הקורונה פה ובגדול: בתקופה האחרונה מורגשת עלייה משמעותית במספר החולים שנדבקו בנגיף, ויותר אנשים מדווחים על סימפטומים מוכרים ביניהם: חום, שיעול ותחושה כללית לא טובה.

פרופ' סיריל כהן, ראש המעבדה לאימונותרפיה באוניברסיטת בר-אילן, מציין כי אף שקשה להעריך באמצעות מספרים את מספר החולים, לפי נתונים של משרד הבריאות, בחודשיים האחרונים יש בערך פי 5 יותר חולים בנגיף. "הזן השולט בימים אלה הוא ה-JN1.זהו זן הדומה באופיו לאומיקרון, וגם לו יש די הרבה מוטציות", הוא מציין. "אגב, אני מניח שהמספרים אף גבוהים מזה בפועל, אולם לא ניתן לקבוע מספר מדויק כיוון שכיום אנשים פחות נבדקים".

עם זאת, פרופ' כהן מרגיע ומסביר כי חרף העלייה ולמרות העובדה שתועד גם זינוק של פי 3 במקרים הקשים, המצב עדיין אינו מעורר דאגה. "החדשות הטובות הן שלא מדובר בזן אלים במיוחד, וגם מספר החולים המאושפזים במצב קשה יציב ומוערך בכ-30 חולים בסה"כ. זה בהחלט מעודד כיוון שכרגע אין סכנה לקריסת מערכת הבריאות".

אישה חולה (אילוסטרציה: אימג'בנק / Thinkstock)
אנשים מתלוננים על התסמינים המוכרים | אילוסטרציה: אימג'בנק / Thinkstock

לדבריו, גם בעולם ישנה מגמת עלייה ואצלנו בארץ התפשטות התחלואה התעכבה גם מכיוון שהחורף הגיע באיחור וגם בשל העובדה שאנשים פחות טסים בגלל המלחמה.

בשורה תחתונה, אומר הפרופ' כי "הקורונה עדיין קיימת, אך יחסית לתקופה שבה החלה, כיום היא פחות מאיימת. אפשר לומר שכרגע המחלה נמצאת במצב אנדמי (יציב), ומעת לעת ישנם גלים יותר מידבקים. עם זאת, כיוון שהמחלה עדיין פעילה חשוב לשמור על האוכלוסיות שבסיכון".