לידה, כך מתברר, עלולה להיות כואבת במיוחד, לא רק ליולדת, אלא גם לצוות הרפואי. על כך יכולה להעיד רינה (שם בדוי), מיילדת כבת 39, שנפגעה קשות בכתפה במהלך לידה בבית החולים הדסה הר הצופים.

המקרה אירע במהלך משמרת לילה לפני כשנתיים. תנועה חדה וחזקה שביצעה יולדת נסערת במהלך לידה, הסבה לרינה כאבים עזים, והיא חשה כי כתפה השמאלית זזה ממקומה. בבדיקה נמצא כי היא אכן סובלת מפריקת כתף.

רינה פנתה לעו"ד, כדי שייצגה בתביעה שהוגשה למוסד לביטוח לאומי (המל"ל), לשם הכרה בה כנפגעת עבודה ולקביעת שיעור נכותה. התביעה שאותה הגיש עו"ד יונתן שוב בשמה התקבלה, וועדה רפואית מדרג ראשון, שבדקה אותה, קבעה לה תחילה 100 אחוזי נכות זמנית למשך שלושה חודשים, ובהמשך קבעה לה נכות לצמיתות של 15 אחוזים. עו"ד שוב סבר, כי שיעור הנכות הנמוך אינו הולם את מצבה הרפואי של רינה בפועל, ולפיכך הגיש ערר על ההחלטה לוועדת ערר. 

המיילדת סבלה מפריקת כף וקרע ברצועה

בערר נטען, בין היתר, כי בבדיקת MRI שביצעה רינה, נמצא, כי נוסף לפריקת הכתף, היא סובלת גם מקרע ברצועת הכתף. כמו כן נטען, כי טיפול שמרני ממושך בפיזיותרפיה ומשככי כאבים לא שיפר את מצבה, והיא נאלצה לעבור ניתוח לשחזור ותיקון הרצועה וקופסית המפרק. עוד נטען, כי מאז הפגיעה ולמרות הטיפולים הרבים והניתוח, יא עדיין סובלת מכאבים עזים, מאי-יציבות של הכתף ומכאב בעת ביצוע תנועות ומקשיי שינה.

לדברי עו"ד שוב, רינה היא אם לארבעה ילדים קטנים, המתקשה בביצוע פעולות יומיות כמו: בישול, ניקיון, קיפול כביסה ועוד, והיא נזקקת לעזרת הזולת במטלות הבית. עוד נטען, כי בעקבות התאונה, חלה פגיעה קשה בכושר השתכרותה, וכיום היא אינה מסוגלת לעבוד בעבודה כלשהי, וגם לא לשוב לעבודתה כמיילדת.

כל מה שרציתם לדעת על עבודה כפיזיותרפיסטים (צילום: Shutterstock | karelnoppe)
גם הטיפול הפיזיותרפי לא פתר את הבעיה | צילום: Shutterstock | karelnoppe
 

לאחרונה התקבל הערר שהגיש עו"ד שוב על החלטת הוועדה הרפואית במל"ל, ולרינה נקבעו 29 אחוזי נכות לצמיתות. עקב כך, היא תקבל מעתה ועד לסוף ימיה קצבה קבועה בסך 3,000 שקלים לחודש. לדברי עו"ד שוב, בימים אלה מתבררת גם הפעלת תקנה 15 לתקנות המוסד לביטוח לאומי. "על פי תקנה זו, נפגעי עבודה שנקבעו להם אחוזי נכות רפואית לצמיתות, עשויים להיות זכאים להגדלת שיעור נכותם ב-50%, וזאת במקרה שבו הפגיעה מגבילה את כושר עבודתם ואת יכולת השתכרותם, ובמקביל כאשר היא גרמה לירידה בסך ההשתכרות בשיעור של 20% לפחות".

לדבריו, במקרה זה סביר כי תופעל התקנה, ועל כן הגמלה החודשית המשולמת לתובעת צפויה להסתכם ב-4,500 שקלים בחודש למשך כל ימי חייה.

עו''ד יונתן שוב (צילום: פאני אלימלך)
עו''ד יונתן שוב | צילום: פאני אלימלך