייבים להעיף מהמקפיא, ומהר
>> חוקרים מצאו דבר אחד במשותף לנשים מקועקעות
>> הפעולה היומיומית הזאת גורמת לנשירת שיער

בכתב התביעה נטען עוד כי הצוות הרפואי לא מסר ל-ד' את כל המידע על אפשרות הטיפול וזה בוצע ללא הסכמתה. בתיק הרפואי של ד' יש תיעוד חלקי של הטיפול בה. מומחה מטעמה קבע לה נכות בשיעור של 15 אחוז וציין כי הצלקת מכוערת ומכאיבה. "בגלל אותה צלקת יש לי כאבים עזים המקשים עליי בביצוע פעולות פשוטות כמו הרמת סירים, תריסים, בישולים, ניקיונות וכו", טענה ד'.

מבית החולים אסף הרופא נמסר בתגובה: "התיק הנדון נמצא בהליכים משפטיים ועקב זאת אנו מנועים מלהעביר את עמדתנו בשלב זה. נגיב כמקובל בערכאות המתאימות בבית המשפט".