יוחנן רוזנפלד, בן 68, אב לארבעה ילדים תושב רמלה, הגיע לפני כארבע שנים לבדיקה שגרתית של אקו תוך ושטי בבית החולים אסותא.

זמן קצר לפני כן עבר רוזנפלד התקף לב שבעקבותיו עבר ניתוח מעקפים. הבדיקה עברה באופן תקין  ללא שום קשיים בהחדרת הצינור לוושט. שעה לאחר מכן רוזנפלד החל להתלונן על כאבים בחזה, קשיי נשימה חמורים וחוסר יכולת לדבר.

לאחר מכן הוא התלונן על כאבים בבטן  ובאמצע החזה. בדו"ח הרפואי נטען כי ייתכן שהסיבה לכאבים נובעת מחרדה שממנה הוא סובל. "הוא למעשה התלונן על כאבים זמן קצר לאחר הבדיקה. הוא התלונן על קשיי נשימה חמורים, על כאבים בחזה וחוסר יכולת לדבר. רק בדיעבד תיעדו את תלונותיו", טענו בני משפחתו. הצוות הרפואי עשה לו שתי בדיקות סי.טי שהצביעו על החמרה במצבו. לטענת בני משפחתו רק באיחור של שמונה שעות הוא הוכנס לחדר ניתוח - איחור שחרץ את גורלו.

 >> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

לאור מצבו הקשה נאלצו הרופאים לכרות לו את הוושט ולהשאיר לו פתח בצוואר. לאחר הניתוח רוזנפלד הועבר למוסד שיקומי במרכז הארץ שהוא במצב נפשי ירוד ועם נכות קשה. בהמשך הוא עבר ניתוח לשחזור הוושט בבית חולים תל השומר. מטרת הניתוח הייתה לאפשר לאכול דרך הפה. הניתוח נכשל ושלושה שבועות לאחר מכן המערכות בגופו קרסו ורוזנפלד מת.

באמצעות עוה"ד דוד פייל ועוה"ד גל מרקוביץ ממשרד עורכי הדין פייל ושות' הגישו בני משפחתו של רוזנפלד תביעה לבית המשפט השלום בתל אביב נגד בית החולים אסותא ומדינת ישראל האחראית על בית החולים תל השומר. בתביעה מתבקש בית המשפט לפצות את משפחת המנוח בסכום המקסימלי שבסמכות בית המשפט (2.5 מיליון שקלים). בכתב התביעה נטען כי שורה של מחדלים חמורים גרמו למותו של אבי המשפחה. כך למשל החדרת הצינור לוושט שגרם לקריעתו וההחלטה לנתחו באיחור של שמונה שעות.

עורך הדין דוד פייל (צילום: רן כליף)
עו"ד דוד פייל | צילום: רן כליף

לכתב התביעה צורפה חוות דעת של רופא מומחה, מנתח חזה, שקבע כי הרופאים פעלו באדישות יתרה שכן הניתוח היה צריך היה להיעשות באופן מיידי. לטענתו, בגלל העיכוב הממושך בביצוע הניתוח נגרמו נזקים בלתי הפיכים וכי טיפול מיידי היה מציל את חייו בסבירות גבוהה מאוד.

עוד ב-mako בריאות:
>> מחקר מצא יתרון משמעותי נוסף לחיסון "פייזר"
>> זה מה שכרובית יכולה לעשות לגוף שלכם
>> 1 מכל 4 מחלימי קורונה יסבלו מתסמין ממושך זה

אסותא והמדינה המייצגת את בית החולים הגישו כתבי הגנה שבהם ביקשו לדחות את כתב התביעה בנימוק שהמנוח קיבל טיפול ראוי על פי כל כללי הפרקטיקה הרפואית וכי לא ניתן היה לצפות את מותו. כמו כן המנוח ובני משפחתו קיבלו הסברים מפורטים על הסיכונים בבדיקה ובניתוח. לדבריהם התביעה מבוססת על חכמה שבדיעבד  וכי הניתוח עבר באופן תקין  ובוצע על ידי צוות בכיר מקצועי ומיומן, אך לאחריו הידרדר מצבו  של המנוח עד לפטירתו. הם דוחים את חוות הדעת של הרופא המומחה מטעם משפחת רוזנפלד.

התביעה נדונה בימים אלה בבית משפט השלום בתל אביב יפו.